自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

如果命數已定,做人為乜?好似好無意思,人力不能勝天,就算做幾多善事,如生命已有軌跡不能改變,做什麼也沒用?!

水晶宮

hippydays 發表於 21-9-13 09:33
我24歲就患上擴張性心肌病。醫生話我個心肌出現了病變,心肌擴大無力收縮將血液泵出去。他說,我有大量血 ...

現在健康就夠了祝福
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

fanny3315 發表於 21-9-13 15:41
類似係,佢批到有大劫,問有冇得化解,之後師父問佢子侄既八字,睇到子有孝,但侄冇,所以就叫佢注意身體 ...

原來可以咁睇

翡翠宮

awvn 發表於 21-9-13 19:09
睇果命盤就一目了然…!
一生人寫哂出嚟…!

真係好玄⋯家人八字也互相反映到

大宅

平平常常 發表於 21-9-12 22:10
心臟發大,是因為心衰而出現代償作用。(看趨勢,後面的發展已經不言而喻)
你信中醫嗎?
內地李可老醫師 ...

可否pm我? 謝謝你

珍珠宮

我24歲就患上擴張性心肌病。醫生話我個心肌出現了病變,心肌擴大無力收縮將血液泵出去。他說,我有大量血 ...

我早幾年看李可老中醫舊有醫案的時候,很驚訝的發現,大約九十年代就有一位五十幾歲的香港人(有嚴重心臟問題),千里迢迢去山西找他治病。想必這位患者非常想找方法去拆掉自己身上的「計時炸彈」。後來他成功了。

李可醫師治療過不少被西醫認為無法可治,走頭無路的重症患者。他很有使命感,願意不計個人榮辱,願意冒險去拯救生命。我很敬佩他。

反觀香港有些中醫師,客人患了流感找他醫病都會叫客人先找西醫醫治,西醫治好再回去找他「調理」。而不少香港人覺得這樣很正常。李可老中醫跟這些中醫師相比,真是人外有人、天外有天。

我隨後pm你其他option,給你參考。

男爵府

好玄
識個男人同女人同居幾年都無結婚
之後識左個差唔多年紀的女人,一拍即合。

原來男斗數話佢夫妻宫,太太有文昌,高學歷,從事管理,差唔多年紀,
個男的同居女友冇大學畢業!

另外,女的紫微斗話佢夫妻宮係從事與口有關所行業,佢最後嫁左個醫生

珍珠宮

你有宗教信仰是很好的一件事,好好保持你的信仰。一個人情緒正面有利於身體健康,同樣的藥會有更好效果。

你願意接受中醫就是比世界上其他人有更多的選擇,可以探索一下各樣available的options,與親人商量、權衡過再作決定。

古語有云,謀事在人,成事在天。盡力做好自己能做的,其他就交給上天(上帝)。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

818 發表於 21-9-13 02:27
記得係youtube聽過哥哥家姐一個訪問,話有個師傅同哥哥批命,批到46歲寫住到此為止容後再談

補link ...

唔係家驅咩?

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

capricornbb 發表於 21-4-7 00:51
兩個都有性變態

林好明顯係,但周殺父母因為覺得父母由細到大都逼佢做/學唔鐘意、無興趣嘅嘢。

子爵府

2024年龍年勳章

11B 發表於 21-9-13 22:28
唔係家驅咩?

Click下面條link,16:30哥哥家姐張綠萍親述

https://youtu.be/wF9_Zmtqyj0

大宅

capricornbb 發表於 21-4-7 00:06
病、死(運)唔識睇

好奇Check過林過雲&周凱亮紫微斗數命盤有共通點

紫微唔係要有時辰先準咩

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

11B 發表於 21-9-13 22:31
林好明顯係,但周殺父母因為覺得父母由細到大都逼佢做/學唔鐘意、無興趣嘅嘢。
...

因為佢哋除「過份沉迷色情」,還有暴力傾向,聰明嘅反社會人格,就犯下咁嚴重嘅罪行

水晶宮

豬米米 發表於 21-9-13 23:33
紫微唔係要有時辰先準咩

你有興趣可以上網找吓,有學習紫微嘅人會討論&研究佢哋八字

水晶宮

11B 發表於 21-9-13 22:31
...

佢因為要錢&識唔到女朋友常去召妓,就藉口話父母自細迫佢學琴,缺乏運動導致過份矮小

男爵府

mimi222shi 發表於 21-9-13 10:15

命運不能改變
現多行善積褔

命運唔係完全不能改變, 推薦大家睇"了凡四訓".

侯爵府

回覆樓主:

以前唔信
人大咗就信有

有朋友細細個幫老豆還債,大個又突然生癌,由細佢樣子善良但終俾人望善有苦命相,有樣睇

我嫲以前俾人算命,點知真喺個年就仙遊

見過人有因果,做得太多偷呃欺騙,最後佢人到中年欠債身無分文。希望將來睇埋佢下半場人生,喺唔喺孤寡終老……
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

水晶宮

想聽多啲呢啲故事
自由太多會令世人失去平衡

伯爵府

回覆樓主:

我都信八字。紫微斗數個d. 舊年呀媽好特然咁走左。而家自已學緊八字睇返呀媽個八字。原本佢大運。流年。流月都沖到正一正咁就走左。行個個大運開始身體差落去。之前自已吾識睇。而家識睇加老師講解就明白點解個時會走得咁特然。

男爵府

BK Milk勳章

平平常常 發表於 21-9-13 22:02
我早幾年看李可老中醫舊有醫案的時候,很驚訝的發現,大約九十年代就有一位五十幾歲的香港人(有嚴重心臟 ...

我也想要那位中e師資料,麻煩你呀(emoji)(emoji)(emoji)

首頁
34567...8

尾頁

跳至