自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小巫BB 發表於 18-4-1 12:03
開戶只需100元
銀行咭免費
已即時 download 建行果App開通埋

tks 希望我都開戶成功

水晶宮

Karena1015 發表於 18-4-1 09:42
因為一家大細,唔想行咁遠,所以問到人借地址就係建行開左,一開真係方便好多同洗多好多,乜都用電話比, ...

我囡香港身份證,但大眾點評同美團都到,佢話唔關事係香港身份證定大陸身份證喎

男爵府

回覆樓主

想搭單一問成功/失敗開戶的姐妹第一/二代回鄉証有否關係的?

伯爵府

牛年勳章

tintinlam 發表於 18-3-31 15:26
我2星期前同朋友去建行開, 佢用香港地址(不過係香港建行發既月結單), 另加大陸電話號碼, 回鄉卡, 身分證. ...
請問建行哪間分行不需要香港地址? 是否有郵寄月結單收到?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kenshiro18 發表於 18-4-1 12:11
去廣發銀行啦,又好招呼又簡單
大銀行最麻煩

駛唔駛大6地址??
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

因為一家大細,唔想行咁遠,所以問到人借地址就係建行開左,一開真係方便好多同洗多好多,乜都用電話比, ...

你去邊間建行?
放下自在

禁止訪問

男爵府

cattz288 發表於 18-4-1 21:31
你去邊間建行?

崗厦地鐵附近

男爵府

ddkaka 發表於 18-4-1 14:15
我囡香港身份證,但大眾點評同美團都到,佢話唔關事係香港身份證定大陸身份證喎
...

冇身份證號碼我用唔到美團同大眾點評去落單,只可用支付寶去餓了麼,今日一發現用到就用左2次叫外賣,真係超方便,又多選擇

男爵府

麻油麵 發表於 18-4-1 14:29
想搭單一問成功/失敗開戶的姐妹第一/二代回鄉証有否關係的?

唔關證件事,只係間間分行要求唔同,就算同一銀行,分行既要求都有唔同,又可能係我黑掛

象牙宮

回覆樓主:

今朝去左國貿icbc成功開戶! 謝謝jm咁多資料
喺等激活果一個鐘頭, 去左隔離boc同農行問埋開戶資料! 不過boc開戶只需400仔!
兩間都話要深圳詳細地址, 連農行果security都話港人開戶好麻煩
放下自在

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

因為一家大細,唔想行咁遠,所以問到人借地址就係建行開左,一開真係方便好多同洗多好多,乜都用電話比,但始終用唔到大眾點評同美團,因要大陸身份証登記..
係,乜都用電話俾,連同朋友一齊食飯,夾錢,都可以喺電話搞掂,唔駛揾散紙,好方便

男爵府

回覆樓主

想問下係咪每間銀行都要有稅單先開到呀?

子爵府

回覆樓主:

福田口岸工商得

禁止訪問

男爵府

sweetiesbear 發表於 18-4-2 19:04
福田關口咪有一間囉
揀閒日去嘛
紅日貪逼咩

就係香港紅日先有假放嘛,順便同家人上去玩幾日,唔會專登自己一個走上去

象牙宮

waiwai081 發表於 18-4-2 18:17
想問下係咪每間銀行都要有稅單先開到呀?
唔係, 國貿ICBC唔駛, 拎埋PASSPORT去就OK, 不過要3000人仔!
放下自在

象牙宮

DoReMi媽媽 發表於 18-4-2 18:10
係,乜都用電話俾,連同朋友一齊食飯,夾錢,都可以喺電話搞掂,唔駛揾散紙,好方便 ...
我都算叻喇, 朝早開戶口, 夜晚就摸到用大眾點評團購91折買卷, 平左18蚊! 再去人人樂用電話號碼做會員, 又慳左12蚊
放下自在

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 18-4-2 21:52
我都算叻喇, 朝早開戶口, 夜晚就摸到用大眾點評團購91折買卷, 平左18蚊! 再去人人樂用電話號碼做會 ...
你真係好叻喎,我到而家,剩係識食嘢俾錢,同夾返錢俾朋友咋

水晶宮

cattz288 發表於 18-4-2 21:52
我都算叻喇, 朝早開戶口, 夜晚就摸到用大眾點評團購91折買卷, 平左18蚊! 再去人人樂用電話號碼做會 ...

你好叻呀

首頁
34567...8

尾頁

跳至