自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

sinchui 發表於 23-7-2 18:37
gigi本來唔係讀書材料,唔係操行差踢出校,讀完中學畢業完成基本學歴已經夠
...

近來見到范范的舉動行為, 讀到哈佛可以表代咩?我唔係政府工或私人公司in 人個位。一個歌手或表演者自身實力,再加上人品都已經好基本。佢讀唔讀,或者咁講人地仔女讀唔讀真係俾唔到太多意見。最緊要係佢本人清楚自己想要咩。父母持平好好分佢分析。無論當年的陳或gigi 真係要知路係自己選。

大宅

fallwinter 發表於 23-7-2 18:43
最好任佢哋踩, 任佢哋黑, 唔畀反駁

我得閒會回, 反正班曱甴越講越露底。當笑話娛樂下大家。我估我年齡大過佢地,大家抖曬時間班曱甴實可憐過我。

子爵府

2024年龍年勳章

yesterdaypass 發表於 23-7-1 22:21
但係演藝的機遇唔係成日有
[/smi

我就覺得佢冇好好地練翻好啲唱功,以前未去讀書嘅佢,唱歌不再至於走音或用個鼻去唱,佢聲底靚,練好啲唱功,可以好似克勤咁!

同區生分開,真係一個遺憾, 但好多野係命中註定!

大宅

Lilyforest 發表於 23-7-2 18:40
香港人嘅思維好狹窄,現世代一定要讀完大學先有成就?

唔係,真相係睇對象來搬龍門。自己仔女咪冇問題。

男爵府

三十幾年前同而家好多嘢都唔同哂啦,以前得2間大學,大學畢業前途無限,而家8間大學,大學生出嚟唔少都係做炒散咋,嘥氣

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-7-2 18:42
其實已經忘記咗柏安妮,記得再見到佢個名出現係因為經過啲社區兒童中心,佢幫中心做兒童心理,仲諗緊係咪 ...

柏安妮聰明知自己想點
多才多藝得過花式溜冰冠軍
理工讀職業治療亦有學以致用

維基寫唔知真唔真
父親為英國醫生,所以她為英馬中混血兒。家境優渥,課業優異,曾獲牛津大學錄取(因進入演藝圈而未去就讀)。後進入香港大學生物系就讀完成學業。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-7-2 01:03
話係讀書, 其實係感情出現問題嘛?!

Priscilla與區丁玉拍拖六年,最終因Priscilla赴美國讀書感情才畫上句號,她說:「可能佢都好唔捨得我,但佢知道我好聽父母話,所以無留我,只係發咗一次脾氣:『成日都話爸爸媽媽想你點,你又冇諗過自己想點?』我唔識答佢,最終都去咗讀書,好自然就分手。」原文網址:陳慧嫻自爆與區丁玉分手內幕 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0502_00862_001.html

男爵府

ricecooking 發表於 23-7-2 09:11
佢把聲係好靚但有排未上到一線,因為果時仲係ALAN LESLIE ANITA的天下
但之後就係有股急流湧退熱潮,佢 ...

陳慧嫻點會唔係一線歌聲?一線得一個咋?

大宅

Bertie07 發表於 23-7-2 18:52
我就覺得佢冇好好地練翻好啲唱功,以前未去讀書嘅佢,唱歌不再至於走音或用個鼻去唱,佢聲底靚,練好啲唱 ...

唔肯定有冇,但就成日用以前光環。係內地真係好尊重佢。佢係有機會的,但佢真係唔尊重自己。陳都係5x歲。唔算太老。

大宅

blackberry 發表於 23-7-2 18:59
Priscilla與區丁玉拍拖六年,最終因Priscilla赴美國讀書感情才畫上句號,她說:「可能佢都好唔捨得我,但 ...

咁睇似係當年有d少吵架,陳聽父母話,點左佢去讀書。

大宅

廢話少講 發表於 23-7-2 18:54
三十幾年前同而家好多嘢都唔同哂啦,以前得2間大學,大學畢業前途無限,而家8間大學,大學生出嚟唔少都係做 ...

依家仲有好多因為唔想出來做野或面對工作,讀埋 master

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

littlehoneymum 發表於 23-7-2 18:40
佢真係好可惜!
我當年真係好鍾意佢,唔捨得佢離開!

X 2

佢後期出既唱片我都仲有買, 都好聽, 但唔hit

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

72leelily 發表於 23-7-2 18:57
柏安妮聰明知自己想點
多才多藝得過花式溜冰冠軍
理工讀職業治療亦有學以致用

更正番,我唔記得佢係做乜嘢therapist,怕一陣間寫錯俾人笑

水晶宮

小ice 發表於 23-7-2 02:02
所以選擇都幾重要,選擇啱和選擇錯,結果可能會截然不同

無錯,但又有邊個知道今日既選擇岩定錯呢?做人好難 唯有向前看
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-7-2 20:04
更正番,我唔記得佢係做乜嘢therapist,怕一陣間寫錯俾人笑

有讀心理學所以話佢好學

侯爵府

yesterdaypass 發表於 23-7-2 18:49
近來見到范范的舉動行為, 讀到哈佛可以表代咩?我唔係政府工或私人公司in 人個位。一個歌手或表演者自身實 ...

范瑋琪嗰個「哈佛」係Harvard extension school
即係HKU 同HKU space 的分別

子爵府

ricecooking 發表於 23-7-2 09:11
佢把聲係好靚但有排未上到一線,因為果時仲係ALAN LESLIE ANITA的天下
但之後就係有股急流湧退熱潮,佢 ...

慧嫻一定係一線喎。傻女時已經大紅,佢只係未到「巨星」level啫。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

fionacat 發表於 23-7-2 22:46
慧嫻一定係一線喎。傻女時已經大紅,佢只係未到「巨星」level啫。

係,當時繼阿梅就到佢,之後佢去坐讀書,梅艷芳亦宣報唔攞獎,至到葉蒨文同林憶蓮之爭

水晶宮

fionacat 發表於 23-7-2 22:46

佢當然係一線啦…當年黎講好紅
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

廢話少講 發表於 23-7-2 18:54
三十幾年前同而家好多嘢都唔同哂啦,以前得2間大學,大學畢業前途無限,而家8間大學,大學生出嚟唔少都係做 ...

大學學位貶值,睇下台灣,只要你肯讀,全民大學也可以,大學也分級數。

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊