自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

princesscupcake 發表於 23-1-19 17:18
係好低,剛剛喺分行問咗

低成點

子爵府

其實點為之叫新資金?我攞佢出來轉頭又入返得唔得?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

mrsechui 發表於 23-1-17 20:59
恆生現在特選3mth and 6 mth 分別4.1%and 4.3%,用app做
之前一律4.68%,啲錢回唔切返嚟做唔到, 嘥曬~
...

me2 尋日做恆生3個月得返4.1%
attach0/tmp/phpLaoPqs

侯爵府

yuensiu 發表於 23-1-19 18:38

我尋日匯豐做半年得4%添咋

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

alicewong18 發表於 23-1-19 18:06

間間唔同,之前hsbc計7日,恆生計15日之後新資金。
圖係恆生計法
attach0/tmp/phpnQJgjs

珍珠宮

bero 發表於 23-1-19 18:39
我尋日匯豐做半年得4%添咋

我12月中做hsbc,做3個月,4.4%。反而做6個月仲少,所以做3個月就算。
attach0/tmp/phphIDQRm

侯爵府

yuensiu 發表於 23-1-19 18:43
我12月中做hsbc,做3個月,4.4%。反而做6個月仲少,所以做3個月就算。

我係匯豐普通戶口咋

珍珠宮

bero 發表於 23-1-19 18:59
我係匯豐普通戶口咋

我都係呀,普通戶口轉晒做one嘛。

侯爵府

yuensiu 發表於 23-1-19 18:38

已經係好高

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 23-1-17 18:32
大額直接去銀行有好利率的。

冇喇除非超超級

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

db7mu23 發表於 23-1-19 15:01
集友定期
做288日定期
4.85厘

4.5喇

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 23-1-19 17:27
1月中做咗痕生3個月4.68%,好奇怪,打去RM問Rate唔覆,轉打去電話理財做咗後,可能佢網上見我做咗,就打嚟 ...

係呀,甘巴閉,嬲嬲地搬咗舊走,第二日即收到電話

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

a-mi 發表於 23-1-19 21:33
係呀,甘巴閉,嬲嬲地搬咗舊走,第二日即收到電話

如果今次我做唔到靚Rate,我諗過轉去另一間行,揾另一個RM同我跟(簡單啲~因為我懶),橫掂之前同另一間RM傾開,佢對我做嘅定期幾有興趣,又話可以俾靚Rate,不過見而家哩個跟手揾助手覆我,之後自己再補飛打俾我話忙未能即時覆我(但佢打俾我嘅時間又啱啱好係收工時間,即係有咩都做唔到嗰隻,幾古惑)明知而家啲RM根本個個都現實,同佢買嘢就VIP(做定期唔算買嘢,我哩啲唔買嘢嘅冇乜錢俾佢哋賺),邊間行都係一樣,只不過睇下係咪間間行食水都咁深,就揾間冇咁深嘅轉。

翡翠宮

以前果個好識做,可識別走咗,之後亂七八糟自動轉完又轉人,搵又冇人~佢應該食定我唔會在(以前低息又冇時間咩由佢)。暫時搬住一半先

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

a-mi 發表於 23-1-19 23:02
以前果個好識做,可識別走咗,之後亂七八糟自動轉完又轉人,搵又冇人~佢應該食定我唔會在(以 ...

只能講而家銀行文化唔同咗,大家都係好現實,同佢買嘢俾佣佢賺咪VIP囉 同埋真係好興揾唔到人,其實我好小揾佢哋,係哩排見息口高啲先開始揾下佢哋,先發覺佢哋成日唔接電話的。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 23-1-19 17:27
1月中做咗痕生3個月4.68%,好奇怪,打去RM問Rate唔覆,轉打去電話理財做咗後,可能佢網上見我做咗,就打嚟 ...

4.68% 好高啊~

象牙宮

princesscupcake 發表於 23-1-19 23:47
4.68% 好高啊~

仲要係打去電話理財求其揾個人就報到哩個Rate,揾RM反而遲遲都覆唔到,不過而家會唔會連打Hotline都唔容易?我就唔知了。

伯爵府

alicewong18 發表於 23-1-19 18:06

HSBC唔得,佢會計算最近期流動。
話說最近我調走一舊錢,當日又係銀行提款換新銀紙,Counter話定期的新資金要減提走的數字,完成定期交易前戶口唔可以少,當時真O咀。
應該係避免客戶將資金彈出彈入。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 23-1-20 00:02
仲要係打去電話理財求其揾個人就報到哩個Rate,揾RM反而遲遲都覆唔到,不過而家會唔會連打Hotlin ...

你恒生打邊個電話理財號碼有人幫你做到?
HSBC 話一定要揾番自己Rm先做到

翡翠宮

princesscupcake 發表於 23-1-19 23:47
4.68% 好高啊~

永亨有288

首頁

尾頁

跳至