自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

仲要小心病毒

侯爵府

好媽媽勳章

wintermamamama 發表於 21-8-4 02:31
其實仲有一個原因,點解繼續用佢

我而家返緊工,有俾家用我媽咪

真的戥你頭痛
開心每一天

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

雪影 發表於 21-8-3 17:12
肯定唔係網騙?叫佢小心騙財騙色喎

認同

水晶宮

但我會先君子, 如果佢男朋友黎hk, 我會要求佢打避孕針,
係保障我自己, 如果佢唔同意, 你話到時我唔要你, 你無得再黎hk 做野,入境處唔會再批(多數姐姐都驚一驚),千期唔好露底, 你無左佢唔得.

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

帶佢打避孕針

大宅

雪影 發表於 21-8-4 08:15
真的戥你頭痛

我煩惱咗成日

無錯,係諗住做FTM,原本計劃出年年尾完約先實行,當俾多一年自己儲錢。都有諗過佢趕結婚,隨時唔做,都做左心理準備要提前個計劃

最弊就係我細佬突然失業,佢搵工又唔太上心,佢仲供緊層公屋,我份家用好重要

水晶宮

不過, 認真d 諗...........
而家點會過黎, 過黎要21日,酒店錢,
鬼佬肯俾????

所以吹水多.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

順其自然

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

我以前個工人姐姐又係話有網上情緣,係英國男朋友,話比我知識左幾個月係網上見過哂佢啲屋企人,對佢地好好喎,之後又過一輪佢仲話到人地話要娶佢,仲比佢網上張相比我睇,係靚仔相,我哦左一聲,話如果係真就恭喜你,之後佢居然話個英國人要飛過黎見我,要約我見面,我直接同工人講做乜要見我,我就唔信啲網上情緣嘅,你真人都未見過,真係信佢愛你?同埋做乜要見我?應該去搵佢父母囉⋯⋯,佢當時仲猶疑,之後就完全無再提,繼續係我屋企做多五年,啱啱上年疫情前退休回鄉

男爵府

回覆樓主:

你叫姐姐飛加拿大仲好啦,個男嘅過嚟要隔離21日㗎,你個姐姐9月前打晒針並超過14日就可以入境加拿大,你自己就快D請定替補,你安排好,好過乜都等佢咁被動

大宅

debby1328 發表於 21-8-4 09:14
我以前個工人姐姐又係話有網上情緣,係英國男朋友,話比我知識左幾個月係網上見過哂佢啲屋企人,對佢地好好 ...

情況差唔多, 個男人見晒(facetime)佢所有屋企人, 包括佢個女

我都有見過, 不過我忙緊照顧小朋友, 無望真個樣, 一般般啦

我自己都唔信網上情緣
就算係, 我覺得要見過面, 相處過, 先談婚論嫁
我成日覺得, 都無相處過, 好唔實在, 仲要大家來自唔同國家, 文化背景好大差異
各自又結過婚, 有兒女, 又離過婚...

我都祝福佢, 希望個男人真心對佢好啦

大宅

李露眉 發表於 21-8-4 09:01
不過, 認真d 諗...........
而家點會過黎, 過黎要21日,酒店錢,
鬼佬肯俾????

呢方面我就唔知
將來再update 大家,睇下個男人係咪真係黎香港

By the way,政府好似將加拿大列為中風險,之前係高風險

新聞:
若來自中風險地區人士願意在港入境時接受抗體測試,且結果屬陽性,可由原定的14天酒店檢疫,調整至7天酒店檢疫及7天自行監測

大宅

noodle_noodle 發表於 21-8-4 02:52
但個工人一心覺得自己係識到好男人,都諗定想同佢生b,又點會肯去打避孕針,個工人都諗定如果有左就即刻結 ...

同我想法一樣

佢都37歲了
如果搵到好男人,又好想組織家庭
點會想避孕
愈大年紀愈難有

只希望如果佢真係有左,個男人快啲帶佢走

我寧願無工人一段時間,同屋企人夾下,頂硬上,直到我細佬搵到工作,返左新工,上了軌道,我就resign,做FTM

大宅

雪影 發表於 21-8-4 07:09
根本無主動權,唔可以唔俾佢懷孕,無得簽協議,又唔可以迫佢打針食藥,只可以同佢傾吓,我問過我朋友,佢 ...

我都問過中介,我可以做咩保障自己,答案係nothing

我打算佢放假前,用友善語氣同佢傾下,解釋屋企環境,如果佢有左,實在容納唔到佢,只好請佢返老家/加拿大,希望佢明白

大宅

咁似網騙嘅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

有9成機會係網騙多

公爵府

wintermamamama 發表於 21-8-4 12:25
我都問過中介,我可以做咩保障自己,答案係nothing

我打算佢放假前,用友善語氣同佢傾下,解釋屋企環境 ...

我有位朋友的姐姐有遇過咁的情況
又係網戀 又話帶佢去外國定居
曾約埋一齊離職回鄉

但最終係分手收場
個姐姐就返左我朋友家繼續工作

大宅

redhot 發表於 21-8-3 23:16
你可唔可以叫工人比定一封遠期的辭職信你?咁萬一佢有咗,咪辭職正式生效
...

我諗左好耐, 覺得呢個都係一個方案
大家點睇?

因為我都幾肯定佢唔肯打針 (佢好恨生bb)

珍珠宮

玻璃定鑽石

珍珠宮

wintermamamama 發表於 21-8-4 15:12
我諗左好耐, 覺得呢個都係一個方案
大家點睇?

你咪同佢講,呢個做法為大家好,如果佢有咗,都應該打鐵趁熱,快啲去結婚啦,唔係一陣條佬反悔咪死!

首頁
34567...14

尾頁

跳至