自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

tansyneko 發表於 22-3-23 01:02
好奇,點解一定要依個牌子?

係啦!我都唔明有咩咁特別 其實好多唇膏牌子都好輕身….唔通賣廣告?

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

chuiyeebird 發表於 22-3-25 08:07
係啦!我都唔明有咩咁特別 其實好多唇膏牌子都好輕身….唔通賣廣告?

你好,都可以用其他嘅我有用開這個個唇膏,覺得這個好用,介紹比jm用姐,別無他意最好選擇一啲蓋實D,如果唔係好易跌左。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

亦不是叫jm們買,只是用完不要掉,可循環再用按電梯

珊瑚宮

emily22 發表於 22-3-25 10:24
亦不是叫jm們買,只是用完不要掉,可循環再用按電梯

明白 其實我也有支dhc

別墅

潤唇膏真係未試過用晒一枝

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

emily22 發表於 22-3-25 10:22
你好,都可以用其他嘅我有用開這個個唇膏,覺得這個好用,介紹比jm用姐,別無他意最好選 ...

咁我又唔覺你賣廣告喎!而咁啱有啲jm都有用呢隻殼㩒制,包括我,的而且確佢個殼又輕又靚又方便放口袋,又唔使特登去買枝嘢去㩒,你只係提議廢物利用
覺得其他牌子唇膏殼/有其他物件可以有同樣用途嘅咪用自己認為啱用嘅嘢囉
唔排除好多人入嚟sell嘢,但下下話人埋廣告,真正想分享心得嘅jm都唔敢講嘢啦

公爵府

好奇問下,就咁用空殻㩒?㩒完冇消毒咪儲埋啲病毒?

瑪瑙宮

liy7239 發表於 22-3-25 10:36
好奇問下,就咁用空殻㩒?㩒完冇消毒咪儲埋啲病毒?

你好,27樓有jm分享左

公爵府

emily22 發表於 22-3-25 10:45
你好,27樓有jm分享左
你好,我就係睇完都唔係好明,普通神器里面有酒精,㩒完會流出消毒,呢度好似冇講有特別自制咁

瑪瑙宮

liy7239 發表於 22-3-25 10:54
你好,我就係睇完都唔係好明,普通神器里面有酒精,㩒完會流出消毒,呢度好似冇講有特別自制咁
...

哦,係要自己用消毒噴抹的

如果你要有消毒酒精按電梯神器,看看其她jm有分享,去淘寶買都好平,或在深水埗見到有

瑪瑙宮

...

52樓有jm分享

大宅

你地d 按lift 神器好靚呀

瑪瑙宮

...

有jm分享,撩乾淨個唇膏芯,塞的棉花入去,放D酒精入棉花消毒你可參考吓

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

勁喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都摷到有舊野

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

DHC唇膏有出幼身,亦有不少卡通圖案,同埋平
我估係咁原因

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 22-3-25 11:27
DHC唇膏有出幼身,亦有不少卡通圖案,同埋平
我估係咁原因

明白了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ry 發表於 22-3-24 22:44
哎吔原來咁有用!之前執野掉咗幾支潤唇膏

多謝呢個帖
我有d唇膏擺咗幾年,可以開始挖挖挖

瑪瑙宮

呢枝又真係最幼嘅

瑪瑙宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至