想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

tinoijcc 發表於 17-3-10 11:56
我初診時, 佢話照到我有息肉, 佢話抽完卵順手幫我切埋, 下一個月番黎放雪胎!咁我就聽佢講!點知到回診 ...

我懷疑佢將你個File同其他人嘅調亂左!點可以又有有冇架

別墅

ChanChiB17 發表於 17-3-10 12:28
我明白,每個人都有自己嘅工作崗位,要守護自己份工係無可厚非,甚至爲求達到目的掩飾真相歪曲事實都係工作 ...

講得好!十卜(emoji)(emoji)

別墅

回覆 WonderJ 的帖子

PM左,支持支持

已刪除用户

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

回覆 Kitpuihang 的帖子

多謝你,大家一齊努力!

大宅

回覆樓主:

ChanChiB17
我也是過來人,完全理解你的情況。
第二次放胎剛失敗左。
我第二次放胎都已經想轉移,怕有風險,先博埋呢次。

講真我明白ivf不是一次成功,但我期望失敗左一次,會檢討上次唔成功的原因,或者解釋多D點解咁用藥、今次點樣可以點做得好D……完全無!
好多野係唔知發生咩事下要跟住做,真係好驚架。

我地用咁多錢、時間、又要請假,咁遠黎到,都希望醫生講多少少有咩問題,可以點做,只想清楚下方向點,起碼都有得傾下商量下呀,有時問問題,佢無答你仲要你要跟佢,跟唔緊要,但唔會解釋……
但其實我地花好多錢同時間,真心希望醫生認真跟進我地的情況。

只係講咁多。
多謝ChanChiB你分享,我先夠膽係度講下我的睇法。

別墅

回覆 LittleMP3 的帖子

唔好客氣,係我多謝你用心睇我分享就真。

大宅

15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第三回

ChanChiB17 發表於 17-3-6 02:07
我喺二月份過左台灣搵BXC做IVF療程,而家仍然等緊DAY 14開獎,未知成功與否,就係因為自己親身經歷,唔想我 ...

感謝樓主及 JM 真實經歷的分享~!!!
希望 JM 們都能夠搵到有心, 又夾既醫師
祝大家都快快好孕~!!!

珍珠宮

WonderJ 發表於 17-3-10 14:41
我懷疑佢將你個File同其他人嘅調亂左!點可以又有有冇架
其實我懷疑佢真係睇到有息肉定撞彩? 因為佢又係話我有息肉, 仲話安排我入院割左佢, 我比佢嚇一嚇, 好在冇應承, 因為同日夜晚(相隔5小時不到)去另一個醫生度初診, 完全冇息肉, 醫生仲話我內膜好靚!

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

已刪除用户

別墅

回覆 hyy1009 的帖子

多謝你用心睇我同JM們嘅分享。

大宅

ChanChiB17 發表於 17-3-9 23:43
(續)步出植入房後,坐低等左15分鐘,中途完全冇人講過比我聽植入後有咩程序,我走去問門口接待處嗰位護士, ...
HIHI,我諗果日我係係你隔離床既人...

大宅

我之前喺度睇JM分享,BXC好似好好咁, 成功率好高, 於是上年尾同C6去左BXC度初診。

整個初診過程包括見面,照超聲波,只係覺得BXC佢講野好快,解釋唔多,好自信咁話好多香港人過黎搵佢做IVF,佢話我個CASE成功率有成50%,我同C6當然好開心。因為我地初診嗰日冇去驗血,第二日驗完血就去睇BXC,姑娘都似唔係好耐煩咁叫我地報到,BXC睇完我驗血報告,咩都冇解釋,只係叫姑娘開咩藥比我,我同C6齋坐喺度一頭霧水,然後就叫我地出去等。當時坐喺隔離嘅都係香港人,佢話BXC話佢機會唔大咁 (當時我心諗唔係成功率好高架咩?)

冇幾耐姑娘叫我地入去一個房仔,教打針OK詳細,係最FEEL COMFORTABLE嘅一PART。咁我地帶埋針藥返香港

帶左針返香港,呢個月預備開針之際,先發覺唔見左張打SCHEDULE (上面有寫要打幾多份量),即刻EMAIL比BXC,佢回覆係好快嘅,佢叫我再去北醫,我話我喺香港,請佢再EMAIL比我,佢話佢都冇嗰張SCHEDULE!

我話我手頭上有呢幾種藥PERGOVARIS/CETROTIDE/DOSTINEX,份量係幾多gm咁,佢答我話冇可能比咁小份量我喎,當時睇到真係眼都突埋,唔係呀? 份量都搞錯? 好彩我未開針,D藥份量唔啱,開左針都冇咩機會中啦。

我唯有影曬相比佢,佢就話:如果你今日DAY 4, 你每日就打XXX 幾多幾多gm啦,DAY 11再打黎約回診。但係對BXC已經冇咩信心。而家睇埋樓主個POST,都唔會再返去繼續IVF啦

別墅

回覆 karen131433 的帖子

hihi,全靠你介紹call車,第二朝落大雨去機場都方便呀!多謝哂!

別墅

回覆 Pokemongo 的帖子

JM你D針藥保留住先,如果有機會搵其他EC幫手,或者有機會用得著。

大宅

ChanChiB17 發表於 17-3-14 19:24
回覆 karen131433 的帖子

hihi,全靠你介紹call車,第二朝落大雨去機場都方便呀!多謝哂! ...
唔洗客氣^^

禁止訪問

別墅

回覆 BK100815 的帖子

睇邊個EC都好,唔好太緊張影響情緒呀!

大宅

BK100815 發表於 17-3-15 17:50
我下星期準備去聯合,再去愛群
好緊張

聯合係愛群附近。

其實,你係愛群做的某些檢驗都係聯合做。

聯合只係化驗所,無醫生的。

首頁

尾頁

跳至