自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 Leomummy 於 09-4-2 23:11 發表

我諗如果我係果位義工,我都會好似佢咁,貓貓太可憐,一心諗住可以幫佢哋搵到個溫暖的家,點知原來係送佢哋上路,點會唔傷心點會唔難過
果個姓朱今世咁樣虐殺 d 動物,佢等天收啦跟住做十世畜牲都還唔晒 ...

依家佢仲好意思SMS俾呢位貓義工話想定期捐貓糧貓用品黎補償...佢塊面皮仲厚過本字典呀!

男爵府

Up! Up!

大宅

係,我都覺得佢面皮好厚
原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-4-3 01:16 發表

依家佢仲好意思SMS俾呢位貓義工話想定期捐貓糧貓用品黎補償...佢塊面皮仲厚過本字典呀!

水晶宮

原帖由 puishy 於 09-4-3 01:44 發表
係,我都覺得佢面皮好厚

都唔知佢為乜~!好好地正正常常養貓咪好囉!自己唔適合養貓咪唔好養囉!做咩為咗殺貓為樂而搞到佢自己自找麻煩?我地班貓義工都好忙架!佢唔係咁殺D貓,班貓義工都唔得閒黎煩佢啦!佢咁樣做人真係會覺得開心D咩?

男爵府

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-4-3 01:16 發表

叫佢慳 d 啦,留返俾佢自己買棺材啦﹗而家先黎咁做係乜意思呀?當贖罪呀?扮晒野~~假慈悲,佢面皮唔係厚過字典咁簡單?佢直頭精神分裂 tim,一面扮到好愛貓貓,另一面又好憎貓貓,極度黐線變態~~~~~

子爵府

我相信因果報應架.......呢個人一定會有報應架:;pppp:
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

畀面勳章

這人等天收 LA!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

up~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

別墅

up

水晶宮

原帖由 Leomummy 於 09-4-3 02:57 發表

叫佢慳 d 啦,留返俾佢自己買棺材啦﹗而家先黎咁做係乜意思呀?當贖罪呀?扮晒野~~假慈悲,佢面皮唔係厚過字典咁簡單?佢直頭精神分裂 tim,一面扮到好愛貓貓,另一面又好憎貓貓,極度黐線變態~~~~~ ...

佢咁樣即係認咗自己有殺D貓啦!佢係有悔改之心既,唔該佢誠懇D又開個記招同全世界人講係佢殺咗十二隻貓.

伯爵府

E+就話玩cat, 遲d點知佢short係上嚟會唔玩人ga

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Leomummy 於 09-4-2 23:11 發表

我諗如果我係果位義工,我都會好似佢咁,貓貓太可憐,一心諗住可以幫佢哋搵到個溫暖的家,點知原來係送佢哋上路,點會唔傷心點會唔難過
果個姓朱今世咁樣虐殺 d 動物,佢等天收啦跟住做十世畜牲都還唔晒 ...

非常同意. 做動物義工既就係想為d小朋友找個好主人, 唔想小朋友在街上過住危險既生活. 怕佢地遇上變態既人..... 只係無想個一個貌似負責既主人原來係人面獸心!!!!!!
好替義工們難過, 特別係交左d 小朋友比呢位變態既人既義工, 一定內心好難受. 希望佢地能釋懷, 做義工既你地, 一定好心有好報, d衰人壞人欺凌弱小既一定有天收.

男爵府

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-4-3 17:55 發表

佢咁樣即係認咗自己有殺D貓啦!佢係有悔改之心既,唔該佢誠懇D又開個記招同全世界人講係佢殺咗十二隻貓.

今日報紙都有報導呢段新聞,個議員仲提議政府仿傚外國成立獨立部門處理及專捉呢 d 虐畜既人

大宅

係ar, d衰人一定有天收ga!!!!!!!!

水晶宮

原帖由 Leomummy 於 09-4-3 18:19 發表

今日報紙都有報導呢段新聞,個議員仲提議政府仿傚外國成立獨立部門處理及專捉呢 d 虐畜既人

其實香港一早要有呢樣措施,外國咁多地方都係咁樣做,自然係因為呢D事件有嚴重性,所以至會成立呢D部門,查實咁樣都係保障番市民既人身安全啫,點解遲遲唔去做?!

男爵府

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-4-3 22:10 發表

其實香港一早要有呢樣措施,外國咁多地方都係咁樣做,自然係因為呢D事件有嚴重性,所以至會成立呢D部門,查實咁樣都係保障番市民既人身安全啫,點解遲遲唔去做?! ...

因為政府都唔覺人命重要,睇吓今日有單判決,個女人想放火殺佢個男人,先把門鎖封咗再放火,但屋內仲有其他住客,雖然冇人死,但個官都只係判佢八年監,七除八扣都係大約坐四、五到﹗又好似個大學女生咁,無端端俾棵有病既大樹砸死,都只係話佢不幸,無人需要負責任﹗咁試問動物既生命對佢哋黎講又有幾重要呀?

水晶宮

原帖由 Leomummy 於 09-4-3 23:03 發表

因為政府都唔覺人命重要,睇吓今日有單判決,個女人想放火殺佢個男人,先把門鎖封咗再放火,但屋內仲有其他住客,雖然冇人死,但個官都只係判佢八年監,七除八扣都係大約坐四、五到﹗又好似個大學女生咁,無端端俾棵有病既大樹砸死,都 ...

大宅

正賤人 變態 6 ...........

首頁

尾頁

跳至