自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

子爵府

之前睇佢都ok,後來成曰sell 野就有D反感

子爵府

gigicatb 發表於 20-8-19 11:01
我都覺得係,好多野分,睇唔明,我跟台灣一個Facebook 專頁食減脂餐,一樣減到,簡單易明,又唔使兩個星期 ...

我諗我同你一樣入咗果個group,唔係講笑,我覺得台灣朋友好堅,有恆心,而且佢地整啲食物整得好吸引,但我個人懶,學唔到佢地一半!最叻就係學識偽炒飯

男爵府

iriswy 發表於 20-8-20 05:44
之前睇佢都ok,後來成曰sell 野就有D反感

我孫仔曾經跟他合拍減肥廣告,是很大牌的,其實好多明星減肥我覺得一定有食減肥藥,我個人想法

洋房

beamsxmia 發表於 20-8-19 13:41
佢都put effort 晌個group 到賣廣告都理解,但唔中意唔利申,其他人賣廣告都踢走d人咁strict:ayawn ...

坦白講佢呢個減醣減肥法係好既, 不過佢唔係發明呢個方法既始祖, 其實台灣用呢個減肥法已經不是新鮮事, 亦可以輕鬆找到很多資訊可以去跟住做跟住煮跟住食, 而佢特登開個gp引入呢個方法又特登將佢化簡為繁, 都係為咗吸納一大班人去跟, 越多人迷思就會引起人關注而入佢個gp, 最終目的都只不過係賣廣告而已!! 我非常之反感佢每一次都唔利申, 每樣野都講到係咁啱又有好嘢自己試過一段長時間就介紹比大家??? 夜麻麻話自己全日冇食嘢就拉埋老公抬一大堆嘢食出來話自己會食得晒?? 大家睇到最後丫, 佢sell完嘢, 逹到目的後, 過程只係咁易食咗幾粒藍莓, 成份餐去到片尾原封不動重係度呀!
以前未開呢個減肥gp佢一向已經係KOL賣廣告, 之不過大家唔多覺,我亦覺得KOL都係一份工作其實賣廣告真係冇問題喎, 明賣明賣, 冇人拎把刀叫你事必要買, fans自由選擇, 係咪先??
反而宜家開咗呢個減肥gp, 佢家下收既廣告費相信係整個品牌全部產品由佢陰d陰d係gp度sell, 例如Optifast, swipe....所以就落咗好多effort有n咁多幅圖, n咁多個所謂理論, 背後做咁多嘢我唔相信只有真心純屬pure分享而冇收$$$囉, Optifast才係開呢個gp既其中一個主打目的, 之後還會有optifast蛋白粉...乜乜物物, 又講到自己做咗好多research乜乜乜咁, 起初特意攪到呢個減肥法d rules咁複雜, 家下推代餐零食, 大把人中晒圈套了, 人心理就係取易不取難, 又心急減肥, 佢完全係掌握晒心理, 在最適當時候推出, 心雖則話有需要才選擇Optifast, 但身體卻最誠實, 昨晚為了谷人氣谷銷量, 居然話自己送出15部咖啡機???

利申: 寫咗咁多我唔係為了特意中傷, 起初我也有跟她方法吃原食物去減肥, 但真心見到全心賺$$$推代餐零食已經變質得嚴重! 我好想分享其實即使每星期有一丶二日冇時間預備食物, 破左戎食, 亦不是需要選擇代餐呢啲, 我冇跟足, 一星期有2-3日同小朋友吃咗麵包, 我自己咪再調節返之後果幾日既飲食囉, 根本唔需要內疚和比自己無型的壓力又話咩...openday先食, 我一樣也可以減到13磅, 5個月都冇反彈
相信大家都係聰明嘅, 唔好盲目去跟從買一大堆假健康的食物, 做個精明減肥人!!!大家努力!!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

其實我都想知....
呢兩日見好多人蜂擁去買雀X FITNESS MIXES~
減緊肥真係食得? 好似好肥咁....

本身我入了GP , 都想跟, 因為見到好多人減得好好, 好鼓舞。
無奈, 我發覺我根本無咁多心機好似佢地咁整到咁多野。
日日食咁多唔多款/顏色既菜。
所以我都冇跟到。 寧願自己揀黎食算數, 只跟了佢多飲水同食多佐菜。
年紀大了, 已45up, 真係好難減肥。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

開心吸收勳章

3btsoi 發表於 20-8-19 10:32
我跟左2個月,都係唔跟足佢食,會偷食。我無出疹無甩好多頭髮,反而髮質攣左同硬。不過上個月我有試過夜晚 ...

吃香蕉都可以減少抽筋

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

samshan 發表於 20-8-20 11:50
坦白講佢呢個減醣減肥法係好既, 不過佢唔係發明呢個方法既始祖, 其實台灣用呢個減肥法已經不是新鮮事, 亦 ...

多謝你分享, 寫得好詳細.

伯爵府

.....

子爵府

坦白講佢呢個減醣減肥法係好既, 不過佢唔係發明呢個方法既始祖, 其實台灣用呢個減肥法已經不是新鮮事, 亦 ...

非常絕對同意
完全是化簡為煩
最後推介產品,又可以簡單減肥了

其實樓主已經講“陳羨揚減肥法”,我啲朋友都係咁講
但唔係佢發明囉

洋房

回覆 199707100304 的帖子

我也不是後生果群人士了, 人生都差不多半百代謝慢咗係必然的事
代餐零食加工食物, 背後隱藏了無數添加物, 其實有冇冷靜思考一下我們肝臟需要用多少力量去消化呢d加工食品?
減肥/keep fit在人生需要持續地進行, 是長遠的事, 不能永遠依靠呢啲代餐, 零食更荒謬, 去食原食物幾粒果仁已經可以啦!

嘗試入台灣減醣gp, 真係好易理解和明白, 最重要冇廣告成份, 唔會有任何誤導

大宅

其實呢部咖啡機上星期live已經出現過,當時自稱係自己買,但尋晚就開live講sell嘢
老老實實,佢晚晚咁勤力開live, 肯定sell嘢,唔通係為興趣...

洋房

回覆 mrspandamama 的帖子

其實佢已經不是一次係咁, 什麼網購開箱?? 消毒清潔劑賣斷市要去奶奶度分半用?? 甚至乎咩深夜廚房全部都係link up賣產品!! 全部都係代言產品, 那有自己需要去屈臣氏丶百佳搶货? 唔好以為大家係儍的嗎??家下還要拉埋自己老公齊齊賺代言,以為攪笑生鬼就飛走了商業成份?? 精明的消費者真係不要再盲目相信了為興趣? 佢係三個小朋友的媽媽, 即使佢有工人兩位姐姐, 係咪可以多時間到咁大愛??純分享
我認真留意佢係她被大台踢咗出局果時, 佢差唔多搵晒全港記者, 每日都見到佢上報力數大台不是...其實世界係圓, 冇必要這樣做, 同樣麥雅緻一樣被人踢出局, 但人哋表現得體好多囉

呢啲錢大家不如留返自己袋, 減肥成功後買靚衫或者疫情過後跟家人食飯吧!

大宅

子若 發表於 20-8-19 19:58

佢整個group 都係cap 水者,幾多廣告商比錢佢。我早幾日出post ...

optifast?
我見一杯野代一餐黎講,carb係算少,18.2g,比起2匙更飯都15g carb計。但我都好奇本身推原型食品,又何必要飲呢18.2g carb入面係有9.5g sugar?

可能要方便d 忙碌人掛

不過有次佢著運動衫露背果隻,又真係幾瘦

水晶宮

分析得好好

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都入gp看到,N字牌真係誇張,呢二天比人狂掃,昨晚Optifxxx仲誇,幾小時沽清!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 環保接龍勳章

尋晚睇完呢個post,就見到佢live勁sell

仲叫人一定要去供應商買咁囉

子爵府

我有 睇..
講黎講去都係阿媽係女人果d

講真 減肥從來都係飲食同運動著手....

其實我日日都正常飲食..每日食得飽飽..係每日做多左30 分鐘 有氧運動

4 個月減左20 磅
邊洗搞甘多野

水晶宮

newinewi 發表於 20-8-20 12:14
香港真係多傻人落搭. 唔怪得新聞成日有被騙新聞.

減肥, 由盤古初開, 都已經係多菜少肉, 七成飽, 適量運動. ...

減肥理論,根本就係咁簡單,少肥少鹽少油多運動!

水晶宮

tommyxsarah 發表於 20-8-20 13:05
我有 睇..
講黎講去都係阿媽係女人果d

無你咁勁,3個月減10磅,只跑步同稍為節食

大宅

講得好好,代餐本義就已經違背咗呢個減肥方法的原則。如果佢唔建議人用代糖/稀少糖,亦都唔應該推代餐!

好多KOL都帶貨,但都標明係廣告,Group 內面好多真係信到佢十足十。我估佢當初係為咗推麥麥秀而開group, 但真係冇咁hard sell

首頁
34567...11

尾頁

跳至