自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

Alex123 發表於 19-7-25 10:09
係好恐怖啊!市民打足咁多個電話都可以一個都無人處理,見無警察到,當然繼續報警啦!
証明有咁多市民見到 ...

義工警察? 又話人出糧就3萬,而家又講義工? 當日警力不足,西環發生緊咩你可當睇唔到,黑衣人圍毆市民gogovan你當睇唔到,黑衣人放火放煙霧餅你又當睇唔到,只睇到白衣人打黑衣人,將所有野推落警察最錯? 警察係執法者,而家有無拉人? 白衣人最少拉左10個,黑衣人一個都無拉你唔放大講?

珍珠宮

Myy4.myy4 發表於 19-7-25 10:07
元朗黑警合作係你地講,有proof就搜證。仲相信法治,我相信會有檢控!

佢係極黃,睇留言都9588,就知唔需要理佢啦~

珍珠宮

Yungalice13 發表於 19-7-25 10:05
3萬個全部軍裝? 3萬個24小時on call? 當晚西環攪緊咩你唔知咩? 唔好一竹竿打一船人,仇警仇到咁
...

有元朗區議員已經爆料前一天已經要求警方關注及佈處啦!你唔係選擇性失明呀?
我幾時話全香港三萬個警察也是黑警?係你自己覺得人人也是仇警?難道指責警方行為及處理不當就是仇警?洗唔洗全港市民也學你要盲撐?大家也當自己係警嫂先叫合理呀?
已經有警察及不同紀律部隊自己也出來指責警方安排啦!唔好只懂盲撐啦!

大宅

同事既野 佢地因任何事鬧交 我都會扮聽唔到 唔知 同無意見

珍珠宮

Yungalice13 發表於 19-7-25 10:17
義工警察? 又話人出糧就3萬,而家又講義工? 當日警力不足,西環發生緊咩你可當睇唔到,黑衣人圍毆市民go ...

所謂警力不足,明顯地表明塗污國徽與香港市民的生命安全,一定係表示對國家效忠的塗污國徽更重要。話之你市民的生死,返正一定有一班盲撐的人來支持政府。
前一天已經有元朗區議員向警方公共關係科爆料及要求關注及安排警力戒備。唔好扮唔知發生什麼事。

子爵府

馬卡龍lover 發表於 19-7-24 22:03
到時又怪政府囉,自己無責任

佢地nothing to lose淨係想唔付出,又獲得經濟成果。個個諗住輪公屋或一畢業就買到私樓。

子爵府

專心返工,你睇我唔到,你睇我唔到

子爵府

Yungalice13 發表於 19-7-25 10:17
義工警察? 又話人出糧就3萬,而家又講義工? 當日警力不足,西環發生緊咩你可當睇唔到,黑衣人圍毆市民go ...

我地等睇幾時拉晒犯法的人吧,不論衣著顏色。那些人驚的話,就自首吧!犯左法,係要還架!

大宅

clyeu 發表於 19-7-25 07:16
冇聽到報案室有24000「市民」同時打999,同時間區內多宗打鬥?一個警區只剩幾多警力你知?沙田事件你見不 ...

有小小人性既唔該唔好將呢O的所謂理由合理化! 成個BK 真係變晒, 唔該大家只針對返721 當晚所有既野, 你要記住, 佢地係警察, 24000 個電話當中總有一個通卦, 結果係咩! 我唔知你係咪選擇性咁睇你想睇既同信既, 我只知道只要係人都唔會幫警察個日做既野去諗籍口!

大宅

Alex123 發表於 19-7-25 10:18
有元朗區議員已經爆料前一天已經要求警方關注及佈處啦!你唔係選擇性失明呀?
我幾時話全香港三萬個警察也 ...

依盲撐個羣人既見解 所有警察及不同紀律部隊出黎指摘只係個小小人, 又或者個小小人都係假既

大宅

夠了,要停止了。縱使,暴力是不對,但也不應毎星期安排去各社區遊行,示威者可明白,社區是平民,在社區是老弱婦孺,何解要擾亂他們的生活。
你可知,社區的路面狹窄,人多車多,如有突發事件,例如,某大廈火警,有人需要急症,又或有人乘機博亂搶劫,只會傷亡慘重,施救無援。

水晶宮

回覆樓主:

我真心唔明白親人, 朋友,同事會為呢啲唔識嘅人,唔識得嘅政府鬧晒交

子爵府

Alex123 發表於 19-7-25 10:23
所謂警力不足,明顯地表明塗污國徽與香港市民的生命安全,一定係表示對國家效忠的塗污國徽更重要。話之你 ...

西環單野你只睇到塗污國徽咩都睇唔到?咁再前幾日元朗人已表明唔歡迎黑衣人攪事你又知唔知?黑衣人由議員帶頭去攪人比人打而家話警察唔做野? 同一時間成千個call, 警力係西環仲要係各區抽調應對暴徒,當日早1日已有港獨份子倉搵到炸藥,各種攻擊性武器,成日話人盲撐但你講來講去3句唔埋就係仇警黑警,你咁樣唔係以偏概全?

禁止訪問

男爵府

做個靚太 發表於 19-7-25 10:04
哇~你當時處境好危險

我地行過 我老公離遠影下 有兩個女人好癲 係極度亢奮咁叫唔好影 我老公又爆果d脾氣 話唔影點post fb 啊 好多人望住佢 都幾危險

我覺得有無咁驚啊 自己帶曬口罩 怕人影 根本你都知道自己犯法 好在 我老公186 又大隻 我地兩個人 否則就好似果個女人仔咁俾人打 cool 頸 搶電話
te quiero mucho mi amo

子爵府

Alex123 發表於 19-7-25 10:18
我幾時話全香港三萬個警察也 ...

已經有警察及不同紀律部隊指責係佢地代表個人咋,酒樓亞姐夠話班暴徒正人渣咁佢又代表飲食界呀?話人盲撐你都睇下係咪仇警仇到上左腦, 黃人眼中錯既只有警察,政府,大陸,自己永遠都無錯

男爵府

Yungalice13 發表於 19-7-25 10:49
西環單野你只睇到塗污國徽咩都睇唔到?咁再前幾日元朗人已表明唔歡迎黑衣人攪事你又知唔知?黑衣人由議員 ...

係兩萬四千個call

男爵府

Yungalice13 發表於 19-7-25 10:49
西環單野你只睇到塗污國徽咩都睇唔到?咁再前幾日元朗人已表明唔歡迎黑衣人攪事你又知唔知?黑衣人由議員 ...

一個元朗警處夜晚有幾多人返工?接左單跳樓當時已經要兩個去處理 寫本要兩個小時最少 d 人係想果兩個警察俾埋條命去保護佢地

警察係要保護自身安全前提下保護市民

黃人真係唔係特別尊貴㗎

子爵府

snow.white 發表於 19-7-25 10:27
我地等睇幾時拉晒犯法的人吧,不論衣著顏色。那些人驚的話,就自首吧!犯左法,係要還架!
...

係,犯法就要負上責任,白衫黑衫都係咁話

男爵府

Alex123 發表於 19-7-25 10:09
係好恐怖啊!市民打足咁多個電話都可以一個都無人處理,見無警察到,當然繼續報警啦!
証明有咁多市民見到 ...

唔夠人 無ctru 要幾個pc 仔開槍打死白衣人救你?

你都見到幾個便衣俾黃人班人打到半死的情況啦 唔夠人 當時ctru 都隔一段時間先入沙田救人啦

你估你真係大曬 唔需要聽上頭order?

個個警察都係狗 咁你把口同你個腦一樣咁seven

俾黃人打應份?白衣就一定要第一時間唔顧自己安全 救黃人?矛盾d 喔 朋友

首頁
34567...10

尾頁

跳至