自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

熊熊老婆 發表於 22-7-31 11:57
你叫教育界把關?

最慘香港有200萬人、個腦出現問題。

班人都癡線、成日話要香港攬炒。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

玩具勳章

popocat 發表於 22-7-30 21:50
其實楊局長的確係表達得唔好

X2 感覺將責任歸咎於表演者,是舞台問題,無論表演者做乜,唔好彩一樣中招。不過d人寸人笑人時都唔會諗甘多,唔使同佢地認真

珍珠宮

ill 發表於 22-7-31 12:05
我今朝睇到個post都係好冇人性,嗰個樓主話傷者前世一定做劊子手,所以今世受到報應,嗰個樓主真係黑心到一 ...

果個人擺明玩野啦!佢一個人唔好代表晒整個bk

侯爵府

熊熊老婆 發表於 22-7-30 21:38
人哋而家危殆喺醫院,
點解要出埋呢啲咁嘅圖?
出事之後為咗安全要檢查設備,有乜嘢問題?

佢地唔係咒人,係嘲笑羊焗腸,咁羊焗腸係幫唔落既,叫人企係度坐係度唱下歌咁,咁不如留家睇TVB ,佢真係堅離地

大宅

其實楊係講左一大段野,意思係暫時唔好搞咁多花巧嘢,咁多機關,安全為上,有人斷章取義姐,或者佢閱讀理解有問題

公爵府

牛年勳章

惡人bb 發表於 22-7-31 12:14
其實楊係講左一大段野,意思係暫時唔好搞咁多花巧嘢,咁多機關,安全為上,有人斷章取義姐,或者佢閱讀理解 ...

無錯!我認同佢表達得唔好!
但都唔應該用呢幅圖片!

子爵府

只係想推卸卑政府,可惜班腦殘黃人太眼高手底!

公爵府

牛年勳章

janice_cat 發表於 22-7-31 12:21
只係想推卸卑政府,可惜班腦殘黃人太眼高手底!

係!我剛出新post

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

老翻太太 發表於 22-7-31 12:05
有啲人連登、乜登唔鬧,樓主post 嘅link入面嘅人唔鬧,卻鬧bk 嘅人,重重覆覆講bk 嘅留言幾無人性,但事實 ...

佢哋幾日都冇得發圍辯駁,自己偶像被踩已經唔順氣好多日!
BK已經比外邊相對溫和,佢哋唔敢去高登連登度鬧班人咪只可以喺度發小脾氣!
嗰幾個成日講埋樂壇要百花齊放,又話嗰12都係受害者,希望呢幾位真係清理下眼屎睇清楚,其實呢個台都係用緊同樣手段對TVB,佢哋都係唔俾自己嘅藝人上其他台,佢哋上位而人哋沉先至係「百花齊放」?咪又係咁衰格!
嗰陣黑暴一個例子:「好人的沉默」
當演唱會嘅dancer們已經黑圖表態演唱會嘅安全問題,而當中更有主角知道危險性但選擇叫舞蹈團隊們「執生」而不發聲,有能力者選擇沉默,利益行先安全掛兩邊,所有嘢都係一環扣一環嘅錯accumulate落嚟

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我今朝睇到個post都係好冇人性,嗰個樓主話傷者前世一定做劊子手,所以今世受到報應,嗰個樓主真係黑心到一 ...

係啦,咁講嘢都有

珍珠宮

老翻太太 發表於 22-7-31 12:05
有啲人連登、乜登唔鬧,樓主post 嘅link入面嘅人唔鬧,卻鬧bk 嘅人,重重覆覆講bk 嘅留言幾無人性,但事實 ...

你又知我冇鬧?多餘

老實一句吖,自己做過咩話過人咩,天知地知啦,唔好以為冇人知得個網名啦!

珍珠宮

小星星1 發表於 22-7-31 12:34
你又知我冇鬧?多餘

老實一句吖,自己做過咩話過人咩,天知地知啦,唔好以為冇人知得個網名啦!:l ...

咁就好了!做人持平少少,該鬧就鬧該讚就讚,鬧bk個別帖無人性時,都出post讚下bk有好多人幫dancer集氣,個天都會知的

珍珠宮

mmpo 發表於 22-7-31 11:53
呢個世界係咁,網上點吹都得又唔冼見樣,佢哋唔積陰德姐,話時話,呢度都大把啦
...

因住比人話呀我都剛比人訓示

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

啱啱睇咗,個帖已封

珍珠宮

老翻太太 發表於 22-7-31 12:36

咁就好了!做人持平少少,該鬧就鬧該讚就讚,鬧bk個別帖無 ...

其實而家個局面就係一面倒,一係憎一係愛!

我從來不是他們的 fans, 我只看到呢度好多人乜都閙,我企喺中間睇,覺得件事個 dancer 已經好慘,但呢度仲講好多幫唔件事嘅嘢,有意思咩?如果替他擔心,不如大家講少句當幫忙啦!

仲有,我做嘢唔洗你教

公爵府

小星星1 發表於 22-7-31 12:38
因住比人話呀我都剛比人訓示

珍珠宮

kalong 發表於 22-7-30 21:49
自從2019年, 引發左好多無良心既人, 不只青年, 老中青都有, 令人心寒
除了教育要整頓, 黑傳媒 ...

真係好恐怖

子爵府

惡人bb 發表於 22-7-31 12:14
其實楊係講左一大段野,意思係暫時唔好搞咁多花巧嘢,咁多機關,安全為上,有人斷章取義姐,或者佢閱讀理解 ...

即使楊係表達得唔好,但明理嘅人都會明白佢咩意思!
根本係有人想卸膊同洗白!

子爵府

而家d人係好冷血,冇乜人情味

水晶宮

回覆樓主:

unsubscribe啦
呢d廢group
load黎都嘥數據

首頁

尾頁

跳至