自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

tkkmama 發表於 17-2-18 11:37
自己仔係咁就當然係妙事啦, 但如果未來女婿係咁, 幾叻仔都仲要聽中央指令, 中央仲正正常常,公平公開都無事 ...
都係果句,兩公婆自己協調啦。我冇stand架。

寶石宮

回覆:姨甥仔外母,叫姨甥比晒份人工佢

咁奇怪?

男爵府

不用說:離婚

男爵府

kachunma 發表於 17-2-18 11:00
個老婆已搬左返女家住,个女既完全聽晒自己呀媽講,我家姐試過藉去探B,想試探吓個新抱口風,但佢地完全唔傾, ...

白痴

侯爵府

環保接龍勳章

so crazy !
外母咁貪錢, 今日先發現???
以前, 或擺酒時有無咩異樣呀,
無理由而家先CRAZY.
佢老婆呢? 有無做野, 佢老婆分糧又係俾晒外母? 
而家都分開住了, 唔好理佢地先, 睇下佢地係咪肯貼錢樣孫囉.

我有朋友..佢老公結婚前份人工係俾晒佢媽,
佢媽話幫佢儲錢/結婚咁.
到結婚擺酒時, 佢媽先話無錢埋單,
叫大姑奶墊住,
返屋企即晚拆人情還錢俾姑奶.

我朋友 + ,
佢父母都不在, 無要禮金,
婚後係我朋友屋住,
原本諗住有D人情當禮金,
點知仲要負債, 還左成年呀..陰公. 咁緊係同99反面啦.

大宅

個外母惡到咁,當自己太后?
呢啲女人比人縱到咁野蠻巴之閉,佢啲女多得佢唔少

男爵府

個老婆已搬左返女家住,个女既完全聽晒自己呀媽講,我家姐試過藉去探B,想試探吓個新抱口風,但佢地完全唔傾, ...

咁就完全無得傾,你話交部份人工比老婆管都可以傾,交比外母聞所未聞!惡過娶b6喎!

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

離婚囉,我死唔信佢兩母女玩咁大

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個外母狼C都算, 但個老婆同男事主瞓埋半邊床做夫妻都企係外母個邊, 呢下心寒+心淡!!!

InkCartridge    發表於 17-2-18 17:09

珍珠宮

回覆樓主:

所以呢~老婆定係老公,太過愚孝,都係無好結果!
其實戈啲外母,有無為個女諗過架~唔通女離婚係好事咩~

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

嘜都唔好做 睇吓我怕定你女驚啲

男爵府

回覆樓主:

有病

水晶宮

個老婆都好大問題啦

珍珠宮

做個靚太 發表於 17-2-18 12:07
所以呢~老婆定係老公,太過愚孝,都係無好結果!
其實戈啲外母,有無為個女諗過架~唔通女離婚係好事咩~
...
其實呢,我外婆都係尼類人.. 女嫁出去為老公仔女無X用, 女嫁唔去, 搵錢俾我駛, 好乖女, 所以我班姨好幾個都婚姻有問題, 未嫁的未嫁. 前因都係位礙母.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

完全接受唔到,反面,
睇下對方的底線係邊。
傾唔成就只能當發左場惡夢........

同癲人交手,你癲唔過佢,
就肯定蝕底。

大宅

拎野份糧男嘅唔洗供養自己父母呀?就佢下次可能要求不可以見自己父母. 企硬呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好奇一問
如果個老婆又係咁貪
當日你姨甥睇中佢D乜?
同佢結埋婚都唔知佢為人?

天朗氣清

子爵府

叫你嫂甥唔好慌, 好明顯平時被老婆食住, 係時候改為主動:

1) 出世紙已取, 改姓唔係隨口嗡
2) 我絕對愛錫屋企, 既然外母咁精打細算, 我亦唔打算再麻煩佢, 撞工人湊或育嬰園
3) 如果再見唔到bb, 咁報警, 當有人拐帶
4) 同老婆講, 我阿媽生我, 我都未俾晒份糧佢, 甘唔通個b將來份糧俾曬外母, $1都唔俾父母, 你肯接受?

牌面上, 女方蝕, 拖耐d, 同時軟功洗老婆腦, 係要加家用俾婆婆湊, 但全份糧, 甘叫無理

公爵府

回覆樓主:

個女仔屋企環境好好?
因為佢行得呢一步,最壞打算真係預左自己養個bb?

如果唔係,做老公既會WhatsApp個老婆,我係唔會俾份糧你媽媽,你一係返黎一齊住,如果唔係出黎傾吓日後條路點行(即離婚)。

自己係女人都覺得個外母唔講道理,野蠻啲報警話佢軟禁個bb

肯傾就傾合理既膳養費,唔係就自己養。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔合理喎⋯⋯公司都唔會轉賬俾第二個人名啦!有乜理由用個外孫去要脅人,其實阿外母要求好無理,分開係最好選擇

首頁
34567...21

尾頁

跳至