心聲留言

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

Nancy20090615 發表於 22-2-4 09:50
老公無錢但係好老公, 尼樣野好多人都羡慕.

除咗無錢,確實係好老公。但係現實生活冇錢又真係好辛苦,尤其身邊嘅朋友擁有嘅都係有錢嘅好老公,可以提供給下一代無限的資源和支持。不過已經不惑之年,知天命,盡量安貧樂道了,心態上過得好一些

複式洋房

heunheun 發表於 21-8-22 00:53
痴痴呆呆咁就過咗差唔多半百,都唔知自己到目前為止做過咩?又無朋友,好想突破自己,跳出框框,想做自己之 ...

我都半百,在家工作,接觸面少,都冇朋友(emoji),有時比老公激親想揾人呻都冇,抑壓到喺廁所大叫,好羡慕人哋有一大班朋友出來傾計,我連一個可深入傾都冇(emoji)

複式洋房

little_kid 發表於 22-1-11 08:33
人到半百,後悔嫁錯人,現在錢又花光,仲欠一身兒女債! 身邊朋友已經可以/打算退休,我仍捱驢仔。
...

我都後悔嫁錯人,我老公好小氣,日嬲夜又嬲,成日要我氹,好似細路咁,又幼稚,超難頂

複式洋房

pansy888hk 發表於 21-12-22 22:18
你好呀, 我本身個人都好宅, 又未婚, 所以都比較悶啊~

而家都40幾歲, 都無咩大作為呢~ ...

我已婚,但冇仔女,我都半百,在家工作,接觸面少,都冇朋友(emoji),都冇咩大作為

珍珠宮

StupidCyan 發表於 22-2-6 23:55
我已婚,但冇仔女,我都半百,在家工作,接觸面少,都冇朋友(emoji),都冇咩大作為
...

唔怕啦, 大家有時上來呻下咁啦, HAHA~~
有時平淡都是福, 我唔想有大起大跌~

男爵府

gilgilgilgil 發表於 22-2-2 08:42
間中都會諗做人為乜?点解我係我?点解我吾係佢?
以前好想組織家庭、有小朋友;原來都係令自己多啲事做、 ...

我有同感。點解我身邊朋友個個環境都好,點解人地啲老公上進。小朋友細個時生活係辛苦但幾有樂趣,愈大花費愈大,煩惱事愈來愈多。甜蜜幸福感好耐冇感受過。

大宅

原來咁多同路人!我有好幾年無上bk因為要湊女。遲婚,又搬左去外國十年幾,但到依家響呢邊一個真正朋友都無。之前阿媽未走,返香港都係主要比媽睇兩個孫,媽響疫情爆發前走左,雖然香港重有兩個阿哥,但同好多人一樣,緣淺。但間中大家都會問候下咁。

大宅

finfinmum 發表於 22-2-15 06:11
原來咁多同路人!我有好幾年無上bk因為要湊女。遲婚,又搬左去外國十年幾,但到依家響呢邊一個真正朋友都無。 ...

你響邊度生活?依家疫情點呀?希望疫情快啲完結,我可以離開抖下。

男爵府

回覆樓主:

https://youtu.be/j0Mt3It4BWY

大宅

StupidCyan 發表於 22-2-6 23:47
我都後悔嫁錯人,我老公好小氣,日嬲夜又嬲,成日要我氹,好似細路咁,又幼稚,超難頂
...

情況差不多, 佢仲要好鐘意鬧人, 怕左佢。所以我地都冇乜野講, 好彩我有個囡, 有人同我講下野。 不過如果唔係有個小朋友, 我應該走左。

大宅

Jan.Jan 發表於 22-2-16 00:37
你響邊度生活?依家疫情點呀?希望疫情快啲完結,我可以離開抖下。
歐洲呀, 度度都差不多,天氣好都會帶小朋友出去公園玩下咁

複式洋房

tobycctoby 發表於 22-2-17 00:04
情況差不多, 佢仲要好鐘意鬧人, 怕左佢。所以我地都冇乜野講, 好彩我有個囡, 有人同我講下野。 不過如 ...

我老公又係好鐘意鬧人,好小嘢都鬧一餐,我從不回應佢,因佢係丁蟹思維,佢嘅道理就最啱,又雙重標準,佢想點講就點講,真係好想離婚,不過,諗起要一個人搬去劏房住又唔係好想,所以;女人最緊要有本事,可獨立係一件幸福的事

大宅

StupidCyan 發表於 22-2-17 10:30
我老公又係好鐘意鬧人,好小嘢都鬧一餐,我從不回應佢,因佢係丁蟹思維,佢嘅道理就最啱,又雙重標準,佢 ...

我地嘅情況都真係幾相似, 以前佢鬧人, 我一定同佢鬧過, 不過後來佢成日都係咁, 我都變左同你一样唔回應佢,由得佢鐘意點講便點講。我都好想搬走, 不過未儲夠錢, 始終有個小朋友要諗真d 先可以決定離開。

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

日日返工都好似行屍一行, 一上巴士就瞓到落車, 放工飛返屋企就睇功課補習,個細一瞓,又到美股…..

好忙, 唔夠時間用。

禁止訪問

複式洋房

D打 發表於 22-1-27 17:01
無謂想太多,珍惜今天

係!珍惜活在當下,唔應煩既野就唔好煩。大家要著多件衫,保重身體☺️

複式洋房

DDMMYY2015 發表於 22-2-18 21:43
日日返工都好似行屍一行, 一上巴士就瞓到落車, 放工飛返屋企就睇功課補習,個細一瞓,又到美股…..

好 ...

美股?我唔識玩,只係睇住自己MPF,不過好似呢輪都麻麻,係咪?

複式洋房

yuenleungbb9134 發表於 22-2-19 21:44
就算已經入伍登陸日子都係 咁樣過

我呢刻好想快啲登陸退休(emoji)(不過要有錢)

複式洋房

StupidCyan 發表於 22-2-17 10:30
我老公又係好鐘意鬧人,好小嘢都鬧一餐,我從不回應佢,因佢係丁蟹思維,佢嘅道理就最啱,又雙重標準,佢 ...

我老公以前都係咁,經過十年既教化,而家好啲,無再自我中心。

別墅

StupidCyan 發表於 22-2-6 23:43
我都半百,在家工作,接觸面少,都冇朋友(emoji),有時比老公激親想揾人呻都冇,抑壓到喺廁所大叫,好羡慕 ...

同感!朋友愈識得耐愈發覺價值觀不同;同對方呻某D嘢時,佢只會話:我咁咁咁,咪比你更慘更嬲?!(我同你呻,唔係想同你鬥慘囉!)

屋企人公司有人確診,因擔心而問吓:其實可唔可以過多兩日先返?
一句"duck”埋黎: 唔使做呀??辭職咪唔使返囉!
咁其實都係擔心先問,你話唔可以咪得,有無需要咁回應??

總之同屋企人,呢兩三年愈來愈覺話不投機半句多,我愈來愈自閉唔講嘢

好抑鬱

首頁
34567...9

尾頁

跳至