時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlecar 發表於 19-6-11 13:55
邊有咁叻丫,無中生有先係佢呢類人既強項,咩都屈咗你先!!

呢D一直都係漢奸既強項

公爵府

BK Milk勳章

StrawberryLove 發表於 19-6-11 13:43
不要少看自己。我從來唔會睇少香港人既能力,香港人有效率又有腦,唔會輸蝕得過碟炒米。碟炒米周圍都無資 ...

你講以前嗎?你睇下而家個d又懶又鈄膊自私整係識攞著數,唔岩心意又投訴。有d聰明既咪偏哂。

男爵府

HappyYW 發表於 19-6-11 13:19
所以有事既係人地d下一代,佢d後代就un un腳,佢真係偉大既母親
...

佢一年年薪人地穏十年八載都無甘多

公爵府

BK Milk勳章

Heixsap 發表於 19-6-11 13:56
無錯,而家係邊個迫d細路出黎?你唔搞壇咁既野,你估人地又好想冒險出黎反抗?
就係因為而家無晒辦法,和平 ...

乜修正就係唔聽?唔通取消哂先叫聽?咁後果邊個頂?到時係咪只要唔係香港殺人就冇罪?

水晶宮

46sbio 發表於 19-6-11 13:10
即係唔係話佢一定捉你
但而家係俾個途徑佢可以合法捉你
變相失去免於恐懼的自由

你地不褸都話中共要落嚟捉人係除時嘅事,搭高鐵又得,洗頭艇又得又有強力部門,中共要你地人間蒸法都仲得,唔明點解突然覺得中共要合法先夠膽嚟捉人囉,中共有心捉你地要等合法?咪講笑啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

華華子 發表於 19-6-11 13:56
呢D一直都係漢奸既強項

係呀,即係佢懷疑你係你會,就一定係,勁過麥玲玲架,所以香港一定好多人會被人捉晒,一定係!!!!

你唔係佢同一思想,你5毛,你大6人,佢就香港人!!!!

同呢D人點傾呢,真係神仙都幫唔到佢地啦,所以咁多人想呢D人走就係咁解囉!!!!

水晶宮

46sbio 發表於 19-6-11 13:12
之前李波咪咁
但咁做個成本代價太大
社會回響太大 又未必一定捉到

中共要捉人會未必捉到?除非嗰個人係超人啦

大宅

YolandaTam 發表於 19-6-11 12:38
如果有條家規,細路唔接受,扭計發脾氣,解釋咗佢唔明唔接受,阿爺明令你唔可以再縱容佢,佢將行動升級,瞓 ...

點解你地要咁諗
我地人民並唔係要臣服於政權底下 我地唔係主從關係 反之 係政府服務人民
呢個比喻好唔恰當

水晶宮

46sbio 發表於 19-6-11 13:26
對林鄭冇乜影響
因為佢唔係民選 唔使向市民負責
佢下屆一樣有得做特首

立法局議員係民選啦掛,通嗰通過咪等立法會搞囉

補充內容 (19-6-11 14:15):
通唔通過

禁止訪問

大宅

auhiyo 發表於 19-6-11 14:01
乜修正就係唔聽?唔通取消哂先叫聽?咁後果邊個頂?到時係咪只要唔係香港殺人就冇罪?
...

而家就係佢修正完仍然有大量市民無信心,但政府一意孤行要盡快通過,咁都叫有聽民意?仲要遊行完嗰晚就即刻出新聞稿,連開會商量下都唔做,明知咁會挑起示威者情緒,究竟係邊個迫佢地?

我當真係有好多人支持修例,咁反對既一樣好多,好明顯社會未有共識,點解要咁急通過?
咁多年無修例,香港係咪治安好差好危險?香港一向出名治安良好
究竟個急切性喺邊?台灣已表明通過左就唔會接收疑犯

水晶宮

StrawberryLove 發表於 19-6-11 13:45
錯一條打Patpat 係對自己有好處就唔驅。香港個條例又點解咁多律師,大律師出黎反?
...

聽下胡漢清律師點講

逃犯條例,胡漢清,B,討論為什麼港獨議員走去美國告洋狀,仲洋洋得意,四十年經驗普通法唔認為係完美,大陸法各有千秋,引渡本質係外交,唔係純粹法律,港人港審侵犯他人國家主權,審案時被告需面對受害者,還公道
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=CQK20ZJalTM

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlecar 發表於 19-6-11 14:02
係呀,即係佢懷疑你係你會,就一定係,勁過麥玲玲架,所以香港一定好多人會被人捉晒,一定係!!!!

你唔 ...

哈哈, 香港有一部份既人成日大大聲叫晒口號搖晒旗 "要民主""爭取言論自由", 但正正就係呢一部份既人唔接納異見, 一遇到唔合心意既意見時, 就指住別人說: 你一定是五毛, 你一定係共產黨!!. 你一定收左共產黨維穏費, 你點對得起香港下一代"

我覺得呢班人應該比佢地所憎恨既共產黨更為可怕, 更為虛假, 表面上就話要民主, 但實際上就係專横, 容不下不同意見~~

共產黨就擺到明係甘, 明刀明槍....個班所謂"民主鬥士"陰陰濕濕, 係背後插香港一刀, 香港都未醒覺~~

男爵府

Reminder 發表於 19-6-11 14:09
係小朋友去打人

佢問阿媽點做

翡翠宮

Heixsap 發表於 19-6-11 14:10
而家就係佢修正完仍然有大量市民無信心,但政府一意孤行要盡快通過,咁都叫有聽民意?仲要遊行完嗰晚就即 ...

大量無信心但更大量有信心!!!

公爵府

BK Milk勳章

而家就係佢修正完仍然有大量市民無信心,但政府一意孤行要盡快通過,咁都叫有聽民意?仲要遊行完嗰晚就即 ...

你冇信心咁係咪就唔比過?咁你呢d叫民主咩?如果你做野冇信心係唔係叫公司唔好比你做?你讀書冇信心係唔係就唔使考試?而家似係你地一意孤行唔比過law。

翡翠宮

華華子 發表於 19-6-11 14:12
哈哈, 香港有一部份既人成日大大聲叫晒口號搖晒旗 "要民主""爭取言論自由", 但正正就係呢一部份既人唔接 ...

係呀,宜家果D成鬼日話愛香港,不過呢又不停話香港唔好,之後話正常家長為仔女又有能力應該要移民!!!

睇到我呢....拳頭硬晒,真心唔知呢D係咩人,同D佢地口中大媽有咩分明,一樣唔文明!!!!!

跟手又話政府唔溝通,佢地真係可以溝通到既咩!!!???

我真係好支持呢D人走,走晒還番個清靜香港俾我,唔想見日日係度反反反!!!!

公爵府

BK Milk勳章

華華子 發表於 19-6-11 14:12
哈哈, 香港有一部份既人成日大大聲叫晒口號搖晒旗 "要民主""爭取言論自由", 但正正就係呢一部份既人唔接 ...

共產黨做過乜真係唔知,因為我冇經歷過,不過我聽最多最憎既係紅衛兵。

侯爵府

auhiyo 發表於 19-6-11 14:22
共產黨做過乜真係唔知,因為我冇經歷過,不過我聽最多最憎既係紅衛兵。
...

甘紅衛兵對你做過D咩令你甘憎佢地?

老老實實, 共產黨真係無對我同我屋企人做過D咩, 所以我唔憎共產黨~~

水晶宮

要等大量市民有信心?你覺得有可能咩?政府搞8萬5,搞"租者至其屋"等多啲人有自己樓,樓價唔駛升得咁犀利,都比啲市民反到停咗唔搞,就算政府每人派兩萬,一樣大量市民反對,政府做乜啲巿民到係冇信心架啦,呢廿年政府做個邊啲野市民係有信心呢?

首頁

尾頁

跳至