自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

公爵府

牛年勳章

280933 發表於 23-4-7 21:43
你影啲相好靚
帝都唔多人會咁講

多謝,帝都都係見WeChat朋友圈D人講,我跟風學下

公爵府

牛年勳章

oreo20hk 發表於 23-4-7 23:08
d 相好靚, 想知用咩型號電話影??

華為P30pro,已經用左四年的舊機了 ,一直都唔捨得換

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

rebeccalin 發表於 23-4-7 21:00
係我心目中,北京係一世人必須要來的地方,且值得一來再來 ,我來左北京都有成十次都唔厭 ...

我都覺得係一生人必去一次 我想秋天搭高鐵去,但又好似好耐車程,考慮中

公爵府

牛年勳章

竇漪房 發表於 23-4-7 23:12
我都覺得係一生人必去一次 我想秋天搭高鐵去,但又好似好耐車程,考慮中
...

今次係廣州搭高鐵去,八個鐘高鐵,最快嗰班車係七個半鐘左右,其實沿途睇下風景,食下嘢,瞓下覺,好快過的。而且高鐵14歲以下小童半價,真係好抵。深圳出發的話,應該都係八九個鐘。而且很準時到達的。我地今次一分鐘延誤都冇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

rebeccalin 發表於 23-4-7 23:15
今次係廣州搭高鐵去,八個鐘高鐵,最快嗰班車係七個半鐘左右,其實沿途睇下風景,食下嘢,瞓下覺,好快過 ...

半價咁抵,即刻plan 下先 ,thx

公爵府

牛年勳章

竇漪房 發表於 23-4-7 23:19
半價咁抵,即刻plan 下先 ,thx

係呀,未滿十四週歲都係半價,俾錢是俾全價訂票,然後成功訂票就會退返差額。成人票九百幾人仔,兒童票四百幾人仔咋。今次單程高鐵兩大兩小票價加埋保險唔洗三千人仔。返香港就從天津飛深圳。本來直飛香港會便好多,不過天津飛香港係早機,所以揀左下午機飛深圳。四個人機票連稅和保險大概五千人仔左右。

大宅

rebeccalin 發表於 23-4-7 23:11
華為P30pro,已經用左四年的舊機了 ,一直都唔捨得換

我都好鍾意華為呀, 之前那部 mate 影相都好靚, 可惜跌爆哂mon

珍珠宮

rebeccalin 發表於 23-4-7 20:05
前幾天還有霧霾,前天和昨天都落左雨, 剛好睇到帝都藍,紫禁城內和長城上隨手一拍皆是畫,靚到呢 :iloveit ...

子爵府

大力大力 發表於 23-4-7 20:18
D人成日話國內人、掉垃圾、吐痰、你留意一下、上次我去北京、從沒有見到人吐痰、掉垃圾~

現在國內旅遊區 ...

尋日喺鳥巢外面大街,見到有個阿叔踩緊單車時吐痰

子爵府

rebeccalin 發表於 23-4-7 20:05
前幾天還有霧霾,前天和昨天都落左雨, 剛好睇到帝都藍,紫禁城內和長城上隨手一拍皆是畫,靚到呢 :iloveit ...

清華北大可以入咩?我聽日去頤和園,初頭諗住入清華北大睇睇,但網上話無得book

呢兩日天氣好,星期二去Universal Studio, 又落雨又凍

公爵府

牛年勳章

AJW2010 發表於 23-4-8 00:09
清華北大可以入咩?我聽日去頤和園,初頭諗住入清華北大睇睇,但網上話無得book

呢兩日天氣好,星期二去U ...

我有朋友係清華工作,佢識得好多係北京本地大學的朋友,所以揾到人帶我地入去
環球影城多唔多人排隊玩?我地下星期一去環球影城,你有冇買快證?我冇買呀,快證好貴呀。

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

子爵府

rebeccalin 發表於 23-4-8 00:19
我有朋友係清華工作,佢識得好多係北京本地大學的朋友,所以揾到人帶我地入去
環球影城多唔多人排 ...

勁呀,有清華朋友。
環球星期二上午未落雨好多人,好多野都要排45-60分鐘,但下午落雨後就少好多人,所以玩得哂全部野。
好多人有快證。
如果你想去Harry Potter 餐廳食嘢,最好12點前去,我哋見到由12點到4點半都好多人,要排60分鐘先入到。

公爵府

牛年勳章

AJW2010 發表於 23-4-8 00:51
勁呀,有清華朋友。
環球星期二上午未落雨好多人,好多野都要排45-60分鐘,但下午落雨後就少好多人,所以 ...

玩得晒D遊戲都唔錯呀。刺激的我唔敢玩,唸住兩個仔女玩算了。我同老媽子去行下,多謝你教路,我地早少少去餐廳排隊。

伯爵府

大力大力 發表於 23-4-7 20:18
D人成日話國內人、掉垃圾、吐痰、你留意一下、上次我去北京、從沒有見到人吐痰、掉垃圾~

現在國內旅遊區 ...

但前幾年我冬天去北京,真係好多「飛箭」係地下結埋冰 沿途都見到好多老北京放箭

子爵府

回覆樓主:

好正,啱啱春節去完,好凍但別有景緻,好想春天去下

子爵府

rebeccalin 發表於 23-4-8 00:57
玩得晒D遊戲都唔錯呀。刺激的我唔敢玩,唸住兩個仔女玩算了。我同老媽子去行下,多謝你教路,我地早少少去 ...

如果真係唔想排,其他餐廳少好多人。

子爵府

你影得好靚!我聖誕會去,可以分享住邊度嗎?

琥珀宮

回覆樓主:

樓主,睇相令我掛住京城,第一次7月去,天空都係咁藍,但熱到冇心機,呢幾年去兩次都係11與12月去,又凍到雪條咁。

北京都不少美食,諗起就流口水

明年或者4、5月上去,今年未有時間,睇住你啲相療癒吓先。

首頁
34567...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊