跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 零舍曳曳(0411)俱樂部 - PART 5

醫生叫我餵多d人奶!但奶奶就話一定要阿b食得飽,有得疴!我想阿b快d好番,但又好想阿b食人奶!左右做人難!

奀豬mami~~ 寫道:
雪人,
我有個朋友係nurse,佢話nuk唔好for new born喎,更加唔好比人奶b食呀,佢suggest我買pigeon同avent,
咩係乳膠or矽膠我唔識分,只係知買"透明"個隻,唔係brown個隻呀,因為brown有味,唔係個個b都受呀!!!!!!!

咁你醫生宜家suggest你點做???
係叫你唔好餵人奶定點先????

男爵府

我都聽聞係似媽媽所以......但係我阿b揀nuk唔揀我! :cry: :cry: :cry: 所以我叫咗我隻佬買兩隻pigeon試吓!
waywaybb 寫道:
[quote]
kyleung 寫道:
唔係話NUK最接近nipple shape咩?
我將會用NUK喎.....

我都你聽d媽咪話NUK最接近nipple shape所以買咗NUK用呀。我表弟婦餵全人奶都係介紹我用NUK。 [/quote]

侯爵府

carol : 嘩!成1880個filter.... 真係好捨得... 不過好在佢最後都煲過先比你地飲... 都好錫你地.... 1880.... 好貴呀... 係咪推銷個d?我朋友最近極力推薦一部steam吸煙機... 佢話好勁.. 乜都steam走.. 不過一聽之下成6xxx... 我踩佢都傻... 註:我朋友唔係sales... 佢只係個類好易落搭既人...

子爵府

ck1656,

我想問下你入浸會生時有冇join package呀,我個醫生都建議我順產,可否比d意見我呀!

侯爵府

Sheria:
咁咪係囉!有時佢個人心地真係好,成千八蚊都捨得.我又點同佢撐丫?!
不過你唔好比佢聽到呢部steam吸塵機呀!乜都steam得走喎!佢實心郁郁架!!
如果佢覺得有用,鬼迷迷信哂人地講,佢真係會買架!$6,xxx?佢會12個月分期,佢會用<都係$5xx一個月啫,都好抵呀!>黎比佢自己買得安樂架!!

侯爵府

waywaybb 寫道:
我都你聽d媽咪話NUK最接近nipple shape所以買咗NUK用呀。我表弟婦餵全人奶都係介紹我用NUK。

所以都唔理喇!都買左,點都要用架啦!

男爵府

Carol

你奶奶都幾搞鬼喎不過佢都係想一家人好姐!!

男爵府

雪人

我彬彬

伯爵府

waywaybb, carol, 雪人,
我之前生亞豬時都係聽人講nuk好似nipple,所以入哂貨呀,不過亞豬唔肯用....所以我轉左avent,佢就受啦!

大宅

雪人
ha..我每次見到你阿b幅相,就一定諗起你個樣架喇! 我老公第一次見到你阿b第一句就話似十足你呀!
:-) :-) 我係小凱琪呀 :party: :party: 11月12日出世 :-) :-)

伯爵府

snowman 寫道:
醫生叫我餵多d人奶!但奶奶就話一定要阿b食得飽,有得疴!我想阿b快d好番,但又好想阿b食人奶!左右做人難!

聽專業意見好d

侯爵府

奀豬mami~~ 寫道:
waywaybb, carol, 雪人,
我之前生亞豬時都係聽人講nuk好似nipple,所以入哂貨呀,不過亞豬唔肯用....所以我轉左avent,佢就受啦!

不過你冇諗過Nuk似唔似Oreo咩?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

waywaybb,

妳好呀!睇番d record,我同妳一樣都係第一胎同埋都係囡,妳個b呢排係咪活躍左好多呀!我個囡就成日係度攪攪陣,半夜被佢整醒添,唔知妳有冇咁既情形呢!

男爵府

啱啱餵咗阿b食人奶20分鐘,瞓咗,等陣又餵過...

cindy...如果你見過我隻佬的話,你可能會話阿b似佢,因為九成人都係咁話,但係個個都話阿b個咀仔同下巴似我

男爵府

多謝你呀!我會比心機餵人奶呀!

[quote]
wing1016 寫道:
雪人

我彬彬

男爵府

waywaybb...唔好意思,我成日將你同cindy溝亂

snowman 寫道:
啱啱餵咗阿b食人奶20分鐘,瞓咗,等陣又餵過...

cindy...如果你見過我隻佬的話,你可能會話阿b似佢,因為九成人都係咁話,但係個個都話阿b個咀仔同下巴似我

侯爵府

kyleung 寫道:
Sheria:
咁咪係囉!有時佢個人心地真係好,成千八蚊都捨得.我又點同佢撐丫?!
不過你唔好比佢聽到呢部steam吸塵機呀!乜都steam得走喎!佢實心郁郁架!!
如果佢覺得有用,鬼迷迷信哂人地講,佢真係會買架!$6,xxx?佢會12個月分期,佢會用<都係$5xx一個月啫,都好抵呀!>黎比佢自己買得安樂架!!

我個朋友真係走去分期... 可能同你奶奶同一種人.... :-P

大宅

我想問下一個問題︰
臨生前妹妹d分秘物會多d,等阿b容易出黎,我想問下d分秘物係咩顏色?呢幾日我多左d分秘物,係啡色。我好驚,因為我之前驗到有菌。但塞左藥之後已經無左,點知呢幾日又有番(不過今次d顏色唔同,同埋無味)。

別墅

還有十幾日先到預產﹐等到人都發髦了

個肚好重呀﹗仲好低添﹐坐低時壓住大腿﹐好吾舒服﹐目訓低又一樣吾舒服﹐幾時先可以好似提前生左的“曳曳”媽咪那樣講下湊仔經呢?

侯爵府

miumiumilk:我都係呀,現在我隻腳無啦啦突然好軟....訓低都係好辛苦,尤期係轉身時...

首頁

尾頁

跳至