懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

好明白你 旁人只會用「哦好正常姐」、「哦好快無事啦」、「乜你小小野都捱唔住」...等等等.....我都捱過左最辛苦啦...雖然都仲會唔舒服..一齊加油呀(emoji)(emoji)

複式洋房

facialma 發表於 20-6-24 02:55
回覆 pipi20 的帖子

你食下梳打餅

我肚餓時就係食梳打餅呀 同埋飲梳打水!

複式洋房

Bunnygirl 發表於 20-6-24 07:24
我個係仔但皮膚冇變差鼻冇變大,雖然嘔到依家但bb係正常range入面偏大少少,嘔吐對他完全冇影響,反而佢比 ...

我都好好彩 頭三個月 bb 每次產檢size都係好正常
但擔心 而家有臍帶後 如果我仲成日嘔 食唔到有益嘅食物 佢會營養唔夠

複式洋房

santse8584 發表於 20-6-24 15:10
加油加油!
今日36+2喇,仲有嘔呀!而家左瞓右瞓都瞓唔到,成日4點幾醒咗,成個人又腫,行步路都恥骨痛又腳 ...

後期加倍辛苦 好慘呀..
你就黎卸貨 你要加油呀 祝你一切順利

複式洋房

Painting2 發表於 20-6-24 19:18
好明白你 旁人只會用「哦好正常姐」、「哦好快無事啦」、「乜你小小野都捱唔住」...等等等.....我都捱過左 ...

返工啲同事 無論男女 成日講話我/我老婆大肚都唔會咁啦 都無請咁多病假 有冇咁誇張。

唯有唔好理人說話,一齊加油!

大宅

pipi20 發表於 20-6-24 21:34
我都好好彩 頭三個月 bb 每次產檢size都係好正常
但擔心 而家有臍帶後 如果我仲成日嘔 食唔 ...
吾會,我問過醫生,如有食materna就夠。d營養吾係今日食就今日去,係有累積,其實依家都用緊以前儲備,有乜好野都係bb食先,剩返先係你嘅,所以係對你自己身體吾好or 肥咗,除非你吸毒食煙咁就有可能直過bb度。醫生話佢個醫生朋友嘔到生,bb不知幾精靈不過阿媽就用哂完氣瘦咗。所以吾好既都去媽咪度,唯有忍下啦!我仲有3.5個月希望我吾係嘔到生....但係都冇法

首頁

尾頁

跳至