自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

珍珠宮

yaumuimui 發表於 23-2-25 09:58
我都諗唔明,就算借名已一家有豪宅住,有安排工作有生活費,一家機本生活已無憂,殺人要坐監,有錢都無得 ...

入咗口的大肥肉要吐返出嚟,之後可能仲要個個月等人只俾家用,天淵之別。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

72leelily 發表於 23-2-25 10:19
講到娘家咁有錢由娘家照顧最好
何況個前夫20歲時已有官非
點放心仔女跟個爛仔成長

唉!

男爵府

yurijm 發表於 23-2-25 08:36
呢家人其實蠢唔哂
報導話租村屋都係用老父名去租
作案工具好可能都係老父去 ...

所以佢老婆奶奶同大伯
犧牲自我?
但佢大伯都係得31歲
咁後生 甘願坐成世監嗎?
就算係所有野老爺買 但佢地係知情
知情而不阻止 其實都係合謀 一樣係告謀殺
話佢地蠢又唔係 可能都係搏一搏
殺左先算

yeung_ma    發表於 23-2-25 12:40

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yauchuchu 發表於 23-2-25 10:20
就算坐監都可以轉名俾老婆
(老婆知情但無落手)
前老爺一定會攬晒所有罪名上身

上到庭係鬼打鬼?定一人攬曬?我估佢哋講定數!

珍珠宮

回覆樓主:

棄車保帥
橫掂佢哋一家四口一世都賺唔到幾千萬,隊冧女死者,啊爸狽曬條罪,嗰細仔拎住個女繼承

老謀咪20-30年,可能街數又多咪避下風頭,除笨有精(佢諗)

大伯做司機可能已經聞到味,女死者要賣樓,飛甩佢地,一不做二不休

yeung_ma    發表於 23-2-25 12:41

男爵府

cattz288 發表於 23-2-25 10:11
電視新聞有相?未睇 佢樣唔差,幾易認

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230225/bkn-20230225051616243-0225_00822_001.html

琥珀宮

mrscatcat 發表於 23-2-25 10:22
所以佢老婆奶奶同大伯
犧牲自我?
但佢大伯都係得31歲

同意,最唔明過氣大伯呢個角色,值得殺人犯法坐一世?又或者只諗判非法處理屍體,坐幾年?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hct300 發表於 23-2-25 10:25
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230225/bkn-20230225051616243-0225_00822_001.html

樣貌正常好易認,人性既醜惡

珍珠宮

mrscatcat 發表於 23-2-25 10:22
所以佢老婆奶奶同大伯
犧牲自我?
但佢大伯都係得31歲

所以我都好好奇
到底會點判
我見另一個post有jm話其他人可能只會告非法處理屍體罪
如果真係咁,咁佢地個計劃都好周密
老爺有前警察背景
唔知係咪好熟程序

琥珀宮

hct300 發表於 23-2-25 10:25

原來係咁樣!

女死者後生時可能真係貪佢靚仔!仲生2 個!

珍珠宮

仲差雙腳。如果碎埋煮埋處理埋,會唔會破唔到案,當失蹤人口?
天網恢恢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

鴨鴨比 發表於 23-2-25 10:24
棄車保帥
橫掂佢哋一家四口一世都賺唔到幾千萬,隊冧女死者,啊爸狽曬條罪,嗰細仔拎住個女繼承

全部告晒謀殺喇,費時比佢地狡辯
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

cy101 發表於 23-2-25 08:35
數以千萬金錢安排…真係為咗層樓先!

睇01說還有過億保險,貪念太大

琥珀宮

yurijm 發表於 23-2-25 10:29
所以我都好好奇
到底會點判
我見另一個post有jm話其他人可能只會告非法處理屍體罪

唔夠周密,成個計劃應該係前夫去報案,大義滅親式舉報佢家人禁固殺人!咁警方先減少懷疑,第曰小朋友繼承財產,佢咪名正言順監管!

珍珠宮

cattz288 發表於 23-2-25 09:59
應該比仔女,亞公亞婆做監護人
咁都好 d

琥珀宮

白毛毛 發表於 23-2-25 10:31
仲差雙腳。如果碎埋煮埋處理埋,會唔會破唔到案,當失蹤人口?
天網恢恢
...

依家連個死因都冇一個説法!慘!

侯爵府

cattz288 發表於 23-2-25 10:11
電視新聞有相?未睇 佢樣唔差,幾易認
https://m.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20230225/s00001/1677267206550/%E6%A8%A1%E7%89%B9%E5%85%92%E9%81%AD%E5%88%86%E5%B1%8D%E7%83%B9%E7%85%AE%E6%A1%88-%E5%9C%A8%E9%80%83%E5%89%8D%E5%A4%AB%E5%AE%B9%E8%B2%8C%E6%9B%9D%E5%85%89-%E5%B7%A5%E4%BA%BA%E7%A7%BB%E8%B5%B0%E8%97%8F%E6%AE%98%E8%82%A2%E9%9B%AA%E6%AB%83

大宅

cy101 發表於 23-2-25 10:33
唔夠周密,成個計劃應該係前夫去報案,大義滅親式舉報佢家人禁固殺人!咁警方先減少懷疑,第曰小朋友繼承 ...

天網恢恢啊!

至少趕得切喺未完全處理「餘下被肢解嘅腿」,拘捕了案中其中三人。

希望受害人沉冤得雪!

大宅

回覆樓主:

越睇越心寒~一個人要有幾咁變態先會買定削肉機諗住殺人碎屍!

侯爵府

回覆樓主:

而家啲社交媒體好發達,台灣已經議論緊呢單嘢,我睇佢哋鋪嘅香港新聞,仲話死者嗰晚嘈咗成個鐘,鄰居聽到都冇報警

首頁
34567...14

尾頁

跳至