時事熱話

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

好彩你卒之見到真相
放下自在

男爵府

p_kotone 發表於 19-9-8 04:52
睇清楚左覺得好恐佈!有一股力量原來不段在洗香港人腦!黑衣人完全將自己做嘅野正當化!自己拆左自己個家要 ...

X2

大宅

其實反送中運動開始時我不反對,到後面越來越失望,到如今,對那些極端搞手深惡痛絕。香港前途已被這些人斷送!

伯爵府

ASJ2008 發表於 19-9-9 12:37
請用同一態度去問 那些冚住一隻眼,就叫警察還眼的示威者,以及所謂醫護人員!他們說就是真相?
又不願交 ...
當然事件疑點重重 ,
發生暴事件已經唔係第一日,
暴徒打人,理所當然,而自己唔可以受傷,令人難以理解,
姑勿論是警察,或者是豬隊友,甚至乎自己射盲了,
(目前又見到光了,神與她同在)
在此情況在街上 是否毫無責任,

戰地記者 殉職, 可以係邊個責任。

夕陽霧落留竣嶺.
     風嘯海濤帶鳥歸.
  輕拂何處花香溢.
           驚浪相奏試心絃.........

伯爵府

joyce76123 發表於 19-9-9 22:03
其實反送中運動開始時我不反對,到後面越來越失望,到如今,對那些極端搞手深惡痛絕。香港前途已被這些人斷 ...
唔係驚引渡返中國,係驚引渡去澳門.

香港只係同澳門 冇引渡
夕陽霧落留竣嶺.
     風嘯海濤帶鳥歸.
  輕拂何處花香溢.

伯爵府

palmchristy 發表於 19-9-9 12:21
請問自己射盲自己呢個評論是怎來的? 醫療報告都未公開.

不論是什麼立場, 評論都應該基於事實.
評論都應該基於事實..

正如..羅范椒芬作為媽咪聽到,知道呢 [慰安婦 仲要有 16 歲以下] 啲咁嘅事,
激動難免, 甚至乎令到佢忘記自己係公眾人物, 中人圈套,
事件無疑係真實, 就算喺佔中時呢啲事已經發生緊 ,
但係 守法嘅市民, 好奇怪地,係需要證據,
唔同 暴徒, 可以憑空想像 就話你有幾多強姦,
幾多死人, 幾多偽造, 而係顛倒黑白
夕陽霧落留竣嶺.
     風嘯海濤帶鳥歸.
  輕拂何處花香溢.

大宅

回覆樓主:

明白就好了

珍珠宮

joyce76123 發表於 19-9-9 22:03
其實反送中運動開始時我不反對,到後面越來越失望,到如今,對那些極端搞手深惡痛絕。香港前途已被這些人斷 ...

所有破壞行動巳遠離條例
幸福肥師奶

禁止訪問

大宅

wendy333 發表於 19-9-9 13:05
我覺得藍又好黃又好都唔緊要,最可恥嘅喺到呢一刻仲撐暴徒,但就口囗聲聲講愛香港,講良知,不如叫班暴徒去 ...

非常同意👍🏻
公公偏頭痛

子爵府

kkchow97 發表於 19-9-10 00:33
"藍到發黑"當然係未清醒啦!

黃到發顛 果D 不是未醒咁簡單,是中了邪,人性也沒有了!CX 放氧氣樽、港鐵放單車上電纜、當街放火,唔好同我講臥底警察做,只有盲的人才會信

cathngai    發表於 19-9-11 09:36
cathngai    發表於 19-9-11 09:35

男爵府

回覆 Luckyus2018 的帖子

我都唔明, 我身邊D知識份子都係咁明明就有組織又外國勢力,又唔認同
明明攪港獨又話唔係
咁問佢有咩自己受到限制呢? 又無例子架喎. 年年都有得攪64晚會啦,邊個阻你呢
國泰單打又話白色恐怖, 暴徒機司都唔交代下, 8月5日坦緩機場, 阿爺先出聲要你地交名單,我覺得佢地航空界黑箱作業, 想玩死香港多D囉,佢地迫人罷工就叫民主囉

仲有醜出國際都好明顯啦, 可以唔出聲唔認既喎

係啦,我明啦,D LAW PROFESSIONAL講架MA, 佢地入晒腦囉

我C9 緊係無知啦
香港回歸左中國, 中國化係必然架啦,我唔係好愛國, 但事實既野要接受架, 你自己係中國人都無得你簡架啦
講到底就唔想自己係CHINESE
但又要係香港搵食喎

大宅

mannok媽咪 發表於 19-9-9 23:28
所有破壞行動巳遠離條例
根本已經唔關條列事 見那些年輕人個個飛仔飛女咁。

男爵府

SUISUIBEBE 發表於 19-9-8 10:49
我唔係好愛國,討厭大陸大媽 ...
但呢幾個月,眼見我嘅家香港,比一班黑衣垃圾破壞,破壞又破壞
假新聞一 ...

所以無共產黨管理 大陸一樣會亂 更厲害

珍珠宮

palmchristy 發表於 19-9-9 12:21
請問自己射盲自己呢個評論是怎來的? 醫療報告都未公開.

不論是什麼立場, 評論都應該基於事實.

你啱。。。。
所以理解唔到黑衣界、醫護界……
要警察還眼,難道佢地睇左報告!?
幸福肥師奶

大宅

如果你哋去 youtube, 看看有關64嘅片段,特別係 comments,你會發現好多中國人話,越翻牆、越愛國,因為佢哋開始明白,原來中國禁 facebook, Twitter,Google 等, 目的係防止外國勢力入侵,為國民洗腦,並唔係單純禁制中國人自由,只有咁樣,才能夠保到中國統一 ,國家才能順利發展,免受美國欺凌。所以香港都要堅守住,不能比外國勢力利用,從而搞亂中國。 縱使你不愛中國 ,但肯定的是,中國好,香港一定不會差。

題外話 : 這三個月暴亂,令我對六四都有新諗法 ,間接幫64平反咗,不再是共產黨的錯。

cathngai    發表於 19-9-11 09:37

禁止訪問

伯爵府

nanalum 發表於 19-9-11 03:31
如果你哋去 youtube, 看看有關64嘅片段,特別係 comments,你會發現好多中國人話,越翻牆、越愛國,因為佢 ...

係!我開始反思64到底是不是真的有發生過

子爵府

2018復活節勳章

nanalum 發表於 19-9-11 02:31
如果你哋去 youtube, 看看有關64嘅片段,特別係 comments,你會發現好多中國人話,越翻牆、越愛國,因為佢 ...

這幾個月,我亦反思六四,中國人口咁多,如果當時學生運動好似而家香港咁,一小撮勇武,已經將香港百年基業(包括法治)破壞嚴重。政府唔盡快處理,可以變成點?我以為我的想法殘酷荒唐,原來亦有同路人!

nanalum    發表於 19-9-12 00:06

大宅

hkpmama 發表於 19-9-8 15:19
我由原本中立變偏藍。開始明白維穩既重要性。香港咁細都養出咁多白眼狼,大陸咁多人口,亂起黎後果不堪設想 ...

Agreed with you ! 今次暴亂令我睇清六四背後真相,中國政府無錯,因為由始至終都係西方國家既陰謀!

首頁

尾頁

跳至