自由報料

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

非常贊同!多個選擇!
Where there is life ,there is hope!Hi

大宅

princessf 發表於 17-3-23 09:56
成日少少事見人批判 , 叫人唔好幫襯, 睇佢地幾時執...etc

有冇諗過如果真係執哂, 受害的是誰??

完全同意

大宅

cattz288 發表於 17-3-23 13:09
係呀! 千祈唔好執呀, 無佢, 面粉邊有咁平

講得好。。數字屋真係賺好少

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我常常幫襯呢兩間,價錢合理服務又好

男爵府

princessf 發表於 17-3-23 10:10
冇咩原post, 唔係特別針對的

時不時就會有投訴post, 就有"睇佢幾時執", 叫大家唔好幫襯 既comment..
絕對有同感,我都想講好耐,上次有個post 仲話要推上報,形容hktv貨倉員工點慘,叫人唔好幫襯,但講嚟講去,好多人都話王生對員工好好,佢就話其實只係外判公司問題,我覺得如果有問題點解唔係去勞工處反映,而係不停唱衰間公司,咁做只係會令到更多人失業,消費者又少了選擇。至於好多人投訴送貨方面,早期hktv 係用一個好精美的紙箱送貨,送貨員又有禮,我直頭覺得同外國網購有得揮,但始於只係超市物品,太靚反而不環保,近年已轉為用環保箱,so far 我可能好彩,沒有遇過問題,反而係屋企附近間惠康,平常日子都試過攪咗超過一星期先送到貨,百佳更加試過將人地箱貨同我嘅貨完全掉轉,相信沒有一間公司係完美的,hktv 開業不久,絕對需要時間學習營運,我自己就覺得多了選擇非常好,現在逢星期二就買hktv $10, $20平價嘢,星期五就買萬寧屈臣$99,星期三就去吉之島,星期六日就去惠康百佳759,越多選擇,得益的是我們消費者。

benalg    發表於 17-9-7 11:47
gobaa49    發表於 17-3-24 11:27

男爵府

複式洋房

幫襯HKTV已1年半,
可以話係常客, 之前一直都滿意既,
可能係我唔好彩最近遇到態度惡劣既送貨員,
收埋今次貨, 會唔買一段時間冷靜一下,
就算再買都唔敢再揀夜晚時段送貨, 怕怕

明白好多人讚好, 因為以前既我都係其中一個
可惜

男爵府

樓主講得好,絕對同意

別墅

BB防敏心得分享勳章

同樓主一樣:mother:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持有更多選擇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

網購好難做,只係送貨一環已經被玩死,所以hkmall被投訴會係意料中事,但759係實體店,我就睇唔到有咩理由可以投訴到佢

伯爵府

成日少少事見人批判 , 叫人唔好幫襯, 睇佢地幾時執...etc

認同
現今係投訴/發洩世代,一唔滿意就唱衰人。
我希望見到呢類批判post, 唔好加多腳。 亦希望唔好係咪都做判官

男爵府

cc7312003 發表於 17-3-23 22:19
其實759d野都算平 而且都算良心經營, 大型超市好霸道 我住個個屋苑之前有759 架可惜後尾close ,我曾經問 ...

大集團就係咁架, 利用唔租呀, 唔出特價,唔放好位置等等等……威迫其他人唔俾好處或唔供貨俾其他店.

以前睇過雜誌, X-11 仲威,見你間的特許經營小店好生意,就在你的店左近開一間更大既更多貨既頂死你.你死左後佢就可以獨佔啦.

男爵府

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

認同

大宅

759同Hktv mall我都經常光顧,759係個價愈來愈高,但總括都比超市平,有d野超市都買吾到。HKtv mall種類多元化,咩都有,買到做左vip,又有送貨,係有時會遲左送貨,送貨員工都好禮貌的,我都希望王生網店愈做愈大。

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

各有各做啫!

大宅

(emoji)贊成我也比HKTVMALL cs激過,送貨員真的好好。
仍然幫襯中。有了以上二店
超市同樣產品已經在價格調低下,個人覺得

大宅

nail2015 發表於 17-3-24 15:09

(emoji)贊成我也比HKTVMALL cs激過,送貨員真的好好。
yes, 但如果冇左呢2間同佢鬥, 2大超市就會癲左咁加, 所以我行惠康時, 會開住hktv mall 個app check 價, 如果一樣, 我會留番hktv mall 買( 一來我要湊夠400送貨)

大宅

allin 發表於 17-3-24 00:07
絕對有同感,我都想講好耐,上次有個post 仲話要推上報,形容hktv貨倉員工點慘,叫人唔好幫襯,但講嚟講去 ...

無錯了, 作為消費者, 我地有權揀有得揀, 係因為有人肯出來開比我地揀, 咁大間公司, 真係冇完美, 尤其佢地始終都係新, " 絕對需要時間學習營運" 係好理解

我試過唔好彩, 又試過好好彩佢送錯free gift 比我, 但冇要我退, 所以有時好彩有時正常有時又唔好彩咁, 太離譜係要投訴的, 始終真心白銀買, 好似樓上話8包尿片唔用得堅過份, 要keep 住嘈cs, 再唔理就嘈代理, 道理係自己度就要爭取, 再share 點樣可以嘈番應得既野係絕對岩的

我們需要一齊尋求解決問題方法, 而不是解決間商戶, 因為解決左其他商戶, 最開心係+x哥...

首頁
34567...8

尾頁

跳至