自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-6 22:29
依個如果四千幾唔多捨得喎,等佢平返少少先啦

你可以睇吓其他日子有冇平,我見佢至到31/8

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-5-6 22:30
Rosewood 我都等緊佢有無抵package

我都想住Rosewood同K11 Artus

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 21-5-7 09:19
我都想住Rosewood同K11 Artus

仲有upper house 同St Regis 呀(不過全部都唔平要等有抵package 先考慮啦)

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-7 10:42
仲有upper house 同St Regis 呀(不過全部都唔平要等有抵package 先考慮啦)
...

你同我想試既酒店一樣嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 21-5-7 11:08
你同我想試既酒店一樣嘅

因為我哋都係享樂型嘛

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-7 17:15
因為我哋都係享樂型嘛

同想用最優惠嘅價錢去試高質素野

子爵府

c27cheun 發表於 21-5-3 12:27
我幾個月前都住過呢間,其實性價比低,間房(舊裝修個款)已不用說,分分鐘四星酒店都好過佢。早餐都可以,但自助 ...
同意. 我幾個月前去過, 真是好麻麻. 前台和餐廳服務員應對有待改善. 論食物尖東帝苑和hotel icon好過佢, 論服務北角維港凱悅更勝.

子爵府

fatmousechai 發表於 21-5-3 14:13
房間真係無特別又無景觀
Dinner buffet 近排無食原來咁差
我今次主要想見識佢個lounge , 不過我 ...
大堂前台差好多.

禁止訪問

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-7 18:19
同想用最優惠嘅價錢去試高質素野

同你同一個理念呀,不過唔容易呀,我下次會試平平哋嘅package

珍珠宮

若曦 發表於 21-5-7 18:59
大堂前台差好多.

估唔到佢依間以五星服務酒店前台咁差,因為係lounge check in check out 服務好貼心,麻煩老公都大讚(或者可能我好彩遇上好員工)

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-7 20:41
同你同一個理念呀,不過唔容易呀,我下次會試平平哋嘅package

唔好呀!儲埋等機會好過

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-7 21:43
唔好呀!儲埋等機會好過

你好好笑呀,不過有啲平價酒店好抵包埋入lounge 所以都會去見識下唔同lounge 比較吓

珍珠宮

食完早餐周圍行吓又見到節果決明樹嘅花,真係真係好靚呀
回房間休息一下退房,去咗酒店隔離公園行吓好舒心,我同老公都好喜歡花花草草,影吓相欣賞吓花吹吓自然風好治愈呀,今次staycation 雖然第二次入住,我哋都係好滿意,有機會再encore 呢

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-8 10:31
你好好笑呀,不過有啲平價酒店好抵包埋入lounge 所以都會去見識下唔同lounge 比較吓
...

但嗰啲Lounge一定唔啱你去喎

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-8 21:28
但嗰啲Lounge一定唔啱你去喎

哈哈唔會啦,平有平玩,貴有貴玩,價錢平當然唔可以要求太高啦,近排HSBC visa signature 出咗好多抵plan. 二千幾plan 已經包好多嘢仲可以減600, 所以去試吓啲未住過嘅酒店呀

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-9 09:01
哈哈唔會啦,平有平玩,貴有貴玩,價錢平當然唔可以要求太高啦,近排HSBC visa signature 出咗好多抵plan. ...

我見到呀,但睇過Murray唔抵,Upper House未問官網價錢扣左$600未

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-9 16:00
我見到呀,但睇過Murray唔抵,Upper House未問官網價錢扣左$600未

睇吓依個

https://flyday.hk/81494/

我見有explorer suite 再free upgrade 不過無得cancel 你睇吓啱唔啱吖

珍珠宮

fatmousechai 發表於 21-5-9 16:10
睇吓依個

https://flyday.hk/81494/

唔該晒
不過我都係想試左其他先可返去呢度
Ritz都係仲想去,上次冇得游水

珍珠宮

Joey8 發表於 21-5-10 10:12
唔該晒
不過我都係想試左其他先可返去呢度
Ritz都係仲想去,上次冇得游水

哈哈我好懶覺得好麻煩所以無諗住游水

首頁

尾頁

跳至