夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

1個冇用靠呀媽既群腳仔
佢根本唔愛你亦唔會錫個Bb
佢眼中只有自己,佢咁聽佢呀媽講都你因為佢呀媽到佢
而你佢同呀媽眼中你係1個冇用兼貪錢既女人
1個愛你會為你著想既男人,點會生左b先結婚
jm做人要有尊嚴,唔係點對得起你父母? 好好諗下點樣照顧好bb啦,唔好再咁不切實際同天真啦,你要做1個負責任既媽媽呀

大宅

tansyneko 發表於 17-1-30 20:25
其實,有好多男人同女人一樣,會為咗利益保護自己,好多女人未結婚已諗定他朝離婚點分身家,男人亦然

其實 ...

HMM...我就覺得呢個男人吾係太愛你,sorry甘講。不過我相信一個愛你概男人,你do nothing,日日坐係度白食白住佢都會對你好,但呢個男人愛你係。。。。有附帶條件,所以。。除非你要衣靠佢,否則,早走早著。

琥珀宮

卡爾 發表於 17-2-5 09:13
HMM...我就覺得呢個男人吾係太愛你,sorry甘講。不過我相信一個愛你概男人,你do nothing,日日坐係度白食 ...

你回錯人

公爵府

個男人要搞野時乜都得

有了 BB , 仲唔結婚 ?

PK 賤男一名

大宅

男人有幾愛你,心照la! 你注定俾他一家看唔起, 認定你為左錢想入門。 如果唔係為左錢, 我唔明點解你唔離開! 我寧願一分一毫都唔要,自己養大小朋友, 證明我根本唔貪,否則咪就係自己貪+ 信錯人lo

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你自己攞黎GE怨自己喇
仲有唔好開口埋口為BB呀
你係為自己,個BB係用黎過橋架咋
不過條橋行得不似預期咁就真GE

子爵府

Sofar111222 發表於 17-1-30 19:36
同男友拍拖4年,當中有提過結婚,最後有共識如果我有左bb就結婚,我同佢都諗住係雞年生番個雞仔雞女,如願 ...

實際問題:你是否和男友之前決定私家生?若係的話,請快快去返政府排,因為去到佢開口叫你走 佢對你無感情了,要學自力更生,私家生埋單幾萬,就算有儲下來的私己,留比bb日後。
講真,男友幫唔過,妳一樣。佢願意每月比1萬再加養bb,有屋住有得食,1萬唔多但好多ftm dry袋係無,老公比左家用over 1萬係要諗埋細路生活屋企伙食甚1至水電等開支,當然一定多過1萬但就要諗打斧頭都未必有淨1萬。
如果你問我,我覺得你貪心,想用bb幫自己拎名份,拎更多,妥協又反口,其實以你男友應該一早覺得你貪之下,佢會好討厭。妥協時無得日夜反悔去嘈。
仲有,你一開始不滿遲一年結婚,妥協但委屈咁,點解唔一早有準備?或者努力做好令佢感動?我老公錫我,我有bb都唔會要佢就晒一哭二鬧,佢自然會錫我。你年齡不細,真的唔夠成熟。希望你經一事長一智,宜家應該挽回唔到,努力將來。bb跟返你姓,去政府生,我估本來的1萬應該好快無架啦…如果要佢養b,b跟佢姓,佢話事但唔尊重你,到時你難受。
對唔住,講得好直接but it is true

大宅

月牙兒♡ 發表於 17-1-31 03:13
成件事好簡單,如果佢真心愛你,第一時間只會想同你結婚,比個名份你。

好明顯佢睇重嘅係錢,驚妳分薄佢, ...

不能同意更多。

註冊有幾難。一尾拖住你真係好衰,得個9up!

個一萬蚊好巴閉咩!最低工資都有啦!

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

同男友拍拖4年,當中有提過結婚,最後有共識如果我有左bb就結婚,我同佢都諗住係雞年生番個雞仔雞女,如願 ...

你男友不負責任
咁驚人分身家,係咪成世人唔結婚先

複式洋房

出世紙唔好落爸爸名啦
會跟媽咪姓 關於小朋友嘅決定都唔駛問佢
之後結婚先加返
如果真係一年後結 咁影響都唔大
如果唔結 就唔好加

當佢真係只係敵唔過佢媽
咁呢樣嘢就可以convince佢媽俾你哋結婚
如果佢都係差嘅
咁起碼唔駛一世俾佢牽住走

大宅

你唔係贪心,係蠢
32歳,有冇自食其力能力我?有嘅帶埋个女早走早著。而家先3x,係初恋仲大住肚佢都咁对你,过多三几年你仲有好日子咩??

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

公爵府

回覆樓主:

唔覺得佢愛你,只係食得唔好哂,又貪你夠傻,唔帶套幾爽
呢兩母子咁計較錢,佢地目標只想搵有錢女,或同佢地差唔多家底ge女仔互相幫助,然後飛起你

伯爵府

Gengen4321 發表於 17-1-30 23:31
我只係睇到你前面條路好難行,奶奶吾鐘意你,老公吾撐你,而且斤斤計較,自私,以為個1萬好巴閉?難聽講, ...

1萬蚊本地上門姨姨都唔止呢個數啦,以為一萬真係好多咩。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔係貪心而係傻....男人要搞野時有咩講唔出
生BB 都唔爭在結婚後啦
咁既大話都會信真係無言...
其實樓主依家都無咩好做, 就算逼佢俾名份你又點
男家又唔鐘意你, 男友又唔支持你, 日子會好過?
我係你不如面對現實, 有幾多錢就爭取幾多
為自己為BB 生活都要, 有左錢, 再開始新生活啦

男爵府

回覆樓主:

我覺得你要自強不息,增值自己,讀下書學下野,唔好比佢媽睇唔起你

大宅

回覆:係咪我貪心左

呢個男人根本係儒孝子,自私精。個阿媽更加係不知所謂。連張二千幾蚊既bb床都唔捨得買比自己個囡,將來你兩母女既生活可以想像得到係點!

洋房

"唔結婚原因係佢同佢媽都驚我離婚會分佢地樓,加上佢媽唔中意我"

如果咁講,咁其實唔關生唔生bb事,冇冇bb 佢都唔會同你結婚......個問題反而應該幫bb諗下成長上點樣,因為始終唔係一個完整家庭, 定係你可以承諾唔會要佢阿媽d 物業,俾個定心丸佢地如果佢地真係咁多疑的話

大宅

衰D講句, 我覺得佢地有D借肚既成分囉
唔結婚理由因為驚你分佢地身家,
咁而家結同BB出世後結有分別咩??
如果係要分你身家, 早結同遲結都係一樣架啦,
樓主小心你生完BB後態度會轉變

複式洋房

其實咁睇,個男人只係用錢去負責!

女人有左小朋友係想要個男人心靈安撫,而唔係物質上既野!

如果錢可以解決同安撫到,咁唔需要有婚姻啦,同比錢生b有咩分別?

如果真係咁驚你分佢身家,而個男人又愛你,不如黎個婚前協議書囉!如果佢真係愛你跟本唔會咁啦!

太太!如果佢係愛你一定唔會咁對你!冷靜睇清楚件事!為左個bb你要做一個對你同bb對的決定!

任何事都要冷靜先!你已經係人母親不要衝動!

首頁

尾頁

跳至