自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

opclk99 發表於 23-4-19 10:10
佢個老公有乜功能?

配種

opclk99    發表於 23-4-20 02:34

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢pair ok
其實唔覺佢老公靚仔
不過我鐘意胡

複式洋房

伯爵府

tungking 發表於 23-4-19 10:44
咪系。全職媽媽吾易做(講到一日忙到黑),咁全職爸爸都係日日忙到黑㗎 。 ...

佢老公冇帽靚仔好多,有帽好亞叔啊

禁止訪問

子爵府

女人都可以好有事業心
你叫佢做全職主婦仲唔開心
俾我都鍾意返工多過困喺屋企

而且佢兩個互動係由心笑出嚟,唔係皮笑肉不笑做樣比大家睇

翡翠宮

牛年勳章

胡老公邊有軟飯?
可能人家一早財務自由
係個老婆好鍾意工作

男爵府

湊仔辛苦過返工
未必有乜野大生意
不過好多圍村人都係咁, 以往收地賣地已經發晒達

子爵府

小別勝新婚,胡杏兒咁樣仲更好經營婚姻,而且咁忙都生三個,即係感情好又鍾意大家庭,好幸福呀

琥珀宮

tungking 發表於 23-4-19 10:18
在家湊仔囉。打破傳統局限,女主外男主內~O K.
如果用現實狀態來說,當然搵錢能力高嗰個去工作較為適合. ...

不知佢老公有無工作有無收入,但只淨計佢在家照顧d子,已經係對家庭好大貢獻。

話佢老公食軟飯果d,等於指罵埋所有FTM。因此話胡好慘果d,等於話所有老婆係FTM既男士要返工搵錢好慘!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

木土土 發表於 23-4-20 09:41
不知佢老公有無工作有無收入,但只淨計佢在家照顧d子,已經係對家庭好大貢獻。

話佢老公食軟飯果d,等於 ...

我以前睇過報道,佢老公有自己公司,有自己事業架。而且圍村人,點都有啲錢既。唔明啲人點解要咁話佢。

其實佢地自己覺得美滿幸福咪得囉。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

my005 發表於 23-4-20 09:44
我以前睇過報道,佢老公有自己公司,有自己事業架。而且圍村人,點都有啲錢既。唔明啲人點解要咁話佢。

...

就算佢老公無錢無收入又如何?!
女人可以唔工作照顧家庭等老公養,為何掉轉就唔可以。
d人自己接受唔到,咪自己家庭唔做咁既安排law,走去口臭話人地家庭,不知所謂。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

木土土 發表於 23-4-20 09:50
就算佢老公無錢無收入又如何?!
女人可以唔工作照顧家庭等老公養,為何掉轉就唔可以。
d人自己接受唔到, ...

對。其實涉及人地自己既家庭崗位分配,佢地自己一家人覺得適合,就係適合。 其他人真係唔應該亦唔適合加把口落去數人

地既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

有啲人講嘢都幾難聽。女人做FTM或甚至無仔女唔做嘢有男人養係幸福,男人全職照顧家庭或唔公告天下有乜工作收入幾多就變成負面,用詞難聽之極。想起一句說話:Judging a person does not define who they are. It defines who you are.

珊瑚宮

白毛毛 發表於 23-4-20 09:58
有啲人講嘢都幾難聽。女人做FTM或甚至無仔女唔做嘢有男人養係幸福,男人全職照顧家庭或唔公告天下有乜工作 ...

同意。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

侯爵府

環保接龍勳章

鍵盤戰士真係要幾MEAN又幾MEAN.

胡幾幸福啊.
做到自己鍾意既事業.
老公又肯配合, why not?

而家一把年紀... 聽番D親戚朋友既經歷.
女人真係要工作,
就算返3小時派飯都要做.
無工作嗰人係好脫節.
係家庭既地位亦唔高.
當然你可以話...我係full time mom但好幸福..
愛.. 係咪真係可以永恒?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

my005 發表於 23-4-20 09:54
對。其實涉及人地自己既家庭崗位分配,佢地自己一家人覺得適合,就係適合。 其他人真係唔應該亦唔適合加 ...

覺得胡肯生3個就知,老公對佢好,就算無杏兒搵咁多錢,可能俾到佢感受心靈上的依傍。
試問有無女人唔愛老公,肯生3個小朋友。尤其是要出鏡,生左身材走樣,都係肯生就知。

my005    發表於 23-4-20 11:36

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

成日係屋企唔使出trip一定係食軟飯呢個想法太過時啦!就以我d鄰居為例,佢地好多屋企有工人姐姐幫手,但係都會親自接送仔女返放學,每日我都見到父母2個人一齊接校車,另外都有唔少係爸爸一個接,相信佢地都係有工作或者生意嘅,不過只係唔需要office hour上班,or work from home都得啫!

首頁

尾頁

跳至