自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

Charlotte_mom 發表於 21-8-5 13:47
好cheap!
我都有負責約人見工,試過老闆臨時唔得閒,我跪晒玻璃發散晒人脈,都一定搵到其他老闆頂一頂(臨 ...

希望係啦
謝謝

男爵府

真係勁衰! 俾我都嬲爆!!

大宅

個HR似無用心聽你講野, 毫不專業.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢又真係揾嚟搞喎...

希望快D找到合適的工作, 加油

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

塞翁失馬, 焉知非福。呢間公司唔洗恨啦

珍珠宮

chaters01 發表於 21-8-5 10:29
豈有此理!今日一早見9 點,仲要過海。去到人事部問完一大餐攞埋相又剩。然後話等見經理,等左一陣個HR就話 ...

我會串佢

男爵府

豈有此理!今日一早見9 點,仲要過海。去到人事部問完一大餐攞埋相又剩。然後話等見經理,等左一陣個HR就話 ...

咁嘅公司都有嘅 無溝通㗎內部員工

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咪玩啦! 咩工呀!等唔到一個月!救火咩! 個line manager 唔等得可能錯失一個人材! 應見左先,如果啱咪buy out 咪唔洗等一個月囉!不過....唔知你in 嗰間公司會唔會buy out ! 宜家時世可能諗住大把人揀呱

男爵府

Gorgor0612 發表於 21-8-5 14:47
咪玩啦! 咩工呀!等唔到一個月!救火咩! 個line manager 唔等得可能錯失一個人材! 應見左先,如果啱咪buy ou ...

問題係一定大把人即時可以上班啦
我話左唔得咪唔好約我見囉。玩咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好過份
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

回覆樓主:

本來人家等不了一個月,但若你真是人才也是可以等的,所以才反覆確認是否一定要等一個月。面試完,不滿意,不會請,更說不上等一個月了。
說等不了一個月和說不滿意,你更喜歡哪一個?

男爵府

我同你差唔多,見工之前我話仍在職,如果走要一個月先OK,如果急招人就唔好浪費你地時間,後來佢話唔急可以等,面試當日都滿意,已經確實講好價,第二日我准備辭工,點知夜晚就發信息通知,都系急招人唔可以等一個月,唉!好彩未辭工,如果唔系真玩野啦

珍珠宮

manchon 發表於 21-8-5 15:46
我同你差唔多,見工之前我話仍在職,如果走要一個月先OK,如果急招人就唔好浪費你地時間,後來佢話唔急可以 ...

其實是找到了可以馬上到任的人

男爵府

回覆 asweetmom 的帖子

甘面試當日就唔好俾甘大希望我啦,又話無問題可以等,人工都講好數啦,我信以為真啊,諗住第二日辭工

水晶宮

回覆樓主:

咁賤?! 嘥人地d 時間

大宅

明玩野啦,算啦呢d公司唔駛恨

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

chaters01 發表於 21-8-5 15:06
問題係一定大把人即時可以上班啦
我話左唔得咪唔好約我見囉。玩咩
...

祝你下一份更好

子爵府

開佢名啦,再唔係透露dd

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

太差了!邊間公司?

首頁
34567...10

尾頁

跳至