婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

嬲都正常,禮貌唔係人人都識。
我每次去搵阿哥阿嫂個女,都一定會問下佢地比唔比帶落街。

大宅

boababe 發表於 22-4-11 14:57
如題……係無通知既情況下我個仔比我奶奶同姑奶帶左出街….

我個人感覺好難受,連基本既禮貌同尊重都無… ...

我有類似經驗。

平時工人接兩個女放學。我99突然,中途攔截,係途中接走兩孫同佢班親戚飲茶。激到我出煙!吵左一大鑊!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

好小事啫

大宅

花花b 發表於 23-3-28 00:09
嬲都正常,禮貌唔係人人都識。
我每次去搵阿哥阿嫂個女,都一定會問下佢地比唔比帶落街。
...

咁當然啦…..人地個女有咩事邊個擔當得起…原抵不過你講得啱….禮貌真係唔係個個識(emoji)

用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

大宅

回覆 boababe 的帖子

C6 無管教好佢媽點咪同家姐嘅問題。叫佢諗掂佢,

大宅

回覆 boababe 的帖子

我覺得主要係你老公嘅問題佔大部分… 佢… 全家最細? 係咪全屋人由細到大都叫佢做亞B 叫大? 佢最聽媽咪同家姐話果啲…. 佢唔明佢係人哋個仔.. 但係你個仔係你個仔嘅分別。

別墅

我都一樣,我之後叫99去邊都同我講,但6299就話點解要下下匯報,唔通他們會害個孫。我話怕有意外,99話有成人在一起會有咩意外?我之後再問難道有大人就不會出意外,她話我痴線。我62仲話係我想太多,就算有意外我也趕不及救個仔。

珍珠宮

AdaShadow 發表於 23-4-14 16:08
我都一樣,我之後叫99去邊都同我講,但6299就話點解要下下匯報,唔通他們會害個孫。我話怕有意外,99話有 ...
6299幫手湊小朋友?係既話,就好難避免,如果係工人姐姐湊小朋友,可以叫工人姐姐預先通知你邊個上黎帶走小朋友

別墅

crazypaper 發表於 23-4-14 17:48
6299幫手湊小朋友?係既話,就好難避免,如果係工人姐姐湊小朋友,可以叫工人姐姐預先通知你邊個上黎帶走小 ...

6299湊,但又唔係唔比去,衹是想知道

大宅

你個仔係咪奶奶揍?

首頁

尾頁

跳至