潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我上次入HC 店,完全無人serve我,想問野都要等有空閒sa... 喺店外都已經排左好耐隊,入到店內又要等,問乜無乜,我已經唔係問hot item,最後問佢有無任何key chain or 鎖匙包佢都話無。。。
HC舊舖我試過walkin 0 spending 買袋,原來我之前真係好好彩

最嬲係入到店內都無SA 得閒! 唔得閒唔好放我入去啦

珍珠宮

好媽媽勳章

l_can_fly 發表於 21-5-27 13:55
香港H競爭都真係幾大,一d熱門RTW, jewellery都係SA之間要搶㗎更何況袋
如果夠客喺手,佢哋都未 ...

其實我唔係好明,袋要搶就知道,但其他貨品,如果客想要,都會好難訂的嗎?好似我有對鞋想買,sa 都話要睇吓有無貨返,咁其實訂唔得嗎?不過我嗰日真係唔係好「急買」,所以無提出訂,不過比較好奇點解唔會提出訂呢個option

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

blackypurin 發表於 21-5-28 08:36

其實我唔係好明,袋要搶就知道,但其他貨品,如果客想 ...

近排絕對絕對返貨返得少
有得訂已經好好了。
work hard PLAY hard

公爵府

其他貨品就正正係因為個個想要袋而變得越來越難買到,因為乜袋都要”配”...
H唔同其他brands你睇中邊款鞋訂就會有,大部分貨品都唔會超級大量生產,飢餓式營銷手法亦產生一個「好難買」嘅心理狀況,令你覺得佢所有產品都好矜貴罕有,更加想去快手搶

佢哋嘅訂貨policy每日都可以唔同,視乎供求同個款有幾”hot”,所以唯一辨法係有相熟SA,佢肯幫你留意,返貨通知你...到買到好熟,就會開始有新款出就比你優先買。

珍珠宮

好媽媽勳章

Miyazaki 發表於 21-5-28 09:03

其他貨品就正正係因為個個想要袋而變得越來越難買到,因為 ...

有少少雞同雞蛋問題,其實我真係認真想買,但未同sa 熟就咩都無,但無得俾我買又點混熟

大宅

我淨係試過訂fine jewellery 我估如果咩都有得訂SA會做多好多野,供貨都係問題

大宅

cchippp 發表於 21-5-28 00:39
我上次入HC 店,完全無人serve我,想問野都要等有空閒sa... 喺店外都已經排左好耐隊,入到店內又要等,問乜 ...

HC成日見排好耐,次次入到去基本上係自由行有frd嗰邊出袋,佢哋要求好高

公爵府

blackypurin 發表於 21-5-28 12:25
有少少雞同雞蛋問題,其實我真係認真想買,但未同sa 熟就咩都無,但無得俾我買又點混熟
...

哈哈,冇㗎最初都係搏下嘅心態,多D巡舖,有嘢啱就買冇嘢咪走,遇到個時辰八字夾嘅SA, 就會比whatsapp你,初初都好多時要乜冇乜㗎,咪等囉,等緊想要嘅嘢嘅時間你就會遇到好多唔同嘅新貨,你又會好自然cap圖問佢呢樣有冇嗰樣有冇呀,然後佢就會介紹其他嘢,自己又會受唔住引誘買咗,咁買下買下咪熟咗囉...
大前題真係你要好prepared比好多好多好多心機同時間,加埋運氣啦當然所以真係要考慮清楚先決定玩唔玩呢個遊戲

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

blackypurin 發表於 21-5-28 12:25
...

呢個情況都係最近先係咁之嘛。疫情過後一定好起來,買唔到野咪儲住錢先,第時貨多出袋就順利好多。

珍珠宮

好媽媽勳章

jenniferK 發表於 21-5-28 18:34
呢個情況都係最近先係咁之嘛。疫情過後一定好起來,買唔到野咪儲住錢先,第時貨多出袋就順利好多。
...

所以咪話好糾結,但又真係心癢癢想買多隻介指或手鍊,可惜我又唔係有無限銀彈

男爵府

我上次入HC 店,完全無人serve我,想問野都要等有空閒sa... 喺店外都已經排左好耐隊,入到店內又要等,問乜 ...

咁你又唔keep嗰陣時S A嘅聯絡方法?

子爵府

我嘅情況一模一樣,零spending 買到 7N colour Bolide 27 , 我真係好好彩
我今日下午去Element H ,至少見到有兩個女士抱住兩個大袋岀來

大宅

liumeowjen 發表於 21-5-28 19:52
咁你又唔keep嗰陣時S A嘅聯絡方法?

今日有摷返張卡片呀,但淨係得門市電話無手提電話 可能我買得一個袋太少

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

GGsam 發表於 21-5-28 20:13
我嘅情況一模一樣,零spending 買到 7N colour Bolide 27 , 我真係好好彩
我今日下午去Element H ,至少 ...

以前bolide真係冇人買,巡舖十次都有四次見到。依家真係乜都冇。

大宅

jenniferK 發表於 21-5-28 23:35
以前bolide真係冇人買,巡舖十次都有四次見到。依家真係乜都冇。

近排有見到呀!不過連埋個display only牌之嘛

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

lilycheunglily 發表於 21-5-29 01:04
近排有見到呀!不過連埋個display only牌之嘛

月頭在sogo見過黑金bolide 31 on shelf,即時買走都得。sogo真係好給力

公爵府

jenniferK 發表於 21-5-29 01:21
月頭在sogo見過黑金bolide 31 on shelf,即時買走都得。sogo真係好給力
...

Bolide 31 黑色 HC 我見過好多次 on shelf 喎,尋日先見到,GP布款上幾個月都見過幾次,建議大家要早啲去,如果唔係俾人秒殺,中午時間之前都會有機會遇到好嘢㗎

子爵府

jenniferK 發表於 21-5-28 23:35

男爵府

jenniferK 發表於 21-5-28 18:34
...

入左個坑唔上唔落,配得唔係少,又唔知係唔係一年尾就spending到期,就唯有頂到出埋個qb先諗個有咩對策

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

xbuilder 發表於 21-5-29 15:15
入左個坑唔上唔落,配得唔係少,又唔知係唔係一年尾就spending到期,就唯有頂到出埋個qb先諗個有咩對策:la ...

spend到期要夾sa,如果已經儲左一排直接問sa啦

xbuilder    發表於 21-5-29 15:41

首頁

尾頁

跳至