自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

esmehouse 發表於 20-11-21 18:54
小學好多都冇名次 但上中學有一科冇考就唔會有級名次

我以前中學都無名次

子爵府

回覆樓主:

o

別墅

露比2006 發表於 20-11-20 16:37
高小要返學,請不要停上學。
停上學,影響學習進度...還有...
病咗嘅 唔好返學,

依加D家長勁有問題話耳探38.5先系發燒,所以俾個小朋友返學

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 20-11-21 18:55
哦!有燒入唔到校門啦!
入門口前食退燒藥咪得囉

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

polliebb 發表於 20-11-21 19:54
我以前中學都無名次
現在 d 中學科科都有名次
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

寶石宮

IloveJJ 發表於 20-11-22 00:29
都唔係間間係,不過我就喜歡咁樣,可以知道邊科要改善?又可以知道將來dse大約位置。
...
咁又係

大宅

月光夢魔兔 發表於 20-11-20 18:09
呢啲係唔喺就係個啲話要返工,無人睇所以小朋友病都推個小朋友返學。

我個女同學媽咪唔使返工, 全職湊小朋友, 親口同我講過個女中咗流感過日冇返學, 第二日 就返學啦, 佢講 個女食咗藥 冇發燒喇,聽完之後係個心裏面 x交叉0你, 有冇搞錯呀 食咗藥 唔等於 冇細菌㗎。

男爵府

esmehouse 發表於 20-11-20 16:38
好多家長小朋友病左都比佢照返學架

其實冇病徵嘅就話發現唔到姐,但有病徵嘅,學校可唔可以要佢走呢?我小朋友間小學,返學時,學校都冇人同佢量體溫,有時發緊燒,但又好精神,有啲家長的確係會比佢返學,但如果學校有量體溫,發現佢發燒都可叫佢走丫,但學校竟然咁少都冇做到……

大宅

sumpo 發表於 20-11-22 00:36
其實冇病徵嘅就話發現唔到姐,但有病徵嘅,學校可唔可以要佢走呢?我小朋友間小學,返學時,學校都冇人同 ...

我又識一個講過仔返學時老師覺得佢個仔舒服, 體溫有少少高,然後 打電話叫佢 接返個仔 返屋企, 佢個仔 返到屋企之後 又精靈喎,佢下午就帶個仔返返學校 繼續上堂。

公爵府

回覆樓主:

如果個個自律就好,但有部分家長唔係
我小朋友小五,佢個班有個同學星期三朝原來已經唔係好舒服,但照返咗學,上上下堂老師發現咗,要嗰個同學早退,點知第二日星期四又照返學

複式洋房

回覆樓主:

健康著想,但係個仔呈分試,成個六年班上咗等於冇上,上堂嘅時間少之又少,我都搏晒命同佢溫書㗎啦,但係都係好擔心。

首頁

尾頁

跳至