美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

loveie 發表於 21-8-9 13:25
其實係有將底層色素抽上面呢個打法,我打excel v 同M22 都係咁打的
但要記得我同你講的,荷爾蒙斑千萬唔好 ...

我都浪費左好多錢,但效果真係好慢,最近仲出左新斑。我打晒唔再join. 你邊間打?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

loveie 發表於 21-8-26 15:39
我之前都係受害者,啲中心唔係叫我打1064就係打pico,但用1064波長去打荷爾蒙斑效果一定慢,因為1064波長 ...

其實excel v同m22 係米另一部機?因為我打開部pico機都有幾個功能。咩微絲血管果d.

禁止訪問

別墅

tumtum 發表於 21-7-10 21:19
我試過好多唔同嘅Pico 想打D荷爾蒙斑,由大型美容集團$2000一次到中環皮膚醫生$4,500 一次都打過晒,根本就 ...

我去左好多間都冇效,
皮秒根本呃人的

象牙宮

我之前都係受害者,啲中心唔係叫我打1064就係打pico,但用1064波長去打荷爾蒙斑效果一定慢,因為1064波長 ...

你很有研究。
excel v m22, 打之前, 是不是先搽 gel?

1064, fotona, 皮秒, 最傳統結焦, 打斑直接打在皮肤上。

我之前都係受害者。太痛苦了。 打前從沒人告我, 需承受什么。
比投資風險更黑。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

loveie 發表於 21-8-9 13:41
我自己都中過好多招先去睇/學咁多嘢,打唔到有時真係好灰,反黑更加不在話下
成日見D jm 中招,所以我只 ...

美女, 你不如去讀醫學美容課程。考試合格, 當醫美打斑師。。
久病成醫 因病成研。的確是。

大家上网 參考。
女子年屆30易長賀爾蒙斑
皮膚科醫生 - TOPick - 經濟日報
荷爾蒙斑=黄褐斑!皮膚科醫生+中醫解構成因、去除方法
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

2024勳章

荷爾蒙斑唔係深層斑, 曬斑先係淺層斑咩? 我一直搞錯咗?

男爵府

333s 發表於 21-8-29 09:23
美女, 你不如去讀醫學美容課程。考試合格, 當醫美打斑師。。
久病成醫 因病成研。的確是。

其實都有興趣學
自己成日出去做treatment,認識多d,都好
有時唔知個consultant / 治療師講既啱唔啱

睇過HKU Space 有相闗課程

https://hkuspace.hku.hk/cht/prog/cert-in-medical-technologies-for-aesthetics-application

唔知仲有無其他學院可考慮

loveie    發表於 21-9-8 14:53

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

loveie 發表於 21-9-8 14:52
睇依張圖應該易明D,我上網搵, 有小小曚唔知你睇唔睇到

JM 請問你邊度打,可否PM? 真係唔想行冤枉路同傷皮膚。

複式洋房

loveie 發表於 21-9-8 14:51
荷爾蒙斑都仲有深淺層之分,我自己果D荷爾蒙斑係表皮層(epidermis) 裏面,比較淺
我網上睇話好少荷爾蒙斑 ...

咁難分,點樣先可以知道d斑屬於邊個深度?用儀器?

大宅

loveie 發表於 21-9-8 14:52
睇依張圖應該易明D,我上網搵, 有小小曚唔知你睇唔睇到

可以pm公司資料給我嗎

洋房

回覆 anabbb 的帖子

可以Pm我你在那裡打,幾錢及要join plan 嗎?

洋房

回覆 loveie 的帖子

可以 pm 邊間打 荷爾蒙班比較好? thx

大宅

請問可否pm公司資料給我嗎? 謝謝!

首頁

尾頁

跳至