自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屯門出太陽,觀塘落到黑雨咁
返到公司成身濕曬!呢啲天氣玩死人

公爵府

DicTai 發表於 19-6-4 08:57
大雨到睇唔倒遠嘢,個個對腳濕晒
唔通因爲唔係度度都有落?

元朗都冇雨,9點幾出猛太陽

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

依家好曬,即刻洗被。

珍珠宮

YAC0601 發表於 19-6-4 12:42
屯門出太陽,觀塘落到黑雨咁
返到公司成身濕曬!呢啲天氣玩死人

我都係!
宜家又有太陽,仲好曬!

男爵府

karshing 發表於 19-6-4 13:03

我都係!

依家放左對鞋係窗邊曬緊

大宅

屯門無雨喎

複式洋房

今朝出門口好似黑雨咁大,宜家就出猛太陽,真係俾佢激死

大宅

今朝真係大雨到癲

子爵府

2018復活節勳章

屯門無雨

公爵府

回覆樓主:

琴日朝早至勁,全香港範圍都落大雨超過一個鐘

侯爵府

2018復活節勳章

我估計係局部地區。我新界南都唔知幾好太陽。旦表姐喺港島南,佢話落狗屎囉!係今朝返工時間嗰陣嘅事。

大宅

回覆樓主:

港島區落到水浸,只係過條馬路,條褲被弄濕到上大腿位置,有遮等如冇遮

男爵府

元朗天黑曬 又行雷 等我仲洗機衫

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

係架,我東九龍,剛剛送晒仔女返到學校門廿、就落出雨。
幸好早點出門口,唔係又濕晒身,今日仲呈分試。。。最好唔好黑雨了。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一時好太陽, 一時勁大雨

子爵府

回覆 manman1118 的帖子

屯門宜家都黑哂呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190604/bkn-20190604131712882-0604_00822_001.html?eventsection=hk_news&eventid=4028828d4d520408014d70b15e3743d9

同一天空兩個世界 港島東暴雨新界放晴

今早(4日)天氣不穩,天文台一度發出黃色暴雨警告信號,其中西貢區及港島東區雨勢特別大。然而,不少身處新界的網民表示,不但無雨,反而陽光普照,更於天文台社交網站炮轟「亂報天氣」。天文台科學主任羅曉輝解釋,夏天對流發展迅速,會隨機轉到其他區域,因此部分地區下大雨、部分地區晴天的情況很常見。

羅表示,目前高空擾動正為廣東沿岸地區等帶來雷雨,而高空擾動是大氣高層氣流方向出現顯著變化的區域,故有機會出現不穩定的天氣。今早雷雨帶整體向東行,清晨5時許雷雨帶亦曾影響新界西北邊,流浮山一帶曾錄得約20毫米的雨量,可見雨帶並非只影響西貢等地區。

大宅

ccaa 發表於 19-6-4 09:07

你邊區呀?我呢邊好好太陽喎,我就係奇怪點解會掛黃雨:question ...

今朝我8點幾喺觀塘,個天黑曬,落大雨,行雷,但我10點到葵涌,係出太陽

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0604_00822_001.html

黃雨下石澳道變河流 車輛如陸上行舟

天文台今早(4日)9時發出黃色暴雨警告,其中港島東區雨勢最大,錄得18至82毫米雨量,石澳道現場橫風橫雨,大量雨水沿斜路沖落馬路,致路面被雨水淹浸,頓時變成河流,水流湍急,車輛駛經時如陸上行舟,需要小心翼翼涉水而過,有私家車幾乎全車被浸淹,停在水中央待援。另外,有網民指大浪灣村亦出現水浸,停車場多輛私家車被雨水半淹車身。

運輸署宣布,受暴雨水浸影響,石澳道來回方向近歌連臣角道的全線封閉,約半小時後始局部解封,並實施單線雙程行車。至中午12時22分,上址始全線解封,交通恢復正常。

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主:

今朝荃灣出太陽添呀

首頁

尾頁

跳至