自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

今日終於交信resign,自己都好緊張,到個一刻同之前諗既完全唔同我老細呆左幾秒先收信,問我係咪搵到工,但無問我咩原因,咁都好既,佢表現咁涼薄對大家都好,可能想安排自己心腹返來

多謝大家之前留言支持返新工我會努力

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

update最新料:
阿姐唔知係咪琴日真係諗唔到我會走呆左幾秒,今日終於叫我坐底傾下,我個陣唔知點解又無爆佢只係話做得耐想抖下,老公鬧我死蠢做咩走都唔爆佢,可能佢個陣死狗咁又求我做耐啲,我睇著同事份上幫佢做多幾日,而家個個都話我死蠢

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

轉喇……舊工雖然話唔係合約遮,你難保幾年之後唔會轉合約啵
小朋友……各有各忙喇,佢都要補習、上興趣班喇
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

侯爵府

catfitfit 發表於 19-5-21 23:01
轉喇……舊工雖然話唔係合約遮,你難保幾年之後唔會轉合約啵
小朋友……各有各忙喇,佢都要補習、上興趣班 ...

小朋友各有各忙,你都講得岩

大宅

回覆樓主:

我覺得既然已遞信,就無謂諗冇爆到佢一鋪,因為費事點醒佢,總之notice period只會在office hours 做野,任何放工時間既whatsapp 都唔會覆,如果佢無理取鬧,即時黑面唔出聲,跟手接住果日請病假,佢應該會醒水。。。

大宅

恭喜你搵到新工, 遞左信就唔好理佢, 我都有同你相同嘅經驗,我仲要係出花紅前遞信出咗就冇,當時絕大部份人都好出奇我竟然會係呢個時候走, 我諗我老細都諗唔到,不過算啦我覺得既然揀咗就唔好諗已經辭咗工嘅公司嘅人點諗啦

男爵府

babytwinstar 發表於 19-4-25 18:55
唔係政府工,變態上司日日有新野,成日無理取鬧,真係唔知佢開邊瓣

新工人工比而家多3份1

多33%,會轉,除非你頂到佢4年都無情緒病

侯爵府

108108108 發表於 19-5-21 23:15
我覺得既然已遞信,就無謂諗冇爆到佢一鋪,因為費事點醒佢,總之notice period只會在office hours 做野,任 ...

你講得岩,睇到你地msg我先釋懷左
爆佢即教精佢

珍珠宮

babytwinstar 發表於 19-5-21 23:55
你講得岩,睇到你地msg我先釋懷左
爆佢即教精佢

如果我係你,我會為現任同事做啲野,為同事岀返口氣

侯爵府

終極熊貓 發表於 19-5-22 00:01

如果我係你,我會為現任同事做啲野,為同事岀返口氣

係啦,我之前係咁諗
不過仲有時間

首頁

尾頁

跳至