自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ccjelly 發表於 17-9-14 08:37
唔好怪我亂up野
咁個女仔由頭訓到尾,有咩事真係瓜左,咁佢都係全機最幸運喎 唔洗飽受驚嚇之後先至死
你講得好啱呀~前幾日先同人討論過依個問題.你冇亂up野,係up咗個post之嘛
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

子爵府

PP_Couple 發表於 17-9-14 08:41
我都試過, 唔敢出聲, 當時老公係隔離, 安全著陸之後先開口話頭先好驚.
相信大家都唔想引起恐慌,至多急降時大叫,好似坐過山車咁,我當時好高興大家都咁冷靜,忍住冷靜,覺得同依班人同機真好

子爵府

sharon_pig 發表於 17-9-14 08:56
俾人高空擲物定中咗但係乜事都冇 件野成幾十磅
咁你咪即係"到處威,唔洗戴頭盔"囉

大宅

m--m 發表於 17-9-14 23:51
你講得好啱呀~前幾日先同人討論過依個問題.你冇亂up野,係up咗個post之嘛
...

笑下

子爵府

小寶貝兒 發表於 17-9-14 10:39
拋下拋下果陣成機人都尖叫啊!不過D空姐冇叫, 只係當架機平穩返少少時不停叫人唔好企起身(其實係大家都想去 ...
我果次冇你咁慘,約兩個鐘就穩定番,D人衝晒出嚟去廁所.我同亨利之後都瞓著咗,佢仲瞓到個口開咗,你成4個鐘仲攰呀~

子爵府

龍蝦 發表於 17-9-14 20:02
事緣個大婆喺電梯大堂追住個小3嚟潑漒水,仲記得當時一打開lift門,就見住個大婆喺我眼前潑緊,我嗰時都唔 ...
喺走廊玩潑水<--忍唔住笑
好癲,大住肚仲玩漒水,之後呢?

子爵府

親子王國15週年勳章

我呢個係我人生中最大嘅轉捩點。

我 16 年考 DSE,選修左英國文學同另外兩個選修課。因為成績唔好,所以文學老師同班主任都勸我不如放棄,唔好讀文學。我堅持要讀,結果 DSE 考到 4 (學校攞慣 1,成日唔合格)!

我有報英國大學,但係心儀大學嘅要求同我成績差少少。本來打算放棄,係讀香港就算。剛剛好果日打電話畀 agent,agent 話大學代表聽日會係度面試(間大學只有同 2 間 agent 合作,我好彩用左其中一間),可以安排到我插入時間表叩門。

結果大學代表見到我雖然成績未達到要求,但係見我有科文學(我報文科),肯降低門檻收我。之後佢話畀我聽,見完我之後就要即刻飛返英國,好彩我趕得切!

m--m    發表於 17-9-16 00:32
小寶貝兒    發表於 17-9-15 11:08

子爵府

hashtag影視迷勳章

bosch 發表於 17-9-14 06:20
我大意推左塊木板落街, 樓下企滿人, 好彩冇打中人.

你咁講我記得細個同阿媽去旅行,酒店可以打開窗,我地又打開咗,過咗一陣阿媽唔記得咗就把樽大支汔水放係窗邊,又放唔好噉推咗落街...望返落去啱啱有人準備經過!真係好好彩!整c人咁就大家都一世架啦!

侯爵府

m--m 發表於 17-9-14 02:18
其他D乘客機組人員點呀?有冇大叫?
我都試過一次好強氣流,成機人好靜,靜得好交關,
有機組人員面青青,男乘客 ...

我都試過 成個拋起 45度傾斜
個下心諗 仲唔跌氧氣罩嫁?

大宅

回覆 ccjelly 的帖子

剛剛暑假瞓過龍MISS左班機去北海道, 打去亞洲萬里通 (因用MILES 換機票), 話另二日有位, 每人補USD40 改機票, 連同第一晚酒店 (最平 $7XX), 再加上改攞租車地點 ($3XX), 都係蝕左HK$2000. 真係執番身彩, 當時CHECK左就算HKE 去東京單程都要每人$5XXX, 仲未夠東京落札幌, 真係嚇死人BTW 第二晚無瞓到, 怕又黎多次

男爵府

讀中學時揹背囊書包,有日放學經廠區行去巴士站,有隻玻璃窗由高處跌落我身後約一米位置,玻璃四散,書包中咗好多花晒,其他人好多都有傷,我乜事都冇。

子爵府

m--m 發表於 17-9-15 00:25
喺走廊玩潑水

係大婆,唔係大肚婆。
當時我仲係小學生,唔知最後結局,不過就知有警察&記者嚟,記者仲問我親戚嘢。

大個後去search單新聞,都搵唔返

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我地一行13人有老有嫩,捨廉航去旅行,25/8-30/8
23/8香港打十號。24/8返工做埋d野。25/8順利出發
27/8香港再打8號,30/8順利回程,當然個風吹緊去日本天氣開始變壞
31/8香港夜晚勁行雷,所有機一係延誤、一係飛去附近機場

一路睇天氣消息一路覺得自己堅好彩

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小寶貝兒 發表於 17-9-14 10:39
拋下拋下果陣成機人都尖叫啊!不過D空姐冇叫, 只係當架機平穩返少少時不停叫人唔好企起身(其實係大家都想去 ...

朋友嘅朋友做空姐,一直想辭工湊仔又唔捨得可以周圍去
有次on duty,機上咁岩一大堆非當值員工(去玩),包括高層。架機飛左無耐,朋友收到消息機件壞左,大鑊果隻。全機職員全部要立即消假on duty。嚴重嘅程度係高層已寫定遺言交帶老公照顧個女
全機人扮鎮定,架機開始兜圈放油準備緊急降落。最後好似去左台北。全場都係火燭車救護車standby。
安全降落、送走客人。全隊crew抱頭痛哭。我朋友決定唔撈了

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-9-15 08:48
朋友嘅朋友做空姐,一直想辭工湊仔又唔捨得可以周圍去
有次on duty,機上咁岩一大堆非當值員工(去玩), ...
堅驚啊!
D空姐真係好野, 咁都仲可以鎮定到!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

回覆樓主:

凌晨坐的士上左天橋後個司機中眼訓炒左埋膊,成架的士凌空打左個轉,好彩係架的士最後停喺橋面,如果係撞落地,我應該死左

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

當年中五差D要REPEAT, 點知返學前一日學校通知中六有位...
ToBy GiNNy VinCent

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ccjelly 發表於 17-9-13 22:43
幾年前,臨生日前買左條好貴(我覺得好貴)既鏈俾自己,一路戴住,無幾耐去旅行(高雄同墾丁)。
點知中途 ...

台灣好有人情味
比部dc5歲大女影相
佢喺水族館漏低
有一家台灣人追住我地比返部相機我地

大宅

有兩部 i phone 6s 一部公司一部私人,有日同同事去中環翠華食LUNCH PEAK HOUR, 掛住覆公司email 就咁漏左自己私人果部係櫈上, 食完仲去左行街,到發現時已經係半個鐘後番緊office先醒起, 同事9秒9幫我打去翠華問,我已經起跑左諗住番去睇,好在半路佢話我知有人執到. 翠華姐姐都話我好彩執到個人唔貪心

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

bk case, 又係台灣:

有位媽媽留低剪食物剪刀係台中某民宿,上bk 求救,話把較剪好重要,睇下有冇人可以執到,帶返香港交還俾佢……

竟然真係得到了回應,有港人住同一間酒店,又是bk 會員,睇到貼,幫佢帶回香港。

但………………

首頁

尾頁

跳至