自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

mocha_y 發表於 19-11-10 18:12
近呢半年,不斷有唱Deliverxx,讚foodpanxx嘅post。
不用太認真!

但唔係誇, 除左叫開PIZZA外, 我都係最近先叫呢兩間,
係PANDA送貨果個, 我話比TIPS佢都耍手唔要, 同埋講多謝.

所以今日SEARCH左幾個FORUM/FB, 人地都對DELI一致負評.
係呢度唔知點解, 某D打手定點, 特別多人讚佢地.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

即係order過3次,但2次要求退款?呢d生意,我諗無人願做可况食物品質係食店問題,關過貨咩事???香港係投訴之都,果然真係禁多不講理之人

子爵府

rebornarmy 發表於 19-11-10 18:13
你好似get 錯左喎

你去豐澤買iphone, 部iphone 你都係去apple 整架嘛

豐澤唔只賣IPHONE, 仲有其他貨, 總之講緊都係貨有問題一星期憑單去換新既.
IPHONE同豐澤點掛鈎寄賣我相信唔到我同你理既事黎

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

利申,我從未叫過呢d外賣,譚仔有堂食食開3小,但並不是每次辣度都一樣喎

珍珠宮

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 18:15
究竟係忙中有錯/有某些人心情唔好故意.....我又唔係"負責"果個點知?
碗粉要有湯+面, 是但一樣都唔可以缺少 ...

容許我睇完你幾篇回覆後,咁樣估

即係你覺得,D記記仇你第一次嘅投訴
所以特別關心你帳號
當你一落單,就獨立通知店單唔好按你要求岀菜(無可能後台改單,因為會影響你app見到嘅點菜)
以報你投訴之仇?

答返你問題,如果貨不對辦,我唔會接受,
我會搵店家處理
而唔係搵個送貨嘅處理

子爵府

Icecream17 發表於 19-11-10 18:24
即係order過3次,但2次要求退款?呢d生意,我諗無人願做可况食物品質係食店問題,關過貨 ...

你所謂既疑問, 頭先解釋哂. 請睇返. 答左都有十次八次.
祝你日後係呢個世界任何一間食肆都好, 都食到D乾凈/冇錯/符合你要求, 而你又唔會投訴無門果隻.

子爵府

Icecream17 發表於 19-11-10 18:29
利申,我從未叫過呢d外賣,譚仔有堂食食開3小,但並不是每次辣度都一樣喎
...

我係食得出! 連三哥/雲貴川都食得出! 因為中辣以上全部食過哂.
絶對分得清楚

珊瑚宮

2024年龍年勳章

大笨鐘 發表於 19-11-10 15:19
我覺得係譚仔問題大d

我都覺得係
送遞公司負責送貨,除非證明到佢特登開d野食加料落去啫

珊瑚宮

2024年龍年勳章

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 17:09
講左人地計辣度落ORDER收錢架啦,
你比錯/求其既咁你唔好講明有得比人揀啦,
貨不對辦/唔乾凈, 仲唔知邊個心 ...

譚仔按辣度計錢架咩? 十小同特辣加既錢唔同?

子爵府

終極熊貓 發表於 19-11-10 18:31
容許我睇完你幾篇回覆後,咁樣估

即係你覺得,D記記仇你第一次嘅投訴

唔好咁複雜, 我唔知佢究竟係記仇/賭馬輸錢/E媽到/心情唔好/智障/特別陰毒,
總之我係消費者立場, 我收到一碗唔係我要求食開既湯粉.
我用電腦落單, 冇用APP, 所以唔係好明佢地點程序.
呢個世界有好多人心情唔好會有心整衰人地D野.

相信你唔係做CS, 仲要唔係做DELI, 好唔明你憑乜話唔會接受,
所以我亦都相信唔係個個適合做CS.
人地話其他問題可以受理, 亦都唔係因為第二次既問題, 佢而家解釋話因為味道問題所以唔受理.
我個POST解釋過, 我下次叫辣既, 佢比個清湯我, 又話係味道問題因人而易, 唔受理咁點算?
如果係門巿, 侍仔擰埋黎既唔係你想要既野, 會唔會話佢知黎錯左, 叫佢換?

我都講左N次, 我直接比錢佢, 佢係中間人, 佢應該要負責. 佢係賣一個送餐外賣既服務.
你去買保險, 搵個中間人AGENT, 你直接比錢佢, 你係咪有事要搵佢?

大宅

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 18:32
你所謂既疑問, 頭先解釋哂. 請睇返. 答左都有十次八次.
祝你日後係呢個世界任何一間食肆都好, 都食到D乾凈 ...

其實我睇哂,只要有jm唔順應你要既回覆,你都係禁有禮貌回應anyway多謝你既祝福...我一定好健康平安,因為我情緒控制得好好

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:35
我都覺得係
送遞公司負責送貨,除非證明到佢特登開d野食加料落去啫

我經佢ORDER, 佢係平台同人掛鈎有利益, 我直接比錢佢唔係商戶,
佢係應該負責有問題既ORDER.

大宅

BABA124 發表於 19-11-10 16:44
樓主好特別!我每星期用deliveroo, 好好用,佢送外賣,食物有事真係唔關佢事,樓主咁特別,Deliveroo 應該 ...

係囉!我成日叫D記好準時喎,so far冇問題好好呀!好似一定要所有人唔好幫襯至安樂

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:40
譚仔按辣度計錢架咩? 十小同特辣加既錢唔同?

係, 你未食過牙?你係咪腥港人呀?(笑), 佢D 辣度要加$1-3

珊瑚宮

2024年龍年勳章

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 18:53
係, 你未食過牙?你係咪腥港人呀?(笑), 佢D 辣度要加$1-3

我呢就唔食辣既,次次都係食清湯
特登去Openrice search個餐牌睇下,見麻辣都係加1蚊,咁我唔知你去邊間咁特別,加幾多錢係跟辣度計算啦
請教下,係咪小辣加1蚊,特辣就加3蚊呢? 咁中辣大辣係點計?

子爵府

Icecream17 發表於 19-11-10 18:49
其實我睇哂,只要有jm唔順應你要既回覆,你都係禁有禮貌回應anyway多謝你既祝福...我一定好健康平 ...

因為最主要係想講返事實出黎, 或者想聽下有冇人同我一樣有咁既經驗.
有時D野將心比己既, 你都好有禮貌姐~,
情緒D野真係好難講, 一世人流流長, 都係睇下有冇導火線

子爵府

Happy8861 發表於 19-11-10 18:51
係囉!我成日叫D記好準時喎,so far冇問題好好呀!好似一定要所有人唔好幫襯至安樂
...

一刻準時唔等於日後各方面如品質等冇問題,
我頭先係另一FORUM人地都話伏.
上得黎呢度都係一個成年消費者, 若你唔認同咪SKIP左, 唔好睇繼續幫襯囉.
你有你既權利, 我都係分享返我作為新客係呢間DELI既不快既消費經驗.

大宅

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 19:06
一刻準時唔等於日後各方面如品質等冇問題,
我頭先係另一FORUM人地都話伏.
上得黎呢度都係一個成年消費者, ...

唉!之前己大把J M解釋過你聽,人哋係負責送貨,食物品質係你訂果間店嘅問題,講極都唔明

唔阻你繼續

子爵府

李豆豆 發表於 19-11-10 18:58
我呢就唔食辣既,次次都係食清湯
特登去Openrice search個餐牌睇下,見麻辣都係加1蚊,咁我唔知你去邊間咁 ...

我幾間譚仔/三哥/雲貴川(較大間連鎖店)都會去, 試過三哥特辣最辣果隻係要加$3.
就如你張價錢表, 蕃茄湯要加$2.
加上而家兩間合併左, 都唔係好記得加1定3, 總之食開都咁上下, 越辣應該越貴.加上佢係送餐平台, 印象中都係再貴D

大宅

不如樓主試下用food xxxda 叫一次譚仔
唔夠辣聯絡cs 睇下兩者嘅Service有咩分別?

首頁
34567...8

尾頁

跳至