時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有咁靈異?
咁我睇viu,明明帶哂口罩,頭盔,全副裝備,佢話佢係市民?唔講暴徒都講示威者掛。

大宅

liza831 發表於 19-9-1 10:11
你有其它方法去保護自已私隱,知道海関會查,何不先自行備份再删狳,容後再放回手機,呢個係配合做法。
...

對的,如果我把相片看作只是一些不能帶過關的物件,例如刀、較剪,我先將佢哋放喺屋企,去完旅行返到屋企,他們依然是我的擁有物,這樣很好。

是我把它們看作了是我的自由,感覺我的自由被剝削了,所以氣憤不甘心,多謝姊妹提醒。
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

水晶宮

windywinnie 發表於 19-9-1 01:39
本來好多人講TVB會在大台/濃縮新聞時,有立場地删減片段,我不信。
因為好難評價每次濃縮新聞的準則。

咁佢都好過其他台口丫!直接唔影!仲可恥

水晶宮

yw1987 發表於 19-9-1 10:16
tvb 點cut d 藍絲都係眕唔到
完全冇求真既心態

同只睇毒果既咪一樣!外面边份唔係黃架?

大宅

PCCW2319 發表於 19-9-1 10:15
同意。 大家都要停下來, 比時間大家做有建設性既事, 修補最日來發生既事對香港人香港事既影響。

但現在唔 ...

一邊係五大訴求,缺一不可,令一邊係五大訴求,任一不可。然後我哋就每個星期六日就只可以坐係屋企睇電視...真的絕對對立,完全冇common ground 嗎?
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

水晶宮

rubiks 發表於 19-9-1 10:00
咁係咪授過大權力?

定係...我觀念唔正確...我的私隱,在權力擁有者(暴徒/公安/海關)前,就不是我的, ...

某程度上, 我同意係授權過大。

但我意思係, 美國都會授權海關查進出境市民手機, 咁其他人就唔應該講講中國海關抽查電話係一件什麼政治壓迫.....十惡不赦既事啦!
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 19-9-1 10:33
某程度上, 我同意係授權過大。

但我意思係, 美國都會授權海關查進出境市民手機, 咁其他人就唔應該講講中 ...

是的,因為中國過去的種種,令人感情用事地過份驚恐,指責,也是不公的。
[/url]

水晶宮

rubiks 發表於 19-9-1 10:32
一邊係五大訴求,缺一不可,令一邊係五大訴求,任一不可。然後我哋就每個星期六日就只可以坐係屋企睇電視. ...

首次係提出5大訴係可以慢慢傾, 但唔可以話決一不可, 迫人全單接受至可以開始對話。

而且暴徒係話自己無大台, 即無人揸fit話事, 可以拍版。 咁又同邊個傾呢?

我都唔想每星期六日, 甚至閒日夜晚都唔想出街, 或要睇暴徒時間揭而安排節目。 但奈何有人堅持“缺一不可”。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

上兩星期的其中一個星期五,公司因為安全問題,提早收四點,坐港鐵時仲有幾個小妹妹企我隔離,聽到佢地講等陣一定要打到班X街警察,我望下佢地,當時係車箱中未變身的小妹妹來。

到達黃大仙站,親眼睇住佢地係月台拎裝備,豬鼻口罩,換黑衫。

親耳聽親眼睇,夠真實未

大宅

PCCW2319 發表於 19-9-1 10:39
首次係提出5大訴係可以慢慢傾, 但唔可以話決一不可, 迫人全單接受至可以開始對話。

而且暴徒係話自己無 ...

總要有人帶頭破局(而我覺得應該係政府),不然事件日日loop, 嬲嘅更嬲,驚嘅更驚,完全失去理智,警察壓力爆煲,要佢地冷靜克制實在是苛求,暴徒好似覺得拎住訴求係手,就可以去到盡,但是完全不理會訴求,只譴責暴徒行為,都冇幫助...希望當中有人先行一步,唔駛等香港變咗灰先發覺原來已經冇嘢好爭了
[/url]

大宅

Bloomberg 發表於 19-9-1 09:45
點解樓主講講吓消失的幾十秒事件,啲留言會愈講愈離題?

終於有一個JM回應我
本po用意不是討論個人立場,
而係還原新聞真相的問題!

點解大部份人只係為立場發泄感情,
唔去揾真相

水晶宮

rubiks 發表於 19-9-1 11:02
總要有人帶頭破局(而我覺得應該係政府),不然事件日日loop, 嬲嘅更嬲,驚嘅更驚,完全失去理智,警察壓 ...

你提議政府應該點做, 可以點做???

只係1個堅持追究/起訴暴徒/犯罪人士, 暴徒已經反彈, 唔會同你傾。

而呢點, 如果政府同意,相信到時又有更多市民出黎遊行抗議。
天空之城, 快樂之地

伯爵府

windywinnie 發表於 19-9-1 11:10
終於有一個JM回應我
本po用意不是討論個人立場,
而係還原新聞真相的問題!

完全明白你嘅感受。
大家講緊新聞工作嘅處理手法,但就被其他jm騎劫咗個話題去講咗其他嘢

男爵府

windywinnie 發表於 19-9-1 02:41
看不見聽不到,就大部份人可以沉醉活在和平安穩之中
事實上,當資訊不流通,生活中身邊會遇 ...

好多人吾需要架,只要揾到錢,有飯食就得!

琥珀宮

PCCW2319 發表於 19-9-1 11:11
你提議政府應該點做, 可以點做???

只係1個堅持追究/起訴暴徒/犯罪人士, 暴徒已經反彈, 唔會同你傾。

「五大訴求,缺一不可」,呢個並不是所有(或大部分)示威市民的要求

坊間有無數有名有識之士,提出過叫政府「徹回、成立獨立全面調查」,呢兩點係差不多所有示威市民的訴求,點解政府一步都唔肯讓?

唔好講咩「做都無用」呢d廢話,肯做就點都好過而家咩做唔做,任由警隊前線去承擔所有!

大宅

Bloomberg 發表於 19-9-1 11:17
完全明白你嘅感受。
大家講緊新聞工作嘅處理手法,但就被其他jm騎劫咗個話題去講咗其他嘢
...

其實已經俾依啲不理性討論折磨左2個月
生活中,我無論同黃絲定藍絲都傾唔到 ....
一個個人用pat pat立場說話,而唔用腦袋,
到底香港人幾時先有返尋求"事實邏輯真相"既心?

子爵府

windywinnie 發表於 19-9-1 02:24
就係大多數人唔執著,先會讓謠言滿天飛。

一直無論黃/藍的轉載都充滿誤導,所以我先去睇官方倒帶!

係,我d friend 尋晚都睇到,但我用my tv super 翻睇就搵唔到,cctvb真的不知所謂,既然播左,做乜咁cheap cut 左

侯爵府

小海師 發表於 19-9-1 07:19
昨晚傍晚時份,用手機睇直播無綫新闻台,变左播成人電影,其他台冇事,我估幾分鐘後才播回新闻。
...

咁大膽用成人電影?你真係幸運睇到。

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Bloomberg 發表於 19-9-1 09:49
尋晚試過幾次回看,都係搵唔到
但好肯定曾經喺直播時見過。

我都係,老公剛睇唔到,隔一陣重播已搵唔返

男爵府

OHIMESAMA 發表於 19-9-1 06:02
我睇爆眼女個單新聞仲鬼異呀!直播都唔見布袋彈插係佢3M眼鏡上面,點知之後D人cap圖就有啦
...

尼個先夠哂02,邊個人邊個鬼
[size=x-small]囡囡 出世~重

首頁

尾頁

跳至