自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 17-9-6 23:47
no!
人既青春有限,當日我問左自己一個問題,
當年我33歲,當我有66歲命,只係行左人生一半路程,餘下半生 ...

你的性格係得既,有多少女人能走出自己的comfort zone

大宅

我覺得經濟都係其次,大不了就申請綜援,當仔女大個就做義工還番比社會。

依家最重要係你和你老公,是否想維持一個正常既家,如果任何一方無意,咁就算啦。

我有個朋友,係仔女幾歲時發現老公有小三,因為唔捨得十幾年感情,一路忍到依家仔女大學畢業。老公不單無回頭,重繼續同果個小三一齊,仔女亦都知道有小三存在。一日佢同老公因感情事在家嘈,佢個仔好頂唔順,話老豆有外遇咁多年,你都知點嘈都無用,重嘈黎有咩用!我地係旁觀者,當然明白阿仔感情,但佢就hurt到飛起

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

我成日聽我c6 講佢d boss 同事 搞小三 小四 小五
一般可見 正印不會離婚 最後慢慢操控財政大權
而男人一般繼續滾 滾開有條引
而男人通常比正印揸住d 財政 唔敢離

C6 同我分析左點解男人會想滾 ~

第一 人一世物一世 上左年紀 搵野搞刺激下
同埋話 男人遇到個令佢地好有反應既人 會情不自禁 (中果頭去)
第二 本身屋企果件太惡頂 公主病太嚴重 要搵千依百順既小三平衡下

您索到小三味 不如留意下您c6 有無對您好冷淡?
如果係 其實走得 留低都無意思
不過走之前 自己扮無野先 慢慢佢副身家攞得就攞到
無野攞就閃
政府有綜援 餓唔死人

同埋男人 好中意兩邊keep 架 您唔講 佢實扮無野

加油呀

funfun759    發表於 17-9-7 09:03
ranchu    發表於 17-9-7 00:53

子爵府

MICMATL 發表於 17-9-6 22:59
為咗仔女,最好唔好離婚。
而且如果打番工日頭受老闆氣放工又要湊仔,可能仲難頂。
睇下樓主C6什麼性格,如 ...

其實 離婚 唔一定對小朋友唔好
本身個家有小三已經唔完整
仲要扮完整?
小朋友識明辨是非 見到媽咪唔開心都唔好過
仲憎個老豆

複式洋房

tommyxsarah 發表於 17-9-7 00:46
我成日聽我c6 講佢d boss 同事 搞小三 小四 小五
一般可見 正印不會離婚 最後慢慢操控財政大權
而男人一般 ...

十分同意, 樓主要理性思考
女人冇經濟能力根本就無條件去簡

你一句話離婚大佢
如果你老公一口答應
到時你真係企咗喺度
焗住要出去打份幾千蚊嘅工

仔女撫養權都未必爭得到

所以而家靜觀其變
慢慢裝備好自己
搵返兩個近身錢

子爵府

原吾原諒係後話,居安思危,要攪好自己經濟先,如果真係無彎轉到時條路都易行d !

子爵府

回覆樓主:

靠人養,無得揀。

子爵府

creambb 發表於 17-9-6 22:27
你講得好好,大部份婚姻都唔係完美,好認同

但在人前扮完美

珊瑚宮

saitta 發表於 17-9-6 17:22
如果吾係睇咗佢嘅微信,真係冇諗到佢會有小三。
吾知可以點做,結婚都13年喇,仔12歲,女都6歲。
諗住同佢 ...

剛開始有……未發生事前、我諗你要同佢倾下先……俾佢知家是什麼?仔女是何等重要以及你每月有冇顧定取家用 如最差你會怎做……一齊耍冷靜……你不快處理佢行錯了-夜:我諗你好雖冇條刺

男爵府

saitta 發表於 17-9-6 18:00
初期,應該識咗個幾月,講嘢都幾露,又一齊食飯,個女人有老公。微信睇到一半被老公發現
...

初期不如攤開來講,話你見到微信,表達你吾開心,問佢系想去破壞人地家庭,定想人地來破壞我地感情,仔囡對佢嘅尊敬。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至