時政擂台

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

其實呀爺真的錫住香港,一心搞好香港的一國兩制俾臺灣看,香港安定繁榮其實想表明一國兩制是可行的。偏偏有一班人被利用不斷製造麻煩,呀爺現在就是表明,香港可以自由安定繁榮,但不能失控中央。
其實守法既人又點會驚乜法物法,一切既政策都以安定國家為主,冇政府係想要人民生活不安定的,對國家不利既冇政府會做,所以我相信立法后,香港會更安全,更繁榮。怕的人快走吧,不要活在担惊受怕的日子裡。

lemonlemon53428    發表於 20-5-24 01:27
janice_cat    發表於 20-5-23 17:58
hungng    發表於 20-5-23 12:06
感恩每天, 每人, 活在當下!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

佢地愛香港,就一定唔會咁做,我只覺得佢地想推香港去死。
由最初200萬人大遊行,去到搞立法會,覺得已經變咗質。之後仲到處破壞,放火,燒人,甘本已經失控,如果再唔制止,香港只有死路一條。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我唔理邉個當政, 我净係想歌舞昇平, 天下太平, 好基本的要求.
你愛事頭婆, 可以搬去同佢住, 香港出入自由, 咪鬼搞到攬炒, 宜家攬炒成功又唔高興, 乜野思維

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

係啊,應該學習共生,點樣攞最大最多權利及利益❨下删一千字❩

開頭我都係咁同黃妹講,無聊人做無謂嘢,呢個結果其實都可以話預左。

子爵府

因⋯果⋯

什麼是因,什麼是果已分不清楚了

大宅

baby_happy 發表於 20-5-23 11:38
嘩,你99幾十歲人講d咁陰毒嘅嘢咒人全家,佢真係唔怕報應咩

唉,所以我覺得佢幾好命。

子爵府

erica-camy 發表於 20-5-23 10:40
其實我有d唔開心,班人玩大咗,要全部人陪佢哋埋單。
我覺得班人有d思維我係明白,又未必錯得晒,但我反對 ...

如果外國取消香港特殊地位咁香港金融中心地位就無,香港不是靠工業而是靠金融,真係攪炒

大宅

scso 發表於 20-5-23 11:53
如果外國取消香港特殊地位咁香港金融中心地位就無,香港不是靠工業而是靠金融,真係攪炒
...

係呀,多謝你講出我擔心嘅嘢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

班黑暴爭取攬炒,而家真係比佢哋攬炒成功
日子一樣要過,希望立法後香港更安定

男爵府

judychung 發表於 20-5-23 11:36
我有同感, 某人仲話北京咁做係攬炒香港, 吓, 佢地唔係話要攬炒嘅咩? 正中下懷喎!
...
咪係! 班黑暴畜成日話"我要攬炒" , 而家咪求仁得仁囉! 終於恨倒啦!

大宅

emt1314 發表於 20-5-23 11:46
我唔理邉個當政, 我净係想歌舞昇平, 天下太平, 好基本的要求.
你愛事頭婆, 可以搬去同佢住, 香港出入自由, ...

唔好意思,我唔明你講下面個段係咩意思?

男爵府

scso 發表於 20-5-23 11:53
...

預咗,就算冇國安法,香港於世界嘅地位只有退冇進,因為自己又唔爭氣而其他地方又好專心努力地上進緊。d時間用喺邊有乜野result, 好公平。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

erica-camy 發表於 20-5-23 11:00
你講咗我心聲,嚟個立法我都有d擔心,逃犯條例我反而無擔心過,其實小市民,亞爺邊得閒搞呀。
...

擔心咩?JM你叛國?勾結外國勢力?

琥珀宮

pistachio 發表於 20-5-23 11:58
咪係! 班黑暴畜成日話"我要攬炒" , 而家咪求仁得仁囉! 終於恨倒啦!

佢地依家賴阿爺呢,笑死我

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

erica-camy 發表於 20-5-23 11:21
但我有深黃奶奶

我慘過你, 我有個深黃阿媽
唯有佢講我就沉默, 亦唔會俾佢知我心思.

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

長痛不如短痛, 沒有不開心,反而後悔有些事情以前沒有大力支持, 做遲咗。

大宅

fatmommy 發表於 20-5-23 11:20
我有時諗而家係咪提早2047,見jm 又慶祝又成,感覺好怪,佢地係咪真心想香港變成其中一個中國城市,真心接 ...

我唔想再生活响暴徒同政棍操縱嘅環境底下,你俾我揀,我寧願呀爺出國安法搞返好個香港治安,香港變成中國一個城市,你估最初係我哋想嗎?我哋都唔想,個個都想香港經濟好,繁榮,個個都搵到錢,但你睇下過去嗰一年,香港嘅環境仲衰過中國其中一個城市,咁我寧願呀爺收返香港,我都唔寧願生活响冇出街自由,冇言論自由,連响街影幅相都會俾人打到血流披面嘅地方,所以我聽到立港版國安法我真係慶祝㗎

c9709394    發表於 20-5-24 05:33
Tabo63    發表於 20-5-23 19:26
janice_cat    發表於 20-5-23 18:05
chow_mama    發表於 20-5-23 16:11
hungng    發表於 20-5-23 13:40

琥珀宮

goo_littlebb 發表於 20-5-23 12:05
我慘過你, 我有個深黃阿媽
唯有佢講我就沉默, 亦唔會俾佢知我心思.
...

我阿媽都係黃,佢夠膽講我夠膽駁,次次都講到佢唔出聲

侯爵府

小肥兔 發表於 20-5-23 10:46
打爛咗個立法會, 放火燒舖, 燒獅子, 燒地鐵, 佔據大學, 燒人, 都叫做玩大咗 認真時, 佢 ...

千祈唔好用一時情緒影響來做藉口,危害他人生命唔係玩,一晚半晚可能情緒影響,而家係持續大半年,有埋組織武器計劃,係恐怖分子啦,參考吓外國點樣對付恐怖分子啦,而家對佢哋已經係好寬鬆,琴晚IFC叫唱歌得小貓三隻,原來班人係欺善怕惡,希望立法成功

janice_cat    發表於 20-5-23 18:05

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

erica-camy 發表於 20-5-23 11:58
唔好意思,我唔明你講下面個段係咩意思?
Sorry打錯, 不是話"你", 而是要攬炒班人.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

首頁
34567...15

尾頁

跳至