自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 12:22
係呀,佢個lounge 我都好喜歡

個 view 好正

男爵府

回覆 fatmousechai 的帖子

請問你個DINNE BUFFET有冇生蠔鵝肝呀?
我BOOK左FULL BOARD, 有一餐DINNER BUFFET, 但我問過同平時收正價BUFFET唔一樣, 少D嘢食, 我想知會唔會好少好多。。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

egono 發表於 20-9-15 13:08
個 lounge 唔錯。。。

我8月係零房間 promotion 去, 用房價食飯,所以係好抵。。不過如果冇 promotion , ...

哈哈下次都可以考慮吓喎,thanks

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

egono 發表於 20-9-15 13:11

哈哈。。因為想享受佢個 lounge 。。個價錢around 5xxx-6xxx

要5K 我就唔考慮啦,太誇張啦,4K 以下仲可以諗諗

別墅

好正呀
View靚食物正!

珍珠宮

dice_hk 發表於 20-9-15 13:24
回覆 fatmousechai 的帖子

請問你個DINNE BUFFET有冇生蠔鵝肝呀?

你係咪講緊Grand Hyatt ? 佢有兩間buffet , Tiffin 係貴嗰間,平日去都要約800 一個人有鵝肝蠔(我好like 依間)
但package 包嘅係第二間,係Cafe 無蠔無鵝肝,可能我無期望覺得已經比想像中好呢

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 14:49
你係咪講緊Grand Hyatt ? 佢有兩間buffet , Tiffin 係貴嗰間,平日去都要約800 一個人有鵝肝蠔(我好like ...

係呀 ,grand hyatt, 佢星期五六可以選擇要茶園dinner buffet. ,但質素唔係正價嗰款,我估同你個package 差唔多卦。 希望ok la ^^

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 14:49
你係咪講緊Grand Hyatt ? 佢有兩間buffet , Tiffin 係貴嗰間,平日去都要約800 一個人有鵝肝蠔(我好like ...

我book 左Harbour View 房今個禮拜呀。 但天氣預報話weekend 橫風橫雨喎。。。但係慶祝生日又唔想改。。。好糾結呀。。

珍珠宮

dice_hk 發表於 20-9-15 15:17
我book 左Harbour View 房今個禮拜呀。 但天氣預報話weekend 橫風橫雨喎。。。但係慶祝生日又唔想改。。。 ...

原來係慶祝生日,如果係咁就用平常心去玩,難得同另一半去渡假,乜天氣都應該好開心啦,congrats

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-15 19:21
原來係慶祝生日,如果係咁就用平常心去玩,難得同另一半去渡假,乜天氣都應該好開心啦,congrats
...

Thx r. 應該都會照去,希望一切滿意

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

fatmousechai 發表於 20-9-12 16:02
自助早餐算多嘢食,嗰日落大雨我哋坐窗邊望住出面下雨情景好治愈,食物唔錯好舒服呢,check out 可以由1200 ...

大宅

我見我訂果個係tiffin Eatcation,咁係咪姐係同你買個茶園buffet唔同?

珍珠宮

Zoeannike 發表於 20-9-15 20:08
我見我訂果個係tiffin Eatcation,咁係咪姐係同你買個茶園buffet唔同?

Tiffin 就係茶園,平時食嘅buffet 比Cafe (另一間buffet)high 好多㗎

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-15 20:10
Tiffin 就係茶園,平時食嘅buffet 比Cafe (另一間buffet)high 好多㗎

咁buffet多唔多野食選擇?我諗緊揀西餐定buffet

珍珠宮

Zoeannike 發表於 20-9-15 20:24
咁buffet多唔多野食選擇?我諗緊揀西餐定buffet

我自己喜歡食自助餐,tiffin 唔算多選擇,不過有即開生蠔、鵝肝、Wellington 牛扒,以前有法國煱牛上次去無咗,新鮮Boston lobster 每人一隻,好多好味雪糕咁,不過我每次去係晚餐唔係staycation 唔知有冇分別呢(我本來有post 講過依間buffet 但太多頁搵唔到比你tim )

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-15 20:55
我自己喜歡食自助餐,tiffin 唔算多選擇,不過有即開生蠔、鵝肝、Wellington 牛扒,以前有法國煱牛上次去 ...

想問下package包果個buffet有咩食?因為我見到西餐得3個course有啲卻步

珍珠宮

Zoeannike 發表於 20-9-15 20:58
想問下package包果個buffet有咩食?因為我見到西餐得3個course有啲卻步

我係星期一至四去cafe 食嘅package 無乜名貴嘢不過都ok, 我一向好喜歡食buffet 如果得三個course 嗰啲我怕食唔飽

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-15 21:01
我係星期一至四去cafe 食嘅package 無乜名貴嘢不過都ok, 我一向好喜歡食buffet 如果得三個course 嗰啲我怕 ...

好啦,我試下星期五晚既package buffet, 遲啲上返黎報告,我就係擔心3個course唔包,又唔想spend extra cost係餐飲上話晒加埋一都差唔多成4k架間房

珍珠宮

Zoeannike 發表於 20-9-15 21:03
好啦,我試下星期五晚既package buffet, 遲啲上返黎報告,我就係擔心3個course唔包,又唔想spend extra co ...
哈哈如果你唔想再花錢在餐飲上buffet 啱你啲,話唒你去高級餐廳好難唔點嘢飲,就算唔飲酒佢普通水都唔平,你唔好咁大期望就無失望㗎啦,平常心去玩,玩完分享吓吖

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-15 21:20
哈哈如果你唔想再花錢在餐飲上buffet 啱你啲,話唒你去高級餐廳好難唔點嘢飲,就算唔飲酒佢普通水都唔平, ...

Lounge有酒飲呀嗎

首頁
34567...8

尾頁

跳至