潮流時尚

跳至

首頁
34567...24

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

gzilla 發表於 18-4-19 11:52
我啱啱買咗9月機票喇

為咗張機票平啲(費事hubby 又話我為咗個唔知買唔買到嘅袋嘥錢), ...
你是否去Bordeaux旅行定只為買b k?
我驚你專登去即使spent都冇offer!

你點都要約星期六, 一和二FSH啦
星期六唔返貨唔代表你沒袋offer既, 睇你rp啦!

另外, 巴黎仲有兩間店舖, 你一心買野, 係有機會有offer, 要試架~
仲有, 同老公去, 老公要有耐性同你一齊行, 問, 問完可能得個吉,
所以要話佢知情況, 唔係佢會覺得, 去巴黎天天HERMES, 問問問.... DARK FACE

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

kekka 發表於 18-4-19 08:54
我追睇你分享,因為我都是巴黎 0 spending + 0 purchase record 的人成功買到30B的幸運兒,討論區乜人都有 ...

可否分享一下0 spending experience? I believe 0 spending , 因為我朋友在日本真係0 spending 買到b30!

BabeV    發表於 18-5-5 14:28

男爵府

chima_pigpig 發表於 18-4-19 08:34
我想問一問呢,上年去 George V 個SA留咗張咭片俾我,但個email 係generic email 。咁如果我今年再去係唔 ...

Yes, 之前佢哋未係一人一個email account架。
你照send email, 佢哋見到會話返比你個sa知
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

3wa4 發表於 18-4-19 13:49
可否分享一下0 spending experience? I believe 0 spending , 因為我朋友在日本真係0 spending 買到b30!
...

其實真係沒得講, 同大家一樣, FSH派既SA, 我只是幸運遇到好SA, 人地問你咩袋, 你講你想要的, 然後CHECK我PASSPORT, 問我想要乜COLOR, SIZE.... blalabla..... 當然有傾閒話, 我身上並沒什麼大牌子野, 真係旅客但穿連身裙 (我穿得靚係因為我要去影相, 我好貪靚) SA叫我等等, 等左15-20分鐘, 佢叫我FOLLOW him, give me surprise...... 其實在等候期間, 附近sa係答d支那人, no birkin no kelly no delivery today! 即係見人講人話見鬼講鬼話, 一切睇人品!!

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

jasonmama888 發表於 18-4-19 09:56
哩條啱你,可以為下一個croco 作準備

Omg!!!!好靚呀!香港要幾錢
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

skywalker05 發表於 18-4-19 12:45
其實唔同人待遇都唔同!
你專登過Bordeaux 都未必你有同樣offer架。
聽講星期六冇咩袋,因為星期六唔返貨 ...

Yes, 計埋倫敦我去咗五間H, 都叫我唔好星期六去

男爵府

3wa4 發表於 18-4-19 13:49
...

我朋友都試過0 spending 買到mini Kelly II croco 黑金

wcpcelia    發表於 18-4-19 17:43

男爵府

oneonemama 發表於 18-4-19 13:57
Yes, 之前佢哋未係一人一個email account架。
你照send email, 佢哋見到會話返比你個sa知
...

Thank you ar!!!
我仲想問send email俾佢係直接同佢講我想買袋定點架?

子爵府

oneonemama 發表於 18-4-19 13:58
Omg!!!!好靚呀!香港要幾錢

我喺IG post 見到的,我估好好好貴,你問下你SA 20萬得唔得?

男爵府

kekka 發表於 18-4-19 13:58
其實真係沒得講, 同大家一樣, FSH派既SA, 我只是幸運遇到好SA, 人地問你咩袋, 你講你想要的, 然後CHECK我P ...

同大家分享,佢哋唔係睇你有冇着大牌子嘅嘢, 而係睇你會唔會着得好有氣質,classic, 問嘢嘅態度都好緊要㗎!
我覺得巴黎、Bordeaux , 佢哋係好着重你會唔會好欣賞佢哋嘅品牌,或者着得靚佢哋個品牌 ( if you are asking for b k c)
所以如果淨係不停講自己想要乜想要乜 (好多時強國代表或reseller代表)但係又唔講下平時自己點解欣賞佢嘅個袋、自己會係咩場合用佢哋個袋,講真如果你同佢講你去超級市場都用個鱷魚皮, 其實佢哋會覺得你糟蹋左佢哋個 brand image。
最後一點,不論係靚仔定男神,都有同我講過佢哋根本係睇得出乜嘢人做reseller, 呢啲客人,佢哋都會比袋佢,但咪要佢買好多野配貨囉!

男爵府

chima_pigpig 發表於 18-4-19 14:03
Thank you ar!!!
我仲想問send email俾佢係直接同佢講我想買袋定點架?

我自己就未send 過email,不過將心比己,如果你係佢收到一個email just ask for bags, 都未必開心啦!
如果我要寫. 我就會咁樣寫:
首先多謝番佢上次嘅幫
同佢講嚟緊會再去巴黎因為乜嘢原因, 當然比較浪漫啲嘅原因佢啦, 周年紀念又好、結婚相又好, 除非你係regular client, 每年都會去,咁就唔使諗藉口。
當然之後就話你想買啲乜嘢啦,照計點都會想買少少其他產品掛?最後就輕描淡寫話見到有個袋好想要希望會買到啦!
最重要就要問邊一日去搵佢,幾點去搵佢係最方便

男爵府

jasonmama888 發表於 18-4-19 14:07
我喺IG post 見到的,我估好好好貴,你問下你SA 20萬得唔得?

等我問吓男神先

男爵府

oneonemama 發表於 18-4-19 14:14
我自己就未send 過email,不過將心比己,如果你係佢收到一個email just ask for bags, 都未必開心啦!
如 ...

Thank you so much for your info!!!!
真心多謝你俾advise我

翡翠宮

oneonemama 發表於 18-4-19 14:10
大家分享,佢哋唔係睇你有冇着大牌子嘅嘢, 而係睇你會唔會着得好有氣質,classic, 問嘢嘅態度都好緊要㗎! ...
totally agree

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

gzilla 發表於 18-4-19 11:52
我啱啱買咗9月機票喇

為咗張機票平啲(費事hubby 又話我為咗個唔知買唔買到嘅袋嘥錢), ...

鱷魚皮係我喜出望外嘅,無朋友幫忙絕對冇可能得到。
佢哋入面係有非常多貨,如果你只係要b k, 要返當時個季度嘅顏色應該都會有嘅。Bordeaux 會遲少少先收到新貨,所以佢都未有amber, magnolia 。
男神係逢星期一休息。
當然最後有冇袋, 一切都係運氣。不過買返一兩件rose gold accessories,我相信係可以提升運氣度
同埋最緊要係平常心,我都講過就算有冇Offer,我一樣會照買個今個旅行所買嘅每一件貨品,因為係我自己真心鍾意

複式洋房

oneonemama 發表於 18-4-18 17:58

係唔係真正用家根本唔緊要,想睇靚袋、想睇靚野就可以嚟 ...

男爵府

回覆樓主

琴日喺倫敦都買咗少少野,但係為咗怕新嘅MJ 睇唔明, 時空錯亂, 所以我要努力寫返巴黎嘅經歷先

大宅

oneonemama 發表於 18-4-19 14:14
如 ...

我搵番張片啦!我都未試過電郵,但會試。難得比我卡片要好好交流下:mother:
雖然未必記得我,但我會試下講講上次吹水講過咩,今次來又做咩咁。
我總覺得,人緣黎,平常心最緊要。

大宅

oneonemama 發表於 18-4-19 14:10

同大家分享,佢哋唔係睇你有冇着大牌子嘅嘢, 而係睇你會 ...

好同意!!

在FSH個個都將H掛哂上身,驚死個Sa睇唔到你用緊呢個牌子。見到大媽由頭到腳H哂,又如何!? sorry no B K......
SA做過專門training ,會知邊類人係龍係鳳,除非是影后級。

大宅

jasonmama888 發表於 18-4-19 09:56
哩條啱你,可以為下一個croco 作準備
呢條好靚呀!知唔知幾錢呀?

首頁
34567...24

尾頁

跳至