自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Gooblovebb 發表於 21-8-9 22:39
有啲人根本對人不對事,無言。

係,話佢眼神串係咩玩法 ,仲話佢囂張 話人似八兩金仲衰

果時孫楊串外國泳水佢地又識話佢串得起,真係double standard ,明明係土生土長既香港運動員反而唔橕

教練係好重要 ,但好既教練遇唔上好既運動員都係無用

子爵府

fionstone 發表於 21-8-9 22:41
好早期tbb 記者影住佢進入埸地時,佢望都唔望仲要黑面,後尾個記者同佢打招呼,佢先係咁椅揮下隻手打招呼 ...

咁佢入場地要準備心情比賽,仲邊會周圍social 諗咁多野,佢連網都係比晒賽先上

同埋好多人唔笑個樣就係惡d架啦,佢係運動員唔係藝員

侯爵府

cattz288 發表於 21-8-9 21:46
佢講出黎時都好後悔,無計

呢d 叫後果自負, 輸係合情合理
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

fionstone 發表於 21-8-9 22:41
好早期tbb 記者影住佢進入埸地時,佢望都唔望仲要黑面,後尾個記者同佢打招呼,佢先係咁椅揮下隻手打招呼 ...

條友係黃屍又憎政府, 唔知道阿特首賽後恭喜佢時佢有乜嘢感受?

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

大宅

MsBusy 發表於 21-8-9 12:59
不涉政治, ,要分黃/藍/香港人/大陸人請過主

琴日我有睇李慧詩訪問, 佢有提到最初一場無跟原定戰術 ...

應該俾多d人知道(emoji)(emoji)

男爵府

maynjune 發表於 21-8-9 23:16
條友係黃屍又憎政府, 唔知道阿特首賽後恭喜佢時佢有乜嘢感受?
...

其實如果政府冇放資源俾佢,就算佢幾努力都唔會贏到比賽,希望佢學識飲水思源,唔好自以為是啦!

珍珠宮

maynjune 發表於 21-8-9 13:29
呢個單車手, 攞完銅獎自爆唔跟團隊策略所以失牌, 呢個單車手自以為是,
...

佢覺得自己夠叻 所以唔聽人講 卜衰左至知死 唔系跟本牌都無埋

水晶宮

琴日我有睇李慧詩訪問, 佢有提到最初一場無跟原定戰術 ...

好偉大!

侯爵府

him-bb 發表於 21-8-9 23:58
佢覺得自己夠叻 所以唔聽人講 卜衰左至知死 唔系跟本牌都無埋

唔聽教練指示, 搞到無牌攞係抵死唔抵可憐

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

anju 發表於 21-8-9 23:43
其實如果政府冇放資源俾佢,就算佢幾努力都唔會贏到比賽,希望佢學識飲水思源,唔好自以為是啦!
...

同意!仲要返去大陸受訓。係香港最亂的時候,叫人要帶傘,好陰濕。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

him-bb 發表於 21-8-9 23:58
佢有提過教練勸佢退役。

如果佢咁聽教練講,唔去向教練爭取,連奧運都無得參加。

聽話,可以好,亦可以壞。

講真,就算聽order 佢都未必攞到金牌。只不過安慰教練,失落金牌,唔係教練的錯。

李慧詩同教練如果沒有深厚感情,跟本大家撐唔到今日。

wcpcelia    發表於 21-8-10 10:25

複式洋房

大宅

2024年龍年勳章

呢度太多唔識運動的人話唔聽教練話所以贏唔到抵佢死.....

運動世界,教練係輔助,俾意見俾分析,唔係俾 order,唔係佢講就要 100%跟足,最終話事人始終係落場嗰個,因為臨場狀況、狀態只有落場嗰個先係知得最清楚。教練都唔一定啱晒,其實都有可能跟教練指示之後輸到一敗塗地...... 任何 LEVEL 的運動員都會唔聽教練指示,學界運動員如是,業餘或職業運動員如是,球星如是,球王亦如是,根本唔係咩大新聞。佢地唔跟教練指示,之後贏左比賽捧盃贏金牌,唔通會話教練係廢?唔通要炒左個教練?

大宅

好媽媽勳章

maynjune 發表於 21-8-9 13:29
呢個單車手, 攞完銅獎自爆唔跟團隊策略所以失牌, 呢個單車手自以為是,
...

同感。不過佢願意講返出嚟算佢醒覺。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

B.BB 發表於 21-8-10 10:02
呢度太多唔識運動的人話唔聽教練話所以贏唔到抵佢死.....

運動世界,教練係輔助,俾意見俾分析,唔係俾 or ...

所以我覺得李慧詩係安慰教練,將失落金牌的罪名一個人攬上身。而唔係單單講佢就算。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

wmkcnw 發表於 21-8-10 12:23
所以我覺得李慧詩係安慰教練,將失落金牌的罪名一個人攬上身。而唔係單單講佢就算。

我都有呢個感覺,好欣賞佢的坦白!

珍珠宮

小倩 發表於 21-8-9 18:49
過咗身嘅普教練

https://orientaldaily.on.cc/cnt/sport/20161028/mobile/odn-20161028-1028 ...

我都記得李有個教練幾年前過身

其實李身邊好多大陸教練,但佢又係YC, 有D奇怪,YC應該好憎大陸人?!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

佢都算係受訪者最唔得體果位

珍珠宮

我覺得沈教練幾好人,幫李慧詩見記者,唔影嚮李嘅情緒,原來仲出錢幫黄金寶,超級好人

侯爵府

karshing 發表於 21-8-10 12:58
我都記得李有個教練幾年前過身

其實李身邊好多大陸教練,但佢又係YC, 有D奇怪,YC應該好憎 ...
係有d人,乜都扯上政冶,硬要將人 2 極化。

無論乜人,都會歧視別人或選擇 和而不同。

藍絲一定歧視美國人?黃絲一定歧視國內同胞?乜野邏輯?

首頁

尾頁

跳至