跳至

首頁
34567...10

尾頁

別墅

hi,

我都係住駿景園呀, 我囡囡係0801 BB 想出年讀樂基呀! 我想問吓係唔係10月第一個星期六去攞 form 呀?

男爵府

好媽媽勳章

Hi hi!我細囝係0712 BB 如果我冇記錯應該係11月第一個星期六既9:00一1:00喎 .....等我得閒再打去問下先....
原帖由 小白兔Nancy 於 09-8-12 11:08 發表
hi,

我都係住駿景園呀, 我囡囡係0801 BB 想出年讀樂基呀! 我想問吓係唔係10月第一個星期六去攞 form 呀?

別墅

回覆 1# magmagyau 的文章

magmagyau,

THANKS~~

男爵府

好媽媽勳章

請問有冇BB返緊Lemon tree 呀?

別墅

原帖由 小白兔Nancy 於 09-8-12 11:08 發表
hi,

報名日期安排在每年十一月首個星期六,上午九時至下午一時在校務處派發報名表格。
報名表同時亦可在網頁下載。遞交表格時,請連同報名費港幣三十元正 (支票抬頭請寫Hong Kong (Ascot) Preschool) 寄回沙田火炭駿景園駿景道一號地下。面試日期將以書面通知。我都會同囝囝報,有機會做同學

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

唔知係唔係自己對眼有問題,揾來揾去都唔見樂基嘅校網有form download,有冇mami可以幫幫忙??Many thanks

大宅

hi all~~
我搬黎銀禧三個月..孖女9月讀k1..

大宅

Hi amps2B

我都係住銀禧架, 你對孖女讀緊邊間學校呀, 我今年要幫我個囡報出年N1呀!!

原帖由 amps2b 於 09-8-21 13:43 發表
hi all~~
我搬黎銀禧三個月..孖女9月讀k1..

大宅

hi,
我對孖女讀禾輋果間東華三院廖恩德
原帖由 Ching0204 於 09-8-25 17:39 發表
Hi amps2B

我都係住銀禧架, 你對孖女讀緊邊間學校呀, 我今年要幫我個囡報出年N1呀!!

大宅

[quote]原帖由 Ching0204 於 09-8-25 17:39 發表
Hi amps2B

Ching0204:

上星期六去咗小時候幼稚園攞表,順便參觀埋過校舍,設施都算有齊兼有個室外playground,不過校舍就真係好細,而老師方面感覺都幾nice,佢地要到岀年二月先安排面試。我知你嘅second choice係呢間,我想再知多啲你為何選擇呢間學校?
另外,選擇兩文三語嘅學校,除樂基外仲有冇其他選擇?

大宅

Hi [email=Bear@MAMA]Bear@MAMA[/email],

我宜家決定會報左3間先 : 1)好時光(沙田廣場)
2) 小時候 3)樂基

其實我在BK內見到有好多mami對"小時候"既comment都幾好, 見埋去過佢校舍見到d老師真係好nice, 雖然係好細, 但係我覺得唔緊要, 最重要係d老師細心, 耐性........

係呢? 你住第幾座呀 (我住第3座架)..

原帖由 Bear@MAMA 於 09-9-7 14:14 發表
[quote]原帖由 Ching0204 於 09-8-25 17:39 發表
Hi amps2B

Ching0204:

上星期 ...

男爵府

好媽媽勳章

Hi all moms

大宅

各位好呀, 我終於搬入駿景園啦. 今個禮拜六晚會所有中秋節晚會呀. 你地去唔去呀? 我而家坐月呀, 不過我會落下去.

大宅

原帖由 Ching0204 於 09-9-8 15:54 發表
Hi Bear@MAMA,

我宜家決定會報左3間先 : 1)好時光(沙田廣場)
2) 小時候 3)樂基

其實我在BK內見到有好多mami對"小時候"既comment都幾好, 見埋去過佢校舍見到d老師真係好nice, 雖然係好細, 但係我覺得唔緊要, 最重 ...

我唔係住銀禧,住係火炭車站附近嘅村屋

男爵府

好媽媽勳章

我唔去得呀 要返奶奶度做節... 恭喜你yuenru
原帖由 yuenru 於 09-9-29 09:39 發表
各位好呀, 我終於搬入駿景園啦. 今個禮拜六晚會所有中秋節晚會呀. 你地去唔去呀? 我而家坐月呀, 不過我會落下去.

複式洋房

Hi all. I live in Palazzo, any full time mom with 2 years old kid ar ?

男爵府

好媽媽勳章

Yes,full time mom here.... my son 22m...
原帖由 Nijntje 於 09-9-29 14:43 發表
Hi all. I live in Palazzo, any full time mom with 2 years old kid ar ?

複式洋房

Hi, nice to meet you, my son is 25 months, he is not in
school yet, only in playgroup for now, how about yours,
how do you spent time with him?
原帖由 magmagyau 於 09-9-29 23:24 發表
Yes,full time mom here.... my son 22m...

複式洋房

Just saw this post, my son will start lemontree English
class next tues, yours too?
原帖由 magmagyau 於 09-8-17 16:45 發表
請問有冇BB返緊Lemon tree 呀?

男爵府

好媽媽勳章

Yes,me too ar 10:30 on tues...
原帖由 Nijntje 於 09-9-30 00:21 發表
Just saw this post, my son will start lemontree English
class next tues, yours too?

首頁
34567...10

尾頁

跳至