時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kl1 發表於 22-4-4 12:21
唔記得佢有無發表意見。但唔係佢嘅處理方法,個警員唔會死

所以對嚴重傷害他人身體包括市民及警察嘅暴徒應予以重判, 為受害人討回公道!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

kl1 發表於 22-4-4 11:57
用Died 神

水晶宮

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

Lopopo 發表於 22-4-4 12:12
李家超宣布得參選,又有CY助陣
應該已得到中央祝福

689 係召集人only,無實權

公爵府

大力大力 發表於 22-4-4 12:09
比卡超話曬都係武官出身、應該會強硬好多。

炳小強 做政務司司長。

即係要再等多一屆,等鄧炳強做特首先有希望!

子爵府

TATEYAMA 發表於 22-4-4 12:34
即係要再等多一屆,等鄧炳強做特首先有希望!

成日都鄧炳強,咩料呀

侯爵府

畀面勳章

特首之中,佢比貪曾更衰格,貪曾冇害死人,林鄭就自黑暴起,對被黑暴私了的警察和市民從不慰問,只擔心黑暴要坐監,疫情死咁多人從不檢討,是最厚顏可恥的特首。

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

算啦 ,放過人哋啦,嗰日特別行程,終於得到個肯定答案啦。
呢兩日終於諗掂點樣回答記者嘅問題, 咪正式公佈自己唔連任囉

水晶宮

alau2021 發表於 22-4-4 11:50
我唔信下一個會衰得過佢,呢個位係唔好做,但係衰到佢咁就真係未見過

呢個人太心高氣傲啦,搞到巿民喊得一句句,佢就可以啪啪蘿友就走,難為比佢害到死死吓嗰啲人

大宅

20162016 發表於 22-4-4 12:55
呢個人太心高氣傲啦,搞到巿民喊得一句句,佢就可以啪啪蘿友就走,難為比佢害到死死吓嗰啲人
...

佢仲要強調2021年初表達不參選

即係係我唔撈唔係被炒,一啲都唔衰得,個格超差。

子爵府

alau2021 發表於 22-4-4 11:50
我唔信下一個會衰得過佢,呢個位係唔好做,但係衰到佢咁就真係未見過

咁疫情佢處理唔係最好. 但佢點處理都會有人唔中意架啦. 我唔覺下一個會好,由1997年至現在有邊個係好

水晶宮

Alohayo 發表於 22-4-4 11:40
由修例事件對暴徒節節退讓, 黑暴越演越烈佢都唔用重招, 只有警隊死守, 好彩期間冇警員因黑暴殉職, 否則佢 ...

黑暴佢做得點差,佢嘅人生安全都有警察保護,駛咩驚吖!最最最慘係啲警察、家人、無辜嘅巿民!傷得幾重呀!!!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bibima620 發表於 22-4-4 11:02
【最新】林鄭月娥宣布不尋求連任行政長官

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=27718&refer=Share ...

侯爵府

misssheep 發表於 22-4-4 12:56
佢仲要強調2021年初表達不參選

即係係我唔撈唔係被炒,一啲都唔衰得,個格超差。

梗係話自己無意連任,唔通話阿爺唔要佢咩
為咗家人喎,係人都知佢死撐啦
今日見到佢敗走超心涼

侯爵府

20162016 發表於 22-4-4 12:59
黑暴佢做得點差,佢嘅人生安全都有警察保護,駛咩驚吖!最最最慘係啲警察、家人、無辜嘅巿民!傷得幾重呀 ...

仲有疫情特首使乜驚,有人工有物資有醫療,最慘係市民中咗要留喺屋企等死

侯爵府

jasprincess 發表於 22-4-4 12:57
咁疫情佢處理唔係最好. 但佢點處理都會有人唔中意架啦. 我唔覺下一個會好,由1997年至現在有邊個係好
...

1997年到而家有邊個特首搞到病人瞓晒喺醫院門口?喺急症室自生自滅等死?叫香港市民唔好去醫院有病自己搞掂?仲有邊個特首在位香港會死咁多人?
唔好話係天災係佢唔好彩,係佢冇做嘢定係冇做錯過嘢?佢害死咁多香港人,應該徹查到底捉佢去坐監!

子爵府

alau2021 發表於 22-4-4 13:23
1997年到而家有邊個特首搞到病人瞓晒喺醫院門口?喺急症室自生自滅等死?叫香港市民唔好去醫院有病自己搞 ...

咁公平啲講句,其他國家何嘗唔係一樣. 病毒天炎面前人類好渺小. 我當然覺得佢可以處理得好d啦. 但100%都係佢錯又不至於

侯爵府

jasprincess 發表於 22-4-4 13:26
咁公平啲講句,其他國家何嘗唔係一樣. 病毒天炎面前人類好渺小. 我當然覺得佢可以處理得好d啦. 但100%都係 ...

抗疫失敗又拉埋其他國家講,佢就係跟其他國家與病毒共存害死香港人,唔跟「人哋地方」有效抗疫。
依家話知佢死,總之佢唔連任香港就有救

子爵府

alau2021 發表於 22-4-4 13:30
抗疫失敗又拉埋其他國家講,佢就係跟其他國家與病毒共存害死香港人,唔跟「人哋地方」有效抗疫。
依家話知 ...

你覺得失敗咁一定有比較先覺得成敗,咁拎其他地方去比較好合乎邏輯

alau2021    發表於 22-4-4 20:08

首頁

尾頁

跳至