自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

thankyou201020 發表於 20-3-18 12:35
隱瞞-是婚姻入面不能存在,未開始就咁。可預視不會有好結果。男的還想有一絲希望EX,所以對你隱瞞。否則為 ...

Well said

樓主,明白你朋友想搵個共渡餘生嘅伴,但依個男人由開始已經咁多大話,信唔過,叫你朋友當拍吓散拖好,唔好太投入。

瑪瑙宮

stagea 發表於 20-3-18 12:55
公屋單位,得唔得?

可能準備破產呢

点都係你聰明d

水晶宮

雪菜肉c 發表於 20-3-18 12:31
我係咁諗,但見個男主角已經申請緊,所以我地都叫我好朋友不妨一試

我傳統古板,未搞好完結就唔好開始,冇男人唔會死,被人玩,被人唱就會生不如死

侯爵府

回覆樓主:

一個男人決定離開,佢哋一定會做到連facebook都改埋 都唔想見到個女人。

點解間屋唔租出去? 各自回父母屋企暫住?

我有個uncle同antie未離婚 佢哋糾纏足三十年了 antie就喺唔放手俾個男人去大陸搵個二奶,每次過節見仔女親戚食飯,但唔想見到個antie,另願自己租酒店住6000一個月。

個男人似乎想食兩家茶禮~

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Nancy20090615 發表於 20-3-18 13:05
点都係你聰明d

點會呢!呢度好多叻人,大家集思廣益溝通溝通

不過,都估唔到咁多男用呢招姐

男爵府

雪菜肉c 發表於 20-3-18 11:44
我好朋友有咁樣同男主角講過,問佢而家係你ex對你唔住,點解你仲可以同佢住埋同一間屋,仲可以日日返去面 ...

照字面睇,我身邊有類似情況,個男嘅係搵水泡,因為知道同前妻無可能,咁岩你朋友剛好出現就抓住先。叫你朋友有心理準備,前妻佔有一定位置,將來亦都為前妻聯唔聯絡嘅問題無限嘈交,除非前妻再婚或唔理個男的
「換個角度,自然有出路。」

伯爵府

好明顯個男人想做齊人!
未必係呃你朋友,但對前妻又繼續藕斷絲連。對於男人來講食2家茶禮對佢又冇損失,何樂而不為?!

子爵府

等個男人真正搞掂離婚既野先好開始

珍珠宮

回覆樓主:

小心銀包。。。。

珍珠宮

最大問題係同住

純粹直覺,男人願意仲同佢一齊住,掟煲唔掟蓋,老婆回頭佢會say yes。就算正式離婚,只要一日一齊住,想一齊返咪再結過

你朋友係代替品

子爵府

其實樓主個朋友完成晒所有離婚手續未?

至於嗰個男人,是否只是剛剛開始分居?

雖然話唔使理會世俗嘅眼光,但係係同一間公司,真係幾核突,剛剛開始分居,事實仲要住埋一齊,背後實好多說話⋯⋯

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

海之風 發表於 20-3-18 12:40
你朋友離咗婚未??

Yes

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

呢度大部份嘅jm都話男主角係掟煲唔掟蓋, 大部份jm都係叫我朋友應該係等個男主角清清楚楚離咗婚先好再擺感情落去。

其實我哋做佢閨密,頭腦都唔係好清醒
因為見我好朋友呢幾排真係好開心,之前佢離婚令到佢入谷底,但係而家睇到佢成個人都明顯改變晒,所以我哋都唔夠清醒同咁忍心講啲好狠嘅說話。

伯爵府

BBG520 發表於 20-3-18 11:32
呢一刻唔係諗介唔介意佢有過去,問題係人地兩公婆都未離婚仲要一齊住,點接受到呢?好明顯做緊人小三啦,叫 ...

同意

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

雪菜肉c 發表於 20-3-18 10:42
但我好朋友話佢呢個男主角對佢好好,只不過所有關於同佢前妻嘅嘢,佢有好多隱瞞,亦都有好多大話,但係佢 ...
佢地都係有過去的人, 有咩好介意過去?
不過講同前妻買業權, 要用錢, 唔好問你朋友攞就OK.
至於性, 做得開心都冇話蝕既, 又唔係情竇初開, 睇開d.

你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

spikenard 發表於 20-3-18 12:27
搞好文件先一齊,不然不開始,做人要做到清清白白,問心無愧,人貴自知
...

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我覺得如果對方肯同自己一齊放棄目前所有的東西,一同移居外地,咁就可以接受
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

伯爵府

雪菜肉c 發表於 20-3-18 10:41
先講明我不是主角,真的是幫我一個識左廿幾年嘅好朋友問。因為連我都唔識得答,所以想問吓各位姊妹。

男女 ...

我只可以講真心介意另一半會同前任有任何聯繫的話,搵對象最好唔好搵離過婚,有小朋友更一世都甩唔到,呢樣係我經驗之談,你唔比聯絡係你既錯你小氣你唔夠大方即使當時佢地關係去到用雙方律師聯絡攪離婚唔交談,n年後佢地仍然可以聯絡,總之你介意就是你不對,講完

大宅

唉 講呃性⋯⋯其實都睇個女人點諗
有性行為斷估唔係得一個開心下嘛?
點解有性行為就一定女嘅蝕底先
咁諗先會有呃性嘅存在
如果自己mind set明白性關係上男女平等各取所需 就唔需要驚咁多

伯爵府

禁止發言 發表於 20-3-18 14:40
唉 講呃性⋯⋯其實都睇個女人點諗
有性行為斷估唔係得一個開心下嘛?
點解有性行為就一定女嘅蝕底先

其實都係,因為大家都年近半百,女方唔係後生妺妹仔,可以叫各取所需

但對於我自己位男仕同前妻仲咁多掩飾,我自問反而就接受唔到

首頁

尾頁

跳至