自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

vanessamom 發表於 20-4-5 18:11

同你一樣,以前用Canon ink jet 好快要換墨,次次換都好 ...

請問 HP 會唔會要用墨水洗墨頭? 我成十年未買過printer ,都唔知而家興咩

男爵府

HP LaserJet Pro MFP M28w
尺寸:360 x 264 x 197mm
$1000左右, 多功能得來又細部.

伯爵府

mrs_D 發表於 20-8-21 15:09
請問 HP 會唔會要用墨水洗墨頭? 我成十年未買過printer ,都唔知而家興咩
...

我的不是HP,是brother,但都幾年前買的了,只需換炭粉

大宅

Honey 發表於 20-2-27 18:08
已經買咗呢部,上星期官網特價$788 仲可印雙面,黑色反而$988。要印彩色唯有用inkjet。

...

這部好用嗎? 有彩色? 唔該

大宅

canon 3721 因屋企無位擺 只能買細部

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Canon
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

回覆樓主:

我以前用 Cannon inkjet又係耐咗無用就塞墨水,成支墨嘥咗,墨水價錢又貴。
換左hp完成無以上問題,但又有其他功能上的問題。睇嚟又要換其他牌子試下。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Honey 發表於 20-2-17 11:11
Budget $1k

HP M28a, Laser Print, 細細部又三合一, 價錢一千樓下有找, 好好用, 好適合家居使用, 我係用家, 真心推介

大宅

Luffy007 發表於 20-2-17 11:22
用緊 Canon TS-5170 inkjet,可印雙面,很順未jam過紙,高度推薦,係彩色墨貴D,黑白墨Canon網有優惠XL孖裝 ...

我用緊 Canon TS 5070, 好順無jam紙

男爵府

我用梗Canon, 前幾個呀仔日日要印好多功課紙, 半年都吾夠又要換INK, 覺得好貴. COLOR INK $2XX, BLACK INK $2XX,
因為有時要用COLOR, 所以碳粉盒吾岩我, 有朋友介紹Epson Ecotank, $1000-3000, INK好平, $60/1個色, 我朋友話用左一年未換個INK.
所以我也打算換. 台灣也有好多BLOGGER介紹.只吾要用代用INK, 好少塞頭., 我之前果部用代用INK才塞頭

大宅

春季勳章 畀面勳章

happymama11 發表於 20-8-22 11:22

HP M28a, Laser Print, 細細部又三合一, 價錢一千樓下 ...

請問炭粉幾錢?可以喺邊買到?同埋可唔可以用電話wifi print野?感謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

kwanyiii 發表於 20-8-29 18:08
請問炭粉幾錢?可以喺邊買到?同埋可唔可以用電話wifi print野?感謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

碳粉佢有分原裝,同埋代用墨,咁原裝就大概$425一個,代用$240一個, 一般咪電腦嘅地方都會買到。

咁我係上網訂嘅,咁如果你有需要我可以畀個網址你。

呢部係唔可以電話連wifi print文件

大宅

春季勳章 畀面勳章

happymama11 發表於 20-8-29 18:15
碳粉佢有分原裝,同埋代用墨,咁原裝就大概$425一個,代用$240一個, 一般咪電腦嘅地方都會買到。

咁我係 ...

好呀,可唔可以pm個網比我,感謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珊瑚宮

回覆樓主:

昨天朋友剛買,貪夠細部,彩印,機價六百幾,加配代用墨,九百頭

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我考慮緊HP / brother Laser要黑白定彩色, 吾知高中買邊款,

大宅

happymama11 發表於 20-8-29 18:15

咁我係 ...

你部機好似好抵咁喎!
不過冇wifi又好似爭少少,
唉,我都煩惱緊

珍珠宮

kittynleo 發表於 20-8-29 21:25
你部機好似好抵咁喎!
不過冇wifi又好似爭少少,
唉,我都煩惱緊

按自己需要選擇啦 在我嚟講,就唔需要wi-fi,所以我就覺得呢部機好啱我用!

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

我用緊 HP Colour Laesr Jet 4 合 1,有齊 Scan / Copy / Fax,扣埋超市 coupon 部機為到一千六百幾,亞女都成日要印嘢,上年年尾買,到依家都仲係用緊跟機個套炭粉,當佢需要換時,我先換一套原裝,之後再換就買代用啦,代用係網上訂(公司用開)

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Brother WiFi printer

首頁

尾頁

跳至