美容扮靚

跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-10-27 17:45
面油出少咗,我本身係T字位會油少少之外,塊面係偏乾,做完之後T字位少咗油,塊面就更加乾,尤其係洗完面 ...
你意思係打一次毛孔即收細?有效幾耐?
我有興趣喎。

伯爵府

牛牛牛牛 發表於 21-10-27 17:37
見醫生就一陣啦,先俾佢LOOK吓塊面,做皮膚分析,講我有咩問題,做超皮秒可以點解決到,我又問長問短,見 ...

我之前去美容院打斑都係15分鐘度,仲冇換頭做,怪唔知得打咗成兩年都冇淡到,影相同兩年前分別唔大。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

leehanaaa 發表於 21-10-28 15:13
唔算好痛架! 但你千奇記住記住記住做多D保濕呀

一定一定,我到而家都仲KEEP住敷MASK,因為真係覺得塊面比之前乾咗,尤其係沖完涼之後,FEEL到塊面好缺水好乾

禁止訪問

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

baby_CH 發表於 21-10-28 17:30
浸會打斑好似ok

點OK法?我本身係見香港心個網站介紹得好清楚,去到見醫生佢又好有耐性講成件事其實係做啲乜,又俾我問長問短,先放心去做

伯爵府

junzi_HK 發表於 21-10-28 20:44
你意思係打一次毛孔即收細?有效幾耐?
我有興趣喎。

醫生話冇一定有效幾多,好睇個人皮膚本身係點同埋之後有冇護理好,所以佢話佢哋係有啲客係會為咗KEEP住美白同收毛孔而去打PICO,但就唔使好似打斑咁每個月去打一次,覺得要做先做,當係保養

我就當呢樣嘢係BONUS啦,最緊要冇咗啲斑先

伯爵府

lalalumlum 發表於 21-10-29 11:15
我之前去美容院打斑都係15分鐘度,仲冇換頭做,怪唔知得打咗成兩年都冇淡到,影相同兩年前分別唔大。

...

你係純粹美白定本身有斑?我打完過咗一個星期都已經見到淡咗,真係係慢慢淡,唔係突然一覺瞓醒就察覺到

伯爵府

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 16:14
你係純粹美白定本身有斑?我打完過咗一個星期都已經見到淡咗,真係係慢慢淡,唔係突然一覺瞓醒就察覺到
...

我一心都係打斑,唔係一次半次,係打咗成兩年,每月打一次嗰隻啦!對比照係一啲都冇少到囉!

伯爵府

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 16:14
...

你打咗幾多次?
有冇再影相對比?

伯爵府

2024勳章

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 16:06
點OK法?我本身係見香港心個網站介紹得好清楚,去到見醫生佢又好有耐性講成件事其實係做啲乜,又俾我問長 ...

有朋友去打曬斑,一次就清晒

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

lalalumlum 發表於 21-11-3 17:32
我一心都係打斑,唔係一次半次,係打咗成兩年,每月打一次嗰隻啦!對比照係一啲都冇少到囉!
...

咁好搵笨啫,不過你當初有冇做皮膚分析?知唔知你個啲係乜斑?我有啲大撻嘅太陽斑,要用其他探頭去打,係啪一嘢打落去,唔係掃住塊面咁打,就算遮咗眼都見到好光

伯爵府

lalalumlum 發表於 21-11-3 17:35
你打咗幾多次?
有冇再影相對比?

我只係打咗一次咋,已經見到有效果,所以都打算再去打,決心搞掂佢

我自己有影相呀留底呀,不過一時喺公司一時喺屋企影,次次都唔同位置,睇相好明顯見啲斑淡咗,但膚色就比較難對比囉,因為角度同光線次次都唔一樣

伯爵府

baby_CH 發表於 21-11-3 17:40
有朋友去打曬斑,一次就清晒

佢個啲係咩斑?我幾樣都有,尤其係太陽班,塊面無端端一撻啡色,面兩邊又有雀斑、荷爾蒙斑,預咗唔會一次搞掂

伯爵府

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 18:36
我只係打咗一次咋,已經見到有效果,所以都打算再去打,決心搞掂佢

我自己有影相呀留底呀,不過一時喺公 ...

唔係講自己影嗰啲相
係喺診所影嗰張影到底層黑色素分佈嗰張
你下次再去影吓,睇吓有冇少到
跟住上嚟報告吓

如果真係有效,我都想再打

你係喺邊間診所?佢有幾間喎!

個醫生叫咩名?

唔該先!

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 16:11
醫生話冇一定有效幾多,好睇個人皮膚本身係點同埋之後有冇護理好,所以佢話佢哋係有啲客係會為咗KEEP住美 ...
我都打甩九成,而家保養期。不過我就唔太覺毛孔細咗。

男爵府

baby_CH 發表於 21-10-28 17:30
浸會打斑好似ok

可以點約?

伯爵府

2024勳章

牛牛牛牛 發表於 21-11-3 18:49
佢個啲係咩斑?我幾樣都有,尤其係太陽班,塊面無端端一撻啡色,面兩邊又有雀斑、荷爾蒙斑,預咗唔會一次 ...

"曬斑", 佢D朋友荷爾蒙斑都是3次

伯爵府

lalalumlum 發表於 21-11-3 19:08
唔係講自己影嗰啲相
係喺診所影嗰張影到底層黑色素分佈嗰張
你下次再去影吓,睇吓有冇少到

哦,即係黃咁咁個張?我冇記錯嘅話,一張係黃色,另一張係藍色,我再去打時留意吓先

醫生我冇留意佢咩名呀,聽到佢個姓咋,係男醫生嚟,後生斯文,靚唔靚仔就唔知喇

伯爵府

junzi_HK 發表於 21-11-3 19:22
我都打甩九成,而家保養期。不過我就唔太覺毛孔細咗。

但我見醫生時,佢有提到係可以收細毛孔同嫩膚喎,係唔係用嘅探頭唔同?我係鼻同鼻附近嘅面個啲位置毛孔堅係收細咗,當然唔係細到0毛孔啦~

首頁
34567...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊