自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我減到10磅,不過正常番又重番幾磅,但計落有輕左幾磅。呢排落街大步行, 兩個星期輕左1kg,都唔錯。

男爵府

M.Y.P 發表於 21-4-6 10:07
優品360,得一隻無糖杏仁奶,有少少杏仁味,幾好味!

唔該曬,搵日去睇下!

子爵府

回覆樓主:

飲多D水,我平均一個月可以瘦1kg

我仲要係8個鐘內食好多

子爵府

2024年龍年勳章

請教大家,如果一星期其中一日做唔到168,其實會影響效果嗎?唔該!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原來飲水咁重要,我168都一段日子,但哩排好似平台期咁,冇乜輕過,可能飲水唔夠

男爵府

maria2014 發表於 21-4-6 12:44
請教大家,如果一星期其中一日做唔到168,其實會影響效果嗎?唔該!

唔會,我見有好多人都係一至五限醣或者168,到星期六日就放鬆!當然你做足,又計好卡路里攝入嘅就會快啲有效果。

子爵府

2024年龍年勳章

CHOR~CHOR~ 發表於 21-4-6 16:03
唔會,我見有好多人都係一至五限醣或者168,到星期六日就放鬆!當然你做足,又計好卡路里攝入嘅就會快啲有 ...
謝謝你回覆。安心晒,起碼有一日比自己放鬆下。

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 21-4-6 15:20
原來飲水咁重要,我168都一段日子,但哩排好似平台期咁,冇乜輕過,可能飲水唔夠 ...

完全唔關事啦,只係減得耐,如果長期唔夠卡路里,身體進入飢餓無式(所謂平台期),係瘦唔到的。
要食番夠卡路里,等身體脫離飢餓模式,再減,就會減到了,所以點解youtube咁多人教減肥要有cheat day,就係唔想個身體進入飢餓模式咋

男爵府

maria2014 發表於 21-4-7 08:44
謝謝你回覆。安心晒,起碼有一日比自己放鬆下。

唔好客氣,減肥通常都唔係短時間,偶然放鬆一下先有動力繼續,我一個禮拜都食一次炸雞,當然我淨係食一件,呢幾日做埋運動我就再食返多少少嘢,尋日仲去咗掃街,減肥都要減得開心 ,有食有還就更加唔使驚啦

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

domantai 發表於 21-4-7 08:59
完全唔關事啦,只係減得耐,如果長期唔夠卡路里,身體進入飢餓無式(所謂平台期),係瘦唔到的。
要食番夠卡 ...

原來係咁,謝謝提醒,即係,最好係減6日停1日?

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 21-4-7 16:04
原來係咁,謝謝提醒,即係,最好係減6日停1日?

多數人係咁食。
不過你上網計一計自己每日bmr係幾多,如果一直食既份量都不及bmr,你可能要廿花小小時間食番正常先再減。

樓主個餐單一望落去就知食太小,日日一千卡都唔夠,初初咁食會減得好快,但持續咁食係唔會減到的

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

昨日老婆先講返、原來我已經斷食二十幾年、因為一直我都係七點半食晚飯、之後到第二日中午十二點多、才食午飯(蔬菜為主)、沒有食早餐~

所以體重一直Keep住走肥、早上有做運動~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

domantai 發表於 21-4-7 17:52
多數人係咁食。
不過你上網計一計自己每日bmr係幾多,如果一直食既份量都不及bmr,你可能要廿花小小時間食 ...

好的,謝謝你意見,我只發現我停咗喺平台期,但唔知點解,好彩得你提醒

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

2012929 發表於 21-4-4 00:52
實行左168成個月, 一磅都無瘦過。 平日12點度食第一餐, 多數都煮麵食加餃子 街食都係一碟飯同小朋友一半 ...

168係由晚上6點後開始唔食野
日本の平安を祈ります

子爵府

2024年龍年勳章

CHOR~CHOR~ 發表於 21-4-7 14:53
唔好客氣,減肥通常都唔係短時間,偶然放鬆一下先有動力繼續,我一個禮拜都食一次炸雞,當然我淨係食一件 ...

睇完你的分享,即時增加咗信心
我只是開始咗一個星期,知道減肥都要實行一段時間先見到成效,希望我可以堅持到啦!
真的多謝你回覆

首頁

尾頁

跳至