自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

caa 發表於 19-12-11 10:33
有人話角色設定其實是美麗時尚,靚先可叫得多功能吧

我有追劇,淨係睇千嬅嘅衣着都睇唔到美麗時尚,藍飛可以吸引靚仔係靠內在同運氣

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

暫時睇都OK~~其他人就係唔同味道

水晶宮

我以前唔太鍾意楊千嬅,現在感覺佢進步了,呢個角色佢都ok呀,可能已經先入為主,設定了觀感,所以睇順咗千嬅式演譯。
劇中是一位人緣甚好,極有內在美的棄婦,賣點不在外,是性格吸引好男人。

水晶宮

秋天與楓葉 發表於 19-12-11 10:45
我有追劇,淨係睇千嬅嘅衣着都睇唔到美麗時尚,藍飛可以吸引靚仔係靠內在同運氣

同佢本人一樣,命水

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yanswy 發表於 19-12-11 10:26
我都有諗過楊怡

佢個鼻越來越高

珍珠宮

stagea 發表於 19-12-11 10:40
喊戲係千嬅做得好...慢慢由心漏出來咁, 確實佢同佳佳D戲無感覺

係呀.....千嬅同佳佳啲戲好多時無感覺
反而佳佳對住oppa時精靈啲、自然啲,我估周栢豪鏡頭後有同佳佳玩到熟略令佳佳入戲

大台現時係無普通柔弱C9,諗咗一陣先諗到舊時藝人胡杏兒

伯爵府

秋天與楓葉 發表於 19-12-11 10:45
TVB介紹套劇第一句就話藍飛美麗時尚,真係唔係呢度有人講再去睇下myTV super 都唔信,應該改為藍飛是一位普通C9,唔知憑乜好幸運嫁到個超型強老公

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

fannymama123 發表於 19-12-11 10:40
其實楊係得喊果幾場好。。平時果d 唔得。。有一場戲話佢係超市同師奶講d 食物點煮。。。我感受唔到佢果種 ...

係平音講野, 唔識演繹, 係無反應, oppa同佢講野, d表情好唔配合, 明明oppa好有heart feel俾佢, 佢都無交流咁

珍珠宮

Cheddar85ang 發表於 19-12-11 10:49
同佢本人一樣,命水

生得靚不如生得好命

琥珀宮

秋天與楓葉 發表於 19-12-11 10:52
係呀.....千嬅同佳佳啲戲好多時無感覺
反而佳佳對住oppa時精靈啲、自然啲,我估周栢豪鏡頭後有同佳 ...

老實講, 佳佳同oppa交流戲都做得好過千嬅, oppa講野, 千嬅係平音零反應, 面部表情都無, 好似交行貨左d

講開胡杏兒, 成個唔同哂樣, d眼耳口鼻變到好立體

伯爵府

stagea 發表於 19-12-11 10:40
喊戲係千嬅做得好...慢慢由心漏出來咁, 確實佢同佳佳D戲無感覺

李施嬅

好多年前有套劇係佢同杏兒交換身份,佢做柔弱C9應該OK

珍珠宮

stagea 發表於 19-12-11 10:55
老實講, 佳佳同oppa交流戲都做得好過千嬅, oppa講野, 千嬅係平音零反應, 面部表情都無, 好似交行貨左d:s ...

千嬅平音係特色,佢唱歌同講嘢一向都係平音tone,多年不變

做藝人靠樣搵食,係要定期維修先生存到

琥珀宮

mysterious22 發表於 19-12-11 11:03
李施嬅

好多年前有套劇係佢同杏兒交換身份,佢做柔弱C9應該OK

母子情同佳佳, d戲應該好過千嬅既, 都襯oppa

琥珀宮

秋天與楓葉 發表於 19-12-11 11:11
千嬅平音係特色,佢唱歌同講嘢一向都係平音tone,多年不變

做藝人靠樣搵食,係要定期維 ...

等我由頭睇番一次呢套戲先得, 成日跳住睇

咁個裝修師傅好好揾, 維修得好厲害

翡翠宮

Janetboyyan 發表於 19-12-10 17:20
鄭秀文?

仲衰

stagea    發表於 19-12-11 11:47

公爵府

回覆樓主:

我睇左少少,千fa d戲 佢某個鏡頭好有亞婆feel

公爵府

fatchu@home 發表於 19-12-11 11:35
仲衰

我都覺得佢两個不相伯仲

公爵府

Cheddar85ang 發表於 19-12-11 10:48
我以前唔太鍾意楊千嬅,現在感覺佢進步了,呢個角色佢都ok呀,可能已經先入為主,設定了觀感,所以睇順咗千 ...

如果好似用您頭像栢安妮做仲好,我好鍾意睇佢

侯爵府

YanYan0116 發表於 19-12-10 17:35
我LIKE千嬅做

其實要搵一位真係做緊媽媽才可以入到戲.

伯爵府

千嬅有幾幕last講對白,忍唔住笑咁⋯

首頁

尾頁

跳至