潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

shoppinglover 發表於 23-1-11 01:48
其實你講嗰個鑒證師憑乜嘢要其他人相信佢驗嘅袋係一定正貨

利申:冇幫襯過代購,亦冇驗過袋

其實真係唔知道加,只係好多人都唔會去店配貨買,情原網上揾私人二手或者全新,又或者代購貨來買,巿場有供又有求,買個安心咁。我有啲朋友仲話去xx站扮放袋,肯出價就係真,可以交收,買嘅人都會覺得係一定真(當然我朋友係放真嘅二手閒置品)如果唔信當然唔會買啦,係咪

子爵府

babybabyu 發表於 23-1-11 01:53
其實真係唔知道加,只係好多人都唔會去店配貨買,情原網上揾私人二手或者全新,又或者代購貨來買,巿場有 ...

咁兩者性質都好唔同㗎喎
xx站果d係佢自己出錢要咗個袋先
然後再賣出
收咗假嘢要自己蝕錢
但其他所謂鑑定師
係唔需要自己食咗個假嘢
仲一定有錢袋袋平安先

伯爵府

L13 發表於 23-1-11 02:38
咁兩者性質都好唔同㗎喎
然後再賣出

所以每個人交收方法都唔同,可以當然緊係專門店自己買係最有保證啦

子爵府

babybabyu 發表於 23-1-11 02:40
所以每個人交收方法都唔同,可以當然緊係專門店自己買係最有保證啦
...

依家d超仿自稱從H供應商拎原料
好多時靠摸靠聞都未必分得到
聽過xx站都收到過超仿品
最後個客真係拎咗去H做SPA
先發覺買到假嘢
連xx站都中招嘅時候
更何況果d唔使蝕錢嘅所謂鑑定師呢

純粹分析分享事情
唔希望大家太依賴所謂鑑定師

子爵府

swift_call 發表於 23-1-10 02:10
不過我發現有D人私下DM問完你問題、到佢真係攞到袋、我當然戥佢開心。
簡單問吓一個你有乜嘢offer , 竟然就 ...

jm唔好傷心
我以前做小薯果陣都有睇過你嘅分享
好多靚嘢,自己買唔到都睇得好開心㗎
以前呢度真係好多姿多彩

不過自從有人拎超仿扮晒嘢
有人偷圖,有人無禮貌回覆
有人拎相去問SA
各種各種原因
令到呢度少咗好多分享或限時分享

大宅

L13 發表於 23-1-11 02:38
咁兩者性質都好唔同㗎喎
然後再賣出

好認同喎JM, 嗰啲所謂鑑定師真係得啖笑!影幾張驗袋相post 出嚟就變咗professional 幾佰幾袋袋平安真係好好搵!

早幾年前我朋友張佢個係H online 買嘅袋攞去x聲所謂驗袋,但對方唔收因為有懷疑,所以真真假假冇人知,只有係shop 買最care free.

伯爵府

babybabyu 發表於 23-1-11 01:25
如果係全新,我覺得自己都可以分得到,手感,香味應該好難扮到,平時買開會容易睇到有無大分別,感覺安全 ...

以前我去代購買袋,皮味都係我其中一個參考,除了P仔,我係shop出既B 同C都唔大陣香味,而且有時手袋用耐左,陣味都會愈來愈淡

男爵府

畀面勳章

Stsally27 發表於 23-1-10 22:13
係呀⋯ 都唔知點解⋯ 明明開心分享變比人質疑
好似只有佢有錢買咁⋯

有同感,之前分享過H strap ,見到有人喺第二個Po 話佢sa 話冇返過strap 好耐,我心諗呃你有得分咩好似岩岩年尾我又喺shop買咗一條,都費鬼事分享
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

伯爵府

tiramisu_hk 發表於 23-1-11 08:05
有同感,之前分享過H strap ,見到有人喺第二個Po 話佢sa 話冇返過strap 好耐,我心諗呃你有得分咩:nothin ...

好耐冇見 好耐冇返 呢啲應該解讀為 "sorry 幫你唔到",好聽啲嘅就跟句 "幫你留意吓"
sa 亦未必係講大話,可能返貨日係佢day off
亦試過已經等緊碌卡sa突然間拎啲嘢出嚟話啱啱返咗,即係如果嗰一刻佢見唔到我就買唔到
又可能係佢間舖冇返
n 咁多個possibilities

網上啲人講嘢真係好mean

伯爵府

evacatcat 發表於 23-1-10 05:42
我淨係覺得好奇怪,好多post按入去就「分享完畢」,咁秘密不如唔好po啦
...

依家好麻煩,我試過夜晚喺IG Story post我喺舖頭買咗個 charm影嘅相

第二朝SA text 我叫我唔好share,因為有人見到我個story問佢地其他SA話要買,搞到佢哋好難做,跟住我都即刻delete

我覺得post一兩日delete嗰啲大家睇到都OK,post幾分鐘嗰啲就真係算吧

公爵府

evacatcat 發表於 23-1-10 05:42
我淨係覺得好奇怪,好多post按入去就「分享完畢」,咁秘密不如唔好po啦
...

我都覺得匪夷所思,其實攞住張相搵SA尋仇我十幾年前都有,post得就預咗,如果SA比說話我聽,我唔會再買,去reseller仲方便

大宅

Share 最緊要開心,如果搞到自己唔開心,真係睇下算

公爵府

swift_call 發表於 23-1-10 02:10
不過我發現有D人私下DM問完你問題、到佢真係攞到袋、我當然戥佢開心。
簡單問吓一個你有乜嘢offer , 竟然就 ...

我諗我都算資深會員,其實你感受我更明白,不過BK性質就係咁,幫得答得我會答,赤會買完唔啱就賣,人哋有乜諗法我控制唔到,只希望分享就咁多….到時唔開心亦會離開

伯爵府

swift_call 發表於 23-1-10 02:09
係bk差唔多10年八年, 見著以前有好多元老級嘅姊妹、每逢有靚靚eye candies 都會開心分享一下。
嗰陣時候 ...

靚靚jm唔洗嬲~記得你係好好傾嘅jm,好耐之前喺其他post一齊傾都傾得好開心。早排我都回答咗3定4個post嘅問題,我答完都唔會suppose對方會講唔該,但人哋竟然連個post都close埋或delete,同你一樣有被用完即棄嘅感覺,所以呢排我都少咗回答問題。

子爵府

demi1439 發表於 23-1-11 00:44
我都有同感,share完,又delete post,
share嚟做乜。。。
啲嚟揾食嘅代購,手法好差,係呢度偷相。。。

其實要偷相的話
幾時post都有機會偷到相架啦
多鬼餘
一係就唔好post出嚟曬命啦
放喺自己社交平台share好過啦

男爵府

trin527 發表於 23-1-11 11:41
我諗我都算資深會員,其實你感受我更明白,不過BK性質就係咁,幫得答得我會答,赤會買完唔啱就賣,人哋有 ...

我都睇你啲post睇咗好多年
你算係少數仲會留返喺度開心share
同你一齊嗰個時期嗰啲好多都已經匿埋咗啦⋯⋯

公爵府

swift_call 發表於 23-1-11 13:56
我都睇你啲post睇咗好多年
你算係少數仲會留返喺度開心share
同你一齊嗰個時期嗰啲好多都已經匿埋 ...

係, 佢地有D做咗好朋友大家傾偈添,其實之前識D朋友仔已經都一半放棄左H, 只間中shop or reseller 買下,這個遊戲少D心血玩唔到,最怕SA唔做,自己都遇過幾次

男爵府

gzilla 發表於 23-1-11 10:42
依家好麻煩,我試過夜晚喺IG Story post我喺舖頭買咗個 charm影嘅相

第二朝SA text 我叫我唔好share,因 ...

真係好癲喎⋯⋯為咗一個袋

其實每一個S A對每一個客都唔同、好難做比較。人夾人緣

男爵府

trin527 發表於 23-1-11 14:01
係, 佢地有D做咗好朋友大家傾偈添,其實之前識D朋友仔已經都一半放棄左H, 只間中shop or reseller 買下, ...

呢度都有好多好嘅jm, 我都識到幾個再私吓傾吓計
有毒齊齊放
不過都遇到好多用完即棄,所以以後都係私下share 算了

男爵府

ChristyHayden 發表於 23-1-11 13:10
靚靚jm唔洗嬲~記得你係好好傾嘅jm,好耐之前喺其他post一齊傾都傾得好開心。早排我都回答咗3定4個post嘅 ...

正係咁嘅感覺

首頁

尾頁

跳至