自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢對自己阿媽都係咁.. 呢個人已經壞左... 唔會識感恩, 孝順... 唔需要見咁多.. 見到都當佢透明...

伯爵府

serenakk 發表於 23-8-17 23:35
講真以我屋企地位做得啲咩,出句聲就比人滅聲,我地屋企人真係縱慣佢,唉!我父母覺得始終人地個女,點可 ...

由佢哋啦!你乜都唔洗理
佢哋重男輕女!就算你哥嫂點衰佢哋都話好㗎!洗乜為佢哋憂心,佢哋不知幾享受
可能你父母前世欠左佢掛

公爵府

回覆樓主:

自己攞黎

大宅

回覆樓主:

有甘好嘅奶奶真好!你嫂吾珍惜!
通常d奶奶認為自己個仔係寶,人哋個女係草,嫁入來要做牛做馬服侍男家。包括我奶奶,所以結婚第1年即反面,永不相見,直至佢過左世。

侯爵府

回覆樓主:

每個家庭都有啲騎呢人....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

秋天與楓葉 發表於 23-8-17 23:55
咁似我家姐嘅
情緒管理極差,一唔順心就大吵大鬧,人人都俾佢鬧過
我男家果邊都有D 嘈冤巴閉既親戚
好嘈好煩, 我都盡量唔去有佢在既埸合
免得過都免, 淨係聽佢鬧仔大聲話老公老爺已經煩死

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

serenakk 發表於 23-8-17 23:12
大家好,請容許我中文唔好嘅post係度出現,因為想呻下!

好多人都好羨慕我阿哥阿嫂!

兩老都接受到
你都冇咩可以講,可以做

子爵府

回覆 鴨鴨比 的帖子

就是你些人,什麼思想呀,仔定女都是父母的仔女。仔同女都會有自己家庭。點會還有人認為要仔女在自己老了去照顧自己,作為父母應為自己老了安排,我都同仔講明,你要自己同自己家庭好好生活,因為這才是對生你的家最好的回饋。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

serenakk 發表於 23-8-17 23:12
大家好,請容許我中文唔好嘅post係度出現,因為想呻下!

好多人都好羨慕我阿哥阿嫂!

你有冇同佢地一齊住?

如果兩老都願意,其實其他人真係管唔到咁多,一隻手掌拍唔響
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

rayrayus 發表於 23-8-17 23:19
加上我嫂情緒管理好差,佢可以係我地面前發脾氣 — 在呢個關頭你睇唔過眼你應該出聲呀,自己父母俾人恰噃, ...

岩!名義上系阿嫂,但踩到自己或自己父母點解要忍佢?又唔使靠佢D咩?有D人慣左欺善怕惡,唔發火以為自己好恰。

侯爵府

babyhoi 發表於 23-8-17 23:22
唔駛鄧你父母唔抵,
對佢地越差嘅人佢地越中意,
查實佢地不知幾enjoy
X 2, 你出聲出面仲衰, 可以調返轉頭當你攪風攪雨, 我見得多......

要話嘅: 應該係樓主亞哥, 點可以咁廢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

岩!名義上系阿嫂,但踩到自己或自己父母點解要忍佢?又唔使靠佢D咩?有D人慣左欺善怕惡,唔發火以為自己好恰。

水晶宮

serenakk 發表於 23-8-17 23:59
之前已經鬧過一次大獲,但無用,佢地咪會覺得我地係衰人囉,我父母仍然覺得佢地係乖仔乖新抱呢!好快連間 ...

改變唔到現狀既我會改變自己….D返去,見唔到唔使煩。

侯爵府

"佢地個仔去讀書兩老都比唔少錢呢粒孫架"
呢2公婆咁唔掂

大宅

黑客 發表於 23-8-18 08:08
放心,我屋企兩老既縱容下,又係有一個妲妃,所以好平常,就算家人睇到,當時人(妲妃)都係會態度照舊, ...

係架,佢由2x歲到而家5x歲都係咁我都知佢呢一世都唔會變,但我都想佢明佢都可能做人奶奶架,咁遲啲個新抱一定會受佢氣。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

rayrayus 發表於 23-8-17 23:19
加上我嫂情緒管理好差,佢可以係我地面前發脾氣 — 在呢個關頭你睇唔過眼你應該出聲呀,自己父母俾人恰噃, ...

認同...點可能俾佢向自己父母嚟

男爵府

2024勳章

回覆 serenakk 的帖子

你父母情愫高,唔同人計較,有咁嘅父母應該替自己榮幸。你可以少出席有佢哋兩個出現的場合!實行少見為妙啦!

大宅

Carol999 發表於 23-8-18 08:22
睇你咁講,覺得你嫂係有問題,但你父母都有問題喇!
你唔好雞仔唔管就管麻鷹,你開口埋口指責阿哥阿嫂點點 ...

講真,我父母一直都對佢地最好,我地都做唔到啲咩,但我都想佢地知道佢地好幸福有父母錫,但佢地都唔心足之餘仲話父母偏心先係問題嘛!

大宅

我覺得都係你父母同呀哥一手寵出黎,都唔怪得人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

serenakk 發表於 23-8-17 23:23
我出聲就會比人叫停唔好嘈,我試過!
我父母對我阿嫂好過對我,可能佢大學畢業又高人工掛,連我哥都怕佢, ...

點解你就覺得係阿嫂問題

首頁
34567...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊