自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

用戶要求終止服務

回覆樓主

我試過,仲周圍飛細個會多d呢d夢,大個左就無了,但我覺得好好玩,飛完會返返自己個身體度

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:58
喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見 ...

我都係咁,情況大致相同。
如果排除左的因素,不如試下睇中醫。

中醫講過,肝火重會係好多夢,半夢半醒咁。試下睇中醫有冇改善。
我自己飲完中藥可以夢少左,一覺到天光。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

wa

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:58
喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見 ...

我試過幾次係feel到有人想扯走我去另一個地方,我又知道自己訓緊覺,要不停爭扎同不停叫自己起身!潛意識話我知果度唔可以去,試過有次想試下究竟去邊,到差不多到時又驚死又狂叫返自己起身!唔知呢d係咪叫出體,好驚起唔返身!但多數果期壓力大先會咁

水晶宮

回覆樓主

Out of body experience, 唔係人人有幾會試
上google seach下,好多人有經驗
呢種情況最易發生喺翻瞓同午睡時

水晶宮

回覆樓主

真正的出體經驗,係清楚知道自己慢慢升起,離開肉體,如果無呢part,可能只係清明夢

珍珠宮

siiu_Y0613 發表於 17-9-7 20:56
我吾止一兩分中呀!系成大半個中
喺個夢度走吾翻出尼!個夢醒左系記得一清二楚,真系似自己喺另一度生活緊 ...

會唔會只係發夢

禁止訪問

伯爵府

tangbobo 發表於 17-9-8 23:50
我試過幾次係feel到有人想扯走我去另一個地方,我又知道自己訓緊覺,要不停爭扎同不停叫自己起身!潛意識 ...

系呀,壓力真系大。我長期都精神緊張

首頁

尾頁

跳至