自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

好正呀,我八月頭去唔知會唔會好似你咁好天氣呢
我都會住ClubMed三日兩夜,ClubMed有冇咩活動推介呀?之前冬天住過星野嗰邊只係滑雪同上霧冰平台

男爵府

seaheart88 發表於 23-7-4 12:47
我試過喺登別望樓,佢係個室食懷石宴席

其實真係唔多慣。。。你話一班朋友就可能吹吓水唔覺得時間咁耐。 ...

你說出重點:::

伯爵府

虎到金來勳章

fatmousechai 發表於 23-7-4 12:49
原來你帶咁少衫,因為我會去睇雲海(不過天氣唔啱)所以帶多咗衫,無機會著(-早一晚好涼呀真係)
...

我玩東京+北海道看預測天氣冇諗過咁凍所以只帶風褸,係東京又曬熱.

你去星野度假村?我3月份都去過
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

象牙宮

fatmousechai 發表於 23-7-4 12:06
謝謝你,希望有機會去賞花

天氣ok 不過早晚有凍,落雨就麻煩啲
每年可能唔同時間,
我地今年4月就岩岩有呢隻藍蝶花祭.
未試過呢段時間去,應該好舒服.

大宅

嘩!好正下喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

seaheart88 發表於 23-7-4 13:01
我今年諗住啲Yen平咗有機會住,我之前覺得貴嘅溫泉旅館。。。但係我發現北海道嘅溫泉旅館真係隨着円嘅下跌 ...

絕對明呀,啲靚飯店真係加好多,疫情前我住過支笏湖同阿寒湖鶴雅,都係四萬幾yen 依家要差唔多double 我都覺得唔多值

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

乖D啦 發表於 23-7-4 13:01
好難book? 我以為住個度一定可以食到添

去到後要網上book 㗎,你如果想試記得早啲book

珍珠宮

Joey8 發表於 23-7-4 13:08
好正呀,我八月頭去唔知會唔會好似你咁好天氣呢
我都會住ClubMed三日兩夜,ClubMed有冇咩活動推介 ...

咁啱Club med 你都係住兩晚
我第一日成六點先到,只係食飯去咗星野森林之湯(just opp to club med 好方便)再去睇吓人哋跳舞咋
第二日搭cable car (不過無雲海),食完早餐去咗踩mountain bike ( tennis and mountain bike 要早一日1800-1900 book 定)食完lunch 下午hiking (自己行仲方便)
1500 玩咗空中飛人
得閒去bar 飲嘢
Club med 食飯可能GO 話join 埋你哋要有心理準備
放心,八月天氣應該無咁多雨
我去之前日日都話落雨(好彩唔算太影響行程)

星野去冰bar 好特別,同埋佢森林餐廳雪景真係好靚呀

珍珠宮

hhmum 發表於 23-7-4 13:57
我玩東京+北海道看預測天氣冇諗過咁凍所以只帶風褸,係東京又曬熱.

你去星野度假村?我3月份都去過 ...

星野係疫情前去㗎啦,雪景好靚
係星野我先第一次滑雪咋

珍珠宮

HHCCMama 發表於 23-7-4 16:52
嘩!好正下喎

Hihi 謝謝支持

珍珠宮

mercurycc 發表於 23-7-4 14:48
每年可能唔同時間,
我地今年4月就岩岩有呢隻藍蝶花祭.
未試過呢段時間去,應該好舒服.

我多數六月去旅行,趁未放暑假機票同酒店無咁貴又少啲人嘛

象牙宮

fatmousechai 發表於 23-7-4 18:52
我多數六月去旅行,趁未放暑假機票同酒店無咁貴又少啲人嘛
疲情前都係5/6月旅行多,
係北海道未試過呢 d 時間去,
鐘意10 月後去多.
今年6月日本唔平呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 23-7-4 18:41
咁啱Club med 你都係住兩晚
我第一日成六點先到,只係食飯去咗星野森林之湯(just opp to club med ...

唔該晒
我都諗住玩mountain bike,第二朝book左出去玩激流,諗住book晏晝玩,係咪入住就可以book架?
我仲考慮緊上唔上去睇雲海,因為要好早起身
空中飛人要唔要book架?好好玩?

象牙宮

2024年龍年勳章

fatmousechai 發表於 23-7-3 20:49
啱啱上星期去咗北海道玩咗一個星期,我哋去咗登別、洞爺湖、扎幌、富良野、最後住咗club med Tomaru 兩日, ...

好吸引

珍珠宮

mercurycc 發表於 23-7-4 18:58
疲情前都係5/6月旅行多,
係北海道未試過呢 d 時間去,
鐘意10 月後去多.

但係六月已經比七八月平好多
10 月秋天我都好喜歡依個季節去玩,日本紅葉好吸引

珍珠宮

Joey8 發表於 23-7-4 19:36
唔該晒
我都諗住玩mountain bike,第二朝book左出去玩激流,諗住book晏晝玩,係咪入住就可以book架 ...

激流另外比錢玩當然可以立即book la
Mountain bike 唔好太高期望,其實好輕鬆唔係好刺激嗰種(不過上斜路都攰㗎
送咗cable car 飛唔想浪費又見天氣ok 就上去睇吓
空中飛人唔使book 夠鐘去集合就得,我老人家身體好stiff 只係swing 咋,身體柔軟嘅可以玩花樣(好似高空倒掛)
我覺得今次唔玩以後無機會咪試吓(我唔怕高嘅

珍珠宮

繼續update 洞爺湖飯店晚餐,咁多間自助餐最好食係佢呢,食完周圍行吓返房個天色好靚呀
attach1/tmp/phpSU2Un8
attach2/tmp/php8OFFIg
attach3/tmp/php2WkL3o
attach4/tmp/phpqGB7ox
attach5/tmp/phpEZkLKF
attach6/tmp/phpgw0I6N
attach7/tmp/phpYpDTsW
attach8/tmp/phpEhNhP4
attach9/tmp/phpq13Tbd

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

fatmousechai 發表於 23-7-3 20:55
第二日check out 後去咗行地獄谷,行完又返咗去酒店,用飯店收據可以再去浸溫泉又幾好喎

你好,你去玩時,請問果邊幾多度天氣?

珍珠宮

夏天洞爺湖有煙花,好可惜我哋房間比較側,工作人員提議我哋去停車場睇,好彩天氣好無落雨
attach1/tmp/phpt0D7SH
attach2/tmp/phpei14uk
attach3/tmp/phpdPdE7W
attach4/tmp/phpotfVKz
attach5/tmp/phpTK9Moc
attach6/tmp/phpkQI62O
attach7/tmp/phpN6yGHr

珍珠宮

emily22 發表於 23-7-4 21:21
你好,你去玩時,請問果邊幾多度天氣?

大概15-25 度左右呢

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊