自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:鬼怪結局篇

女主角死咗果part,我都喊咗!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bb7 發表於 17-1-22 23:29
同感,我覺得如果喺陰間使者拖住Sunny隻手行出門口果度完就好了。

講到鬼怪離開大屋時,我心諗,如果講 ...

咁你個電視現在如何?

Ryanma    發表於 17-1-25 17:08
俙俙媽咪    發表於 17-1-23 13:54

珍珠宮

回覆樓主:

個鋪排好好,演技更是無與倫比。
明明我已睇曬劇透,一樣泣不成聲。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

哈爾濱 發表於 17-1-22 13:58
唔通真係有鬼怪,我一點已經見有15,16集睇,我四點睇完

我都係一點左右 dl 晒15、16 集

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

有啲唔明 30年後金善死咗,同使者一齊去投胎,但鏡頭一轉,佢兩個已經投胎變咗做成年人。但恩倬嗰陣已經死咗30年,如果即刻投胎,再加埋嗰30年佢咪已經係老人家? 究竟最後過咗幾多年???

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我未睇結局呀!吾捨得睇呀!星期五果集已經喊C我喇,我衹想記住尾二集sweet sweet果d片段

珍珠宮

bowling2004 發表於 17-1-23 09:58
有啲唔明 30年後金善死咗,同使者一齊去投胎,但鏡頭一轉,佢兩個已經投胎變咗做成年人。但恩倬 ...
恩倬死左30年先到SUNNY死, 之後SUNNY同使者都轉世成人, 恩倬先係加拿大出現, 保守估計都過左60年啦

水晶宮

畀面勳章

fanny590 發表於 17-1-23 10:13
恩倬死左30年先到SUNNY死, 之後SUNNY同使者都轉世成人, 恩倬先係加拿大出現, 保守估計都過左60年啦
...

咁即係恩倬唔係即刻去投胎,而係過咗幾十年先投胎啦? 咁點解佢要咁快走呢? 如果佢好似佢識得嗰啲鬼魂咁,留喺陽間幾十年先去投胎,咁佢咪可以多幾十年同鬼怪相處囉!? 點解其他鬼可以留喺陽間咁耐,佢就唔可以?
好多問號,好想問下編劇

子爵府

喊死我

子爵府

bowling2004 發表於 17-1-23 10:18
咁即係恩倬唔係即刻去投胎,而係過咗幾十年先投胎啦? 咁點解佢要咁快走呢? 如果佢好似佢識得嗰啲鬼魂咁 ...
"山中方一日, 世上已千年" ~
可能恩倬一上到去已要求要去投胎搵返鬼怪, 只係人世間既時間同神既時間係唔一樣.

水晶宮

回覆樓主:

使者點解復職?男主角明明拔劍又不死,是上天玩佢?why?

珍珠宮

brother4 發表於 17-1-23 11:10
使者點解復職?男主角明明拔劍又不死,是上天玩佢?why?
講左啦, 係鬼怪捨不得恩倬, 唔肯歸無

水晶宮

fanny590 發表於 17-1-23 11:13
講左啦, 係鬼怪捨不得恩倬, 唔肯歸無

乜有得佢决定,不是上天安排,女主角死又吾跟着走,等再轉世又做女人,如做男人,咁咪攪gxx

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

尋晚睇完, 喊左幾場,
帶住悲傷的心情去瞓,
結果今朝起身, 頭痛到爆.
個結果好正路, 一d都無爛尾.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

brother4 發表於 17-1-23 11:21
乜有得佢决定,不是上天安排,女主角死又吾跟着走,等再轉世又做女人,如做男人,咁咪攪gxx
...

我有幾秒以為個個分一半麵包比金侁個個男人係鬼怪新娘轉世

珍珠宮

brother4 發表於 17-1-23 11:21
...
拔劍之後神係俾佢安息, 但安息就即係見唔到恩倬, 佢唔肯先等左9年先等到恩倬再次召喚佢返黎人間
同埋佢已經係永生, 女主死佢都冇得去投胎架喎
佢寧願等恩倬轉世返黎, 如果佢又轉世又點肯定搵到對方姐

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我比較覺得王黎同金善果pair 好虐心~~

公爵府

2024年龍年勳章

我今日諗返起D戲情都係咁流眼淚......

好驚俾同事見到.....

大宅

回覆樓主:

16集,恩悼死亡,哭死我。
最後看到結尾,很心痛但又符合劇名。請細心觀看第一集,鬼怪同新娘第一相遇,鬼怪看到恩悼的片段,就是大結局結尾的新娘第二世。
此劇集一d都無爛尾,因為加拿大的外景是早期拍攝,編劇一早已安排係呢果結果,只不過大家覺得鬼怪太悲慘,孤單時間太多,燦爛時間太少,等了又等。
我覺得此劇要細嚼看,無論台詞、演員的演技、伏筆、劇本、OST,都很厲害,台前幕後,功不可沒。

大宅

我在收音機聽到Do姐讚"鬼怪"才開始睇,果然有料到
最正係上星期四先開始睇,剛剛好一次過追曬成套戲

首頁
34567...10

尾頁

跳至